Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ακόμα και ένα «Αφεντικό» παθαίνει κατάθλιψη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν αποκάλυψε στο περιοδικό Vanity Fair τη μακρά μάχη του με την κλινική κατάθλιψη. Ο 66χρονος ροκ σταρ ανέφερε ότι είδε για πρώτη φορά ψυχοθεραπευτή πριν από 30 χρόνια, αλλά πρόσφατα πέρασε μια σοβαρή περίοδο της ασθένειας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ακόμα και ένα «Αφεντικό» παθαίνει κατάθλιψη


O ορισμός της αντοχής επί σκηνής. Το σύμβολο της επιμονής, της δύναμης της επιστροφής. Ο τραγουδοποιός που έπιασε την παρακμή του αμερικανικού ονείρου αλλά και την ελπίδα της εποχής Ομπάμα. Κι όμως ένας άνθρωπος που πάλεψε με τον πιο βουβό και ύπουλο εχθρό… Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Vanity Fair, πριν από την κυκλοφορία της νέας του αυτοβιογραφίας «Born to Run», ο μέγας Μπρους Σπρίνγκστιν μίλησε για τη μάχη που έδωσε -και δίνει ακόμα- με την κατάθλιψη, ενώ παραδέχεται ότι τα χρόνια ψυχικά προβλήματα «τον έχουν αφήσει συντετριμμένο».
Ο 66χρονος τραγουδιστής αποκάλυψε ότι επισκέφτηκε ψυχοθεραπευτή για πρώτη φορά, περίπου, πριν από 30 χρόνια.
Στο βιβλίο του περιγράφει πώς αντιμετώπισε την κατάθλιψη κατά τη διάρκεια παραγωγής τού άλμπουμ του «Wrecking Ball», το 2012. Εκεί, αφηγήθηκε το τι πέρασε, στο τραγούδι «This Depression» (Αυτή η κατάθλιψη).
bruce-springsteen-october-2016-cover
Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι η γυναίκα του έρχεται αντιμέτωπη με «μια αμαξοστοιχία που τρέχει, γεμάτη νιτρογλυκερίνη, έτοιμη να ξεφύγει από τις γραμμές» τις περιόδους που η κατάστασή του επιδεινώνεται. «Με πηγαίνει σε γιατρούς και τους λέει “αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται ένα χάπι”» είπε ο Σπρίνγκστιν.
Εξέφρασε, επίσης, φόβους ότι η ασθένειά του θα προχωρήσει με παρόμοιο τρόπο με εκείνη του πατέρα του. Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής ισχυρίζεται ότι ο πατέρας του είχε αρκετούς συγγενείς με ψυχικές διαταραχές, που όμως κανείς δεν συζητούσε στην οικογένεια.
«Oταν ήμουν παιδί ήταν απλώς κάτι μυστήριο, ντροπιαστικό και συνηθισμένο», γράφει στην αυτοβιογραφία του, στην οποία διηγείται λεπτομερώς και την ταραγμένη σχέση με τον πατέρα του. Ο Σπρίνγκστιν συγκινεί με τα όσα λέει για τον πρόγονό του που δεν μπορούσε καν να ψελλίσει το «Σ ‘αγαπώ» πριν από τον θάνατό του, το 1998. «Μπορούσες να ακούσεις τη φωνή του να σπάει, αλλά δεν μπορούσε να αρθρώσει τις λέξεις», εξομολογείται ο ίδιος.
«Δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί αυτή η ασθένεια», λέει και θυμάται τα παιδικά του χρόνια, όταν ένιωθε τη ζωή του να έχει ένα μυστήριο που δεν μπορούσε να ερμηνεύσει, γεμάτη από ενοχλητικές αλλά και συνηθισμένες στη συχνότητά τους, στιγμές.
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το «Αφεντικό» κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Το 2012, στο «Νιου Γιόρκερ», αποκάλυψε ότι για περισσότερο από τριάντα χρόνια πάλευε με την κατάθλιψη και από το 1982 πήγαινε σε ψυχίατρο. Τότε, επίσης, είχε πει ότι, κατά κάποιον τρόπο, νιώθει και ευγνωμοσύνη γι’ αυτούς τους δαίμονες που τον στοιχειώνουν, καθώς είναι εν μέρει αυτοί που πυροδοτούν τις εκρηκτικές εμφανίσεις του στη σκηνή.
Ειδικά αν λάβει κάποιος υπόψη του τις τελευταίες του εμφανίσεις, θα διαπιστώσει ότι λέει αλήθεια: επί τέσσερις ώρες χτυπιέται επάνω στη σκηνή, δίχως σταματημό.
Τα απομνημονεύματά του, με τίτλο «Born to Run», θα κυκλοφορήσουν στις 27 Σεπτεμβρίου. Εκεί ίσως μάθουμε κι άλλες πτυχές τού χαρακτήρα του.

1035x1563-BTR-700x1057
Αυτή η φωτογραφία θα βρίσκεται στο εξώφυλλο του βιβλίου του

protagon

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα