Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Όσο λες ότι φοβάσαι ο φόβος σε υπνωτίζει και κυριαρχεί τη ζωή σου


Osho: Μη δίνεις πολλή προσοχή στο φόβο, επειδή αυτό γίνεται αυτοΰπνωση. Αν εξακολουθείς να επαναλαμβάνεις ότι ζεις με φόβο, ότι τη ζωή σου την κυβερνάει ο φόβος, ότι σε εξουσιάζει ο φόβος - και φόβος, φόβος, φόβος - τότε τον ενισχύεις. 
Σημείωσε το αυτό, ότι τη ζωή σου την κυβερνάει ο φόβος, και τελείωσε! Αυτό δείχνει απλώς ότι η αγάπη δεν έχει γίνει ακόμη τόσο δυνατή, που να εξαφανιστεί ο φόβος.

Ο φόβος είναι απλώς ένα σύμπτωμα, δεν είναι αρρώστια. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία για το φόβο. Δεν υπάρχει λόγος. Αυτό είναι λοιπόν απλώς ένα σύμπτωμα και είναι πολύ χρήσιμο, επειδή σου δείχνει ότι δεν πρέπει να χαραμίζεις άλλο πια τη ζωή σου. Σου λέει απλώς να αγαπάς περισσότερο.

Δεν θα μιλήσω λοιπόν για το φόβο. Θα σε βοηθήσω να αγαπάς περισσότερο. Κι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστεί ο φόβος.

Αν αρχίσεις να δουλεύεις κατευθείαν πάνω στο φόβο, τον δυναμώνεις, επειδή όλη σου η προσοχή δα εστιάζεται σ’ αυτόν. Είναι σαν κάποιος να προσπαθεί να καταστρέψει το σκοτάδι και να εστιάζεται, να παθαίνει εμμονή με το πώς να καταστρέψει το σκοτάδι. 

Δεν μπορείς να καταστρέψεις το σκοτάδι, επειδή πρώτα-πρώτα δεν υπάρχει. Σημείωσε το γεγονός ότι το σκοτάδι βρίσκεται εκεί κι ύστερα άρχισε να δουλεύεις πάνω στο πώς μπορείς να φέρεις φως.

Η ίδια ενέργεια που χρησιμοποιείς για να πολεμήσεις το φόβο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αγαπήσεις. Δώσε περισσότερη προσοχή στην αγάπη. 
Αν αγγίζεις, άγγιζε με όσο περισσότερη αγάπη γίνεται, σαν τα χέρια σου να έχουν γίνει όλο σου το είναι κι εσύ ρέεις μέσα από τα χέρια σου. Θα νιώσεις την ενέργεια να περνάει από μέσα τους, μια ζεστασιά, μια έξαψη. 

Από τη στιγμή που ανπληφθείς ότι η παρουσία της αγάπης γίνεται η απουσία του φόβου, έχεις καταλάβει την ουσία και τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. 
Να είσαι όσο πιο τρυφερή γίνεται, χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας λόγος. Απλώς να είσαι τρυφερή. 
Μμ; Και ο φόβος θα φύγει.


Osho
"το σφυροκόπημα στο βράχο"



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα