Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Να κυνηγάτε όνειρα, όχι Πόκεμον…

Αποτέλεσμα εικόνας για Να κυνηγάς όνειρα, όχι Πόκεμον…

Άρθρο: Δημήτρης Πετρούνιας
Εκπαιδευτικός –Απόφοιτος Ψυχολογίας


Σύνταγμα, μεσημέρι. Παντού ο κόσμος τριγύρω τρέχει σαν δαιμονισμένος για να προλάβει τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Πρόσωπα σφιγμένα και με ματιές που ξεχυλίζουν άγχος σε κάνουν να σκέφτεσαι αν αυτή είναι η πόλη της ανάπτυξης και του πολιτισμού. Παραπέρα μια συνάθροιση μικρών παιδιών έρχεται να αποσταθεροποιήσει την ιλιγγιώδη, αλλά αρμονική και αδιάκοπη κίνηση του όχλου. Κραυγές, σπρωξίματα και βωμολοχίες 5-6 πιτσιρικάδων προκαλούσε αλγεινή εντύπωση στους περαστικούς. Ακριβώς δίπλα, καταγής, βρισκόταν ένας άστεγος που παρακολουθούσε ανέκφραστος. Η φιλοπερίεργη φύση μου εξάπτεται και τραβάω προς το μέρος τους με την πρόθεση να εμπλακώ πυροσβεστικά. Γρήγορα αντιλαμβάνομαι πως η φιλονικία αφορούσε τη νέα ψηφιακή εμμονή. Το Pokemon Go ήταν ο λόγος της δικής τους έκρηξης.
Ψηφιακά πλάσματα έχουν κατακλύσει τους δρόμους, αλλά και τις πραγματικές ζωές μας εδώ και αρκετές μέρες.
Χιλιάδες «κυνηγοί» ζουν κρυμμένοι πίσω από τις ακριβές και καλογυαλισμένες οθόνες των κινητών τους προσπαθώντας να κυριαρχήσουν σε έναν φανταστικό κόσμο. Δυστυχώς, όμως, αυτή η μανία δεν έχει αφήσει ασυγκίνητα κι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που κυνηγούν ολημερίς τα τερατάκια τσέπης, λες και φοβήθηκαν την αλληλεπίδραση με τους άλλους. Κι όμως, άθελά τους αυτά τα πλασματάκια έχουν φέρει αναστάτωση στην ευρυθμία του συστήματός μας. Ενδεχομένως να ακούγεται υπερβολικό. Όμως, αναρωτηθείτε πώς γίνεται σε μια χώρα που η ανεργία και η οικονομική ύφεση πρωταγωνιστούν να μην υπάρχουν διαδηλώσεις διεκδίκησης των δεδουλευμένων, αλλά να εξαπλώνονται ορδές κυνηγών ψηφιακών πλασμάτων;
Η Ελλάδα του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων, δεν έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στην ψηφιακή πραγματικότητα και την αληθινή ζωή, συνθήκη που εντατικά θεσπίζει η αύξηση των παθιασμένων με τα pokemon. Το κυνήγι του ονείρου για την αυτοπραγμάτωση και την επιτυχία έχει δώσει προ πολλού την σκυτάλη στο κίβληλο κυνήγι της εφήμερης διασκέδασης κι αυταπάτης. Σήμερα τρέχεις αμέριμνος στους δρόμους και στις πλατείες για τα άυλα «θηράματά» σου, όμως, το αύριο καραδοκεί απειλητικά για να σε φορτώσει δυσβάσταχτες υποχρεώσεις. Ίσως, για πρώτη φορά σε έναν κόσμο που σε κατακλύζει με τεχνολογικά επιτεύγματα να πρέπει να σκεφτείς να ζήσεις, να ονειρευτείς και να επιδιώξεις την δική σου νίκη στον στίβο της πραγματικής ζωής. Ξέφυγε από την τεχνολογική μέθη και κάνε την δική σου επανάσταση. Κάνε την ζωή σου ένα όνειρο και το όνειρό σου πραγματικότητα!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα