Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Οδηγίες προς σερβιτόρους - Πως να αυξήσετε τα φιλοδωρήματά σας με τη γλώσσα του σώματος!



Σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για το πως να να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα του σώματος αν είστε σερβιτόρος ή σερβιτόρα οπουδήποτε στον κόσμο. 
Η έρευνα έδειξε ότι ένας σερβιτόρος που αγγίζει περιστασιακά τον ώμο των πελατών του, λαμβάνει μεγαλύτερο φιλοδώρημα από εκείνους που δεν αγγίζουν. Αυτή είναι μια έξυπνη χρήση αυτού με την οποία μπορείτε συνειδητά να αποκτήσετε μια μικρή φυσική σύνδεση ανάμεσα σε εσάς και τον πελάτη ώστε να βελτιώσετε τις σχέσεις και την εξυπηρέτηση.
Μια άλλη πρακτική συμβουλή είναι όταν συστήνετε τον εαυτό σας στους καλεσμένους σας - "Γεια σας, είμαι ο Παναγιώτης και θα είμαι ο σερβιτόρος σας σήμερα." 
Ρωτήστε τους πελάτες σας ποια είναι τα ονόματά τους. 
Στη συνέχεια, όταν θα τους φέρετε το φαγητό τους, χρησιμοποιείστε τα ονόματά τους καθώς θα τους σερβίρετε την παραγγελία τους. 
"Ορίστε η παραγγελεία σας Κατερίνα, το Σπαγγέτι μπολονέζ σας είναι έτοιμο". 
Όταν επιστρέψετε στους πελάτες σας για να ελέγξετε αν απολαμβάνουν το γεύμα τους, δώστε ένα μικρό άγγιγμα στον ώμο.
Αυτή η σιωπηλή κίνηση δείχνει ότι φροντίζετε αυτούς που βρίσκονται στο εστιατόριο και δημιουργεί ένα φιλόξενο δέσιμο. Αυτό δίνει στον πελάτη την αίσθηση ότι είναι σημαντικός, το οποίο είναι ένα συναίσθημα που όλοι επιθυμούμε.
Με την ύφεση των καιρών μας, τα εστιατόρια αντιμετωπίζουν μια ολοένα αυξανόμενη μάχη για να κρατήσουν τους νέους πελάτες που έρχονται. Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω τεχνικές της γλώσσας του σώματος θα βοηθήσετε στη διατήρηση των πελατών σας. 
Ο σερβιτόρος και ο εργοδότης του, με τον τρόπο αυτό, βρίσκονται σε μια ωφέλιμη κατάσταση και για τους δύο. 
Ο σερβιτόρος αυξάνει τις πιθανότητες του για τη λήψη φιλοδωρήματος, και ο εργοδότης του θα έχει ευχαριστημένους πελάτες, οι οποίοι θα θυμούνται την «προσωπική» επαφή που τους έχει δοθεί και θα θέλουν να έρθουν πίσω.
Θυμηθείτε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν μια έμφυτη αίσθηση για ότι είναι σημαντικό. Αν τους δώσετε αυτό το συναίσθημα, θα σας ανταμείψουν με την πίστη τους.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ





[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα