Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Διαβήτης τύπου 1 και προβιοτικά


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μία μεγάλη πολυεθνική μελέτη που έγινε σε παιδιά με γενετική προδιάθεση για διαβήτη τύπου 1 έδειξε πως η χορήγηση προβιοτικών στα βρέφη, πριν τον τρίτο μήνα της ζωής τους, μειώνει την πιθανότητα να εμφανίσουν αυτά αργότερα διαβήτη τύπου 1 κατά 33%.  Την νόσο αυτή που οφείλεται σε δημιουργία αντισωμάτων εναντίον των κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν την ινσουλίνη για τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να μην παράγεται αυτή από το όργανο.

Το πόσο σημαντική είναι η καλή λειτουργία του εντέρου μας για την κατάσταση του ανοσοποιητικού μας, σας το έχω αναλύσει πολλές φορές.  Τίποτα δεν υπάρχει ασύνδετο στον οργανισμό. Όλα συνδέονται και επηρεάζουν το ένα το άλλο.

Η σωστή διατροφή και ο σωστός τρόπος ζωής (καλή διαχείριση του στρες) ευνοούν την σωστή αναλογία των ωφελίμων/βλαπτικών μικροβίων που ζουν μέσα στον πεπτικό μας σωλήνα. Όταν η αναλογία αυτή είναι σωστή και επικρατούν τα ωφέλιμα μικρόβια, τα τοιχώματα του πεπτικού μας σωλήνα διατηρούνται σε καλή κατάσταση και έτσι τοξίνες δεν περνούν από εκεί προς το αίμα, ενώ συγχρόνως διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση το ανοσοποιητικό μας σύστημα, του οποίου ένα μεγάλο μέρος παράγεται στο πεπτικό μας, μια που αυτό βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον έξω κόσμο μέσω της τροφής και χρειάζεται ανάλογη προστασία.

Τα προβιοτικά, όπως έχουμε ξαναπεί παλαιότερα, είναι τροφές που δίνουν στον οργανισμό ωφέλιμα μικρόβια. Όπως φαίνεται από τις έρευνες, αυτά βοηθούν τόσο περισσότερο, όσο πιο νωρίς χορηγούνται στη ζωή.

Και ξέρετε, τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική, χρειάζονται περισσότερο από τα άλλα παιδιά αυτή τη βοήθεια, γιατί η καισαρική  δεν αφήνει αυτά τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα μικρόβια της μητέρας τα οποία θα κατάπιναν κατά τον φυσιολογικό τοκετό, περνώντας μέσα από τον κόλπο της μητέρας τους. Ο φυσιολογικός τοκετός εμπλουτίζει το πεπτικό των παιδιών με ωφέλιμα μικρόβια για την καλή λειτουργία του εντέρου και του οργανισμού τους ολόκληρου.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη φύση! Μωροί εμείς οι άνθρωποι που γεμάτοι εγωισμό συνεχώς πιστεύουμε πως μπορούμε κάποια πράγματα να τα κάνουμε καλύτερα από αυτήν, ως «μεγάλοι επιστήμονες»…



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα