Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Μαύρη Σελήνη : Ένα Μυστηριακό Φαινόμενο

Μαύρη Σελήνη
Ακόμα ένα πανέμορφο θέαμα πρόκειται να συμβεί απόψε – αν και δεν θα μπορέσουμε να το δούμε- με πληθώρα συμβολισμούς και νοήματα. Η Μαύρη Σελήνη, είναι ένα γεγονός που συμβαίνει συχνά στον ουρανό μας, ο συμβολισμός της δε είναι πολύ μεγάλος.
Όπως έχουμε αναφερθεί η Σελήνη από τους αρχαίους πολιτισμούς είχε θεοποιηθεί, ενώ σταδιακά κατέληξε να να συμβολίζει την θηλυκή υπόσταση. Στο πιο πνευματικό επίπεδο, η Σελήνη συμβολίζει το ασυνείδητο, την ενσυναίσθηση, την φαντασία, την ίδια την μεταφυσική.
Μαύρη Σελήνη και Ιουδαισμός
Ο προσδιορισμός “μαύρη” από αρκετούς πολιτισμούς της προσδίδει μια αρνητική πτυχή. Έτσι, απο την ιουδαϊκή μυθική παράδοση η lilithΜαύρη Σελήνη κατέληξε να είναι συνώνυμο της  θεότητας Λίλιθ, και έτσι ολόκληρο το ουράνιο σώμα αποτέλεσε τον πλήρη συμβολισμό της γυναίκας, η δυαδική της υπόσταση του καλού και του κακού. Λόγω της Λίλιθ, η αντίθεση αυτή κατέληξε να αφορά κυρίως την σεξουαλικότητα του γυναικείου φύλου με ό,τι συνεπάγεται. Φυσικά, οτι θεωρήθηκε κακό για το γυναικείο φύλο, θεωρήθηκε ακόμα μεγαλύτερο για το ανδρικό μιας και ένας από τους σκοπούς της σκοτεινής θεότητας ήταν ο ευνουχισμός των ανδρών. Έτσι η Λίλιθ μαζί με όλα τα υπόλοιπα αντιπροσώπευσε την απελευθέρωση των σαρκικών παθών, αλλά και της τέλεσης οποιασδήποτε άνομης πράξης χωρίς να υπάρξει κάποια ποινή ή τιμωρία. Αποτέλεσε δηλαδή ταύτιση της πλήρης ασυδοσίας και ανομίας.
Λόγω αυτού του θρησκευτικού παραλληλισμού για αρκετούς το φαινόμενος αποτελεί προάγγελο μεγάλων κακών, ειδικά μιας και η φετινή Μαύρη Σελήνη συνδυάζεται με ένα άλλο φαινόμενο, εξίσου δυσοίωνο, αυτό του δαχτυλιδιού της φωτιάς. Το δαχτυλίδι της φωτιάς πρόκειται για μια έκλειψη Ηλίου. Καθώς η Σελήνη μπαίνει ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο αφήνοντας έναν λεπτό δακτύλιο να διαφαίνεται.

fire-ring
Μαύρη Σελήνη και Εσωτερισμός
Πέρα από τα παραπάνω η Μαύρη Σελήνη, στον εσωτερισμό, όπως και στη Καμπάλα, συμβολίζει την ανάγκη αποκοπής από κάθε παρελθοντική κατάσταση που είναι επιβλαβής για το κάθε άτομο. Είναι αλλιώς η αποκοπή από κάθε ομφάλιο λώρο που μας κρατά δέσμιους με μια κατάσταση, από την οποία συνήθως ναι μεν νιώθουμε ασφάλεια, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αποτελεί δηλαδήfmoon πέρασμα σε μια νέα αρχή. Η Μαύρη Σελήνη αυτή τη φορά έχοντας μεταφορική ταύτιση με την Λίλιθ είναι η συνειδητοποίηση  της κατάστασης μας και η ανάγκη κατάργησης της, καθώς η οποιαδήποτε συνέχεια της θα έχει αρνητικά αποτελέσματα στον ψυχισμό μας. Εκεί κρύβεται η Λίλιθ, στον κίνδυνο και το σκοτάδι που ελλοχεύει στην εν δυνάμει συνέχεια αυτής της τοξικής κατάστασης.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η Μαύρη Σελήνη ονομάζεται αλλιώς και δεύτερη Νέα Σελήνη. Μάλιστα θεωρείται πως η ενέργεια της είναι πιο ισχυρή, λόγω ακριβώς της συσχέτισης της με την “Λίλιθ”. Οι δυνάμεις κατάργησης οποιασδήποτε κατάργησης καταστάσεων είναι τόσο ισχυρές, που θα λέγαμε πως η Μαύρη Σελήνη αποτελεί την ιδανικότερη περίοδο για οποιαδήποτε τέτοια ανάλογη πρακτική. Ο κύκλος που κλείνει για να δώσει το τέλος σε κάτι και την ίδια στιγμή να γίνει η αρχή για κάτι άλλο.  Η συνειδητοποίηση για την οποία αναφερθήκαμε παραπάνω, μας δίνει ακόμα μια ιδιότητα της Μαύρης Σελήνης, την βαθιά ψυχική πραγματικότητα την οποία φτιάχνουμε όλοι οι άνθρωποι μέσα μας. Έτσι, η Σελήνη αντανακλά και τον άνθρωπο με την διαδοχή των διπόλων του, του καλού και του κακού, του γήινου και του πνευματικού.
Η Μαύρη Σελήνη λοιπόν πρέπει να συνδυαστεί με την Πανσέληνο και τη Νέα Σελήνη και να πάρει και αυτή θέση στον Σεληνιακό κύκλο, ολοκληρώνοντας τις πνευματικές μας φάσεις λόγω της ιδιαίτερης της σημασίας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα