Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τα οφέλη του νερού με τζίντζερ


H ρίζα από το φυτό τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό για χιλιάδες χρόνια. Tο νερό με τζίντζερ ή το τσάι από το ίδιο φυτό γίνεται με βρασμό της ρίζας του σε νερό. Το νερό με τζίντζερ, μπορεί να είναι το κλειδί για πολλά οφέλη στην υγεία.
Ανακούφιση από ναυτία
Εδώ και χρόνια το νερό με το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για την ανακούφιση της ναυτίας αλλά και για την πρόληψη αυτής. Επίσης χρησιμοποιείται για την θεραπεία του εμετού και της ναυτίας που σχετίζονται με ποικιλία συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης και της εγκυμοσύνης. Μελέτες μάλιστα έχουν δείξει πως το νερό με τζίντζερ έχει μειώσει σημαντικά ναυτίες που προκαλούνται από χημειοθεραπείες σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο
Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Το τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα είναι μία πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι ισχυρές ουσίες που προστατεύουν το σώμα μας από βλάβες στα υγιή  κύτταρα. Είναι γεγονός πως το νερό με τζίντζερ περιέχει πολλά τέτοια αντιοξειδωτικά, τα οποία μάλιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πηγή φυσικών αντιοξειδωτικών στα τρόφιμα.

Αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις
Το πόσιμο νερό με τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της φλεγμονής, του οιδήματος στις αρθρώσεις και στον πόνο που προκαλείται από ρευματισμούς. Σύμφωνα με έρευνες τα τελευταία 25 χρόνια οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν και επιστημονικά ότι η πιπερόριζα περιέχει ισχυρές αντιφλγμονώδεις ιδιότητες.
Προστασία από καρκίνο
Το νερό με τζίντζερ μπορεί να είναι αποτελεσματικό και στην πρόληψη και αναστολή του καρκίνου. Αυτό οφείλεται στις αντιοξειδωτικές ουσίες του φυτού που έχουν αποδειχθεί πως μπορούν να σκοτώσουν και να μειώσουν την εξάπλωση των καρκινογόνων παραγόντων στο σώμα σας. Έχει ακόμα επιβεβαιωθεί πως η πιπερόριζα επιβραδύνει την εξάπλωση ορισμένων τύπων καρκίνων και επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψή του.
Προστασία από καούρα
Η καούρα είναι το κύριο σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και επηρεάζει αρκετό κόσμο σήμερα. Σύμφωνα με γιατρούς το νερό με τζίντζερ εμποδίζει την χαλάρωση του κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα και εμποδίζει το οξύ να επιστρέψει πίσω στον οισοφάγο. Επίσης μέσω του τζίντζερ σκοτώνονται τα βακτήρια που είναι επιβλαβή και δημιουργούν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Συνίσταται να πίνεται ένα ποτήρι νερό με τζίντζερ 20 λεπτά πριν το γεύμα για καλύτερα αποτελέσματα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα