Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ


Ο Όσκαρ Ουάιλντ γεννήθηκε σα σήμερα 16 Οκτωβρίου το 1854 και θα συζητιόταν το ίδιο ακόμα και σήμερα αν ζούσε και πέντε-έξι αιώνες πριν. Είναι κλασικός. Είναι σύγχρονος, οπωσδήποτε. Τεράστιο ταλέντο που όμως με την προσωπική του ζωή, τόσο προκλητική, τόσο αναιδή, περισσότερο από τον εαυτό του διέσυρε τη πουριτανική αγγλική κοινωνία.
Παράνομη τότε η ομοφυλοφιλία, κολάσιμη στα δικαστήρια, όμως αρκετά διαδεδομένη στην συντηρητική british high society, που ανεχόταν το ερωτικό ζευγάρωμα δύο ανδρών, όχι και την εκτός ορίων gay συμπεριφορά του Oscar Wilde. Ο οποίος ποτέ δεν προσπάθησε να λαμογιάρει με την αριστοκρατία του Λονδίνου. Ήταν άτομο ο ορισμός της υπερηφάνειας και της ανεξαρτησίας.

Πλήρωσε ακριβά ο Όσκαρ Ουάιλντ και το ότι ήταν το ταλέντο και επειδή χλεύαζε με το δηλητηριώδες πνεύμα, το χειρουργικό του λόγο όποιον και ό,τι δεν γούσταρε. Πλήρωσε και γιατί ερωτεύθηκε αυτό το χαμένο κορμί, τον λόρδο Άλφρεντ Ντάγκλας, με σχέσεις στον υπόκοσμο.
Θηλυπρεπής, υστερικός ο Ντάγκλας, ένας ασήμαντος, που ήθελε να εμφανίζεται ποιητής, μάλιστα ανώτερος του εραστή του Όσκαρ και κρατούσε το επάνω χέρι στη σχέση του με τον σπουδαίο Ιρλανδό συγγραφέα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα