Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ «ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ»



Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Κι όμως οι συντάξεις Βουλγαρίας, αυξάνονται χρόνο με το χρόνο κι αν οι ελληνικές συνεχίσουν να μειώνονται με τους ρυθμούς του 2016, πολύ σύντομα δεν θα υπάρχει καμία διαφορά. Το επισημαίνω ως απάντηση στην προτροπή του προέδρου του ΤΕΒΕ να μετακομίσουν στη Βουλγαρία όσοι αδυνατούν να καταβάλλουν εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία. Τέτοια λένε και δεν θα μείνει κανένας νέος στην Ελλάδα. Όλοι θα φύγουν- άλλος για τις δυτικές χώρες κι άλλος για τις γειτονικές. Και ιδού γιατί.
Στη Βουλγαρία ο εταιρικός φορολογικός συντελεστής είναι 10% και ο φόρος μερισμάτων στο 5%. Ο ανώτατος συντελεστής φυσικών προσώπων είναι 10% και ο ΦΠΑ στο 20%.
Στην Ελλάδα ο εταιρικός φορολογικός συντελεστής είναι 33% και ο φόρος μερισμάτων στο 15%. Ο ανώτατος συντελεστής φυσικών προσώπων είναι 42% και ο ΦΠΑ στο 24%.
Στις 16 Σεπτεμβρίου ο διευθυντής του εθνικού ιδρύματος κοινωνικών ασφαλίσεων της Βουλγαρίας Μπίσερ Πέτκοφ ανακοίνωσε ότι η κατώτατη σύνταξη στη χώρα θα διαμορφωθεί στα 82 ευρώ από την πρωτοχρονιά του 2017. Η μέση σύνταξη θα ανέλθει στα 174, ενώ η ανώτατη θα παραμείνει στα 457 ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι αποτέλεσμα της αύξησης 2,4% που δρομολογεί ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων.

Στην Ελλάδα, η εθνική σύνταξη διαμορφώθηκε στα 384 ευρώ ενώ η κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ για ασφαλισμένο με 15 έτη υπηρεσίας μειώθηκε στα 413 ευρώ από 487 που ήταν. Ένα μέσο εισόδημα 586 ευρώ που αντιστοιχεί στο εισόδημα ανειδίκευτου εργάτη με 20 χρόνια υπηρεσίας δίνει σύνταξη 477 ευρώ.
Με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας στο επίπεδο που είναι σήμερα, τίθεται το ερώτημα ποιος θα έχει τη δυνατότητα να εργαστεί για περισσότερα από 20 χρόνια και να πάρει σαν μισθό περισσότερα από 586 ευρώ, για να βγάλει μεγαλύτερη σύνταξη;.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα