Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΝΟΣ – ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ – ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ – ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ – ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ



ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ


Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι ένα ανθρώπινο ον αποτελείται μόνο από ένα υλικό σώμα και νου. Στην πραγματικότητα όμως ένα ανθρώπινο ον αποτελείται από:
1) Συνειδητότητα
2) Ζωική ενέργεια (ή ενέργεια της ζωής ή ζωική δύναμη)
3) Σάρκα

Το σώμα συντηρείται από δύναμη θέλησης και ενέργεια. Αν αυτά έφευγαν θα πεθαίνατε. Η δύναμη της θέλησης φέρνει ΝΟΗΜΟΝΑ ενέργεια από την εξωτερική συμπαντική πηγή στην εσωτερική αποθηκευτική μπαταρία του σώματος – τον προμήκη μυελό. Με τη θέληση, αυτή η ενέργεια μπορεί να κατευθυνθεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Όσο μεγαλύτερη είναι η θέληση, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ροή της ενέργειας σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Η ενέργεια είναι «ο κρίκος που λείπει» ανάμεσα στο σώμα και τον νου. Η ζωική δύναμη είναι αυτή που κυβερνά την αναπνοή, τους παλμούς της καρδιάς, τις αισθητήριες εντυπώσεις και τις κινητικές αντιδράσεις – όλες τις λειτουργίες του σώματος.

Η ζωική ενέργεια ή δύναμη είναι η ηλεκτρική δύναμη που ενεργοποιεί άμεσα τα κύτταρα και τα διατηρεί σε ζωντανή λειτουργία. Η ζωική δύναμη κρατά το σώμα φορτισμένο με ζωή. Η αναπνοή, το φαγητό και το φως του ήλιου είναι απλώς δευτερεύουσες πηγές ενέργειας. Η διάλυσή τους από την ενεργοποιούσα ζωική δύναμη δημιουργεί πρόσθετη ηλεκτρική δύναμη για τη σωματική μπαταρία.

Αν η μπαταρία ενός αυτοκινήτου εξαντληθεί, μπορεί να ενεργοποιηθεί ξανά μόνο με νέα φόρτισή της με ηλεκτρισμό από μια εξωτερική πηγή. Αντίστοιχα, μια νεκρωμένη σωματική μπαταρία μπορεί να αναζωογονηθεί μόνο με νέα φόρτιση από ζωική δύναμη από τη συμπαντική πηγή. Είναι ανώφελο να γεμίσει κάποιος το στομάχι ενός νεκρού ανθρώπου με φαγητό, ή να δώσει οξυγόνο στους πνεύμονές του. Το φαγητό και το οξυγόνο συντηρούν τη ζωή μόνο αν η ζωική δύναμη είναι ήδη δραστήρια παρούσα στο σώμα.

Η πρώτη λειτουργία της ζωικής δύναμης στο σώμα είναι να εφοδιάζει άμεσα τον εγκέφαλο με ενέργεια. Η Συμπαντική Ενέργεια που περιβάλλει τα πάντα εισέρχεται στον εγκέφαλο μέσω του προμήκους μυελού. Από τον προμήκη μυελό, η ζωική ενέργεια μεταβιβάζεται επίσης στην καρδιά, στους πνεύμονες, στο διάφραγμα – σε κάθε όργανο και σε κάθε κύτταρο του σώματος.



Το σωματικό σπίτι έχει δύο ομάδες «τηλεφώνων», αρκετά ξεχωριστές η μία από την άλλη στις λειτουργίες τους. Μέσω των αισθητήριων νεύρων, ή τα τηλέφωνα που λαμβάνουν μηνύματα, τα μηνύματα των αισθητήριων εντυπώσεων της αφής, της γεύσης, της ακοής, της όσφρησης και της όρασης τα λαμβάνει ο εγκέφαλος από τον χειριστή, τη νοημοσύνη. Ένας άλλος χειριστής, η δύναμη της θέλησης, μεταδίδει μηνύματα κίνησης των ματιών, εισπνοής από τη μύτη, κίνησης του αυτιού, ή τις κινήσεις της γλώσσας, ή οποιωνδήποτε μυώνων του σώματος, μέσω μιας άλλης ομάδας νεύρων που καλούνται κινητικά νεύρα. Η ζωική ενέργεια στα νεύρα κρατά την ψυχή μπλεγμένη με μηνύματα αισθητήριων εντυπώσεων από τα μάτια, τα αυτιά, τα χέρια, κλπ.

Το οξυγόνο και το φαγητό μετατρέπονται σε ενέργεια από τη δύναμη της ζωής και είναι δυνάμεις που συντηρούν το σώμα έμμεσα. Αν η δύναμη της ζωής δεν πέψει το φαγητό και το μετατρέψει σε ενέργεια, τότε το σώμα δεν θα μπορέσει να ζήσει. Είναι η ζωική ενέργεια αυτή που μετατρέπει το οξυγόνο, τα στερεά και τα υγρά στη δύναμη που μας κρατά ζωντανούς.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΝΟΣ? – ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ


Ο ύπνος είναι ασυνείδητη χαλάρωση και των αισθητήριων νεύρων και των κινητικών νεύρων, κατά τον οποίο η δύναμη της ζωής και η συνειδητότητα αποκόπτονται ασυνείδητα από τη λάμπα των μυώνων και των αισθήσεων. Στην υποσυνείδητη κατάσταση του ύπνου η συνειδητότητα και η ζωική ενέργεια αποκόβονται (μερικώς) ακούσια από τους μυς και τα εσωτερικά όργανα, από τις λάμπες των πέντε αισθήσεων, από τα κινητικά νεύρα, και μερικώς από την καρδιά, τους πνεύμονες και το διάφραγμα.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου η ζωική δύναμη αποκόπτεται από τους αισθητήριους τηλεφωνικούς υποδοχείς των ματιών, του ουρανίσκου, της μύτης, του δέρματος και των αυτιών. Στον ύπνο, λόγω του ότι οι παλμοί της καρδιάς επιβραδύνονται, επιτυγχάνεται μερικώς η αποκοπή της ενέργειας από τα πέντε τηλέφωνα των αισθήσεων. Ο ύπνος είναι μια προσωρινή, ασυνείδητη, ακούσια αποκοπή της δύναμης της ζωής από τα πέντε τηλέφωνα των αισθήσεων με μια μη συνειδητή μέθοδο. Κατά τον ύπνο η ενέργεια της ζωής φεύγει από τα κινητικά και αισθητικά νεύρα και από τους μυς και αποσύρεται στην καρδιά και τη σπονδυλική στήλη. Ένας άνθρωπος που κοιμάται δεν ακούει το τηλέφωνο γιατί ο ήχος δεν μπορεί να φτάσει στον εγκέφαλό του. Ο χειριστής, η νοημοσύνη, ασυνείδητα απέκοψε το ακουστικό νεύρο καθώς και τα άλλα.

ΓΙΑΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ


Ο Θεός σάς δείχνει με όνειρα ότι μπορείτε να υλοποιείτε τις σκέψεις σας και να τις μετατρέπετε σε αισθητήριες εντυπώσεις, συναισθήματα και όλες τις γήινες εμπειρίες με τη δύναμη του υποσυνείδητου νου σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χαλαρώνουν ούτε όταν κοιμούνται. Ο νους τους είναι ανήσυχος. Γι’ αυτό ονειρεύονται. Τα όνειρα προέρχονται από τη συγκέντρωση της ζωικής δύναμης στο υποσυνείδητο. Στα όνειρα ο νους κάθε ανθρώπου χρησιμοποιεί τη σκέψη και τη ζωική ενέργεια και γίνεται ένας παραγωγικός δημιουργός. Τα όνειρα είναι συμπυκνωμένες σκέψεις που γίνονται ορατές μέσω της ζωικής ενέργειας που αποσύρεται από τα αισθητήρια όργανα προς τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Στον κόσμο που δημιουργείται στην κατάσταση των ονείρων, ο κοιμισμένος μπορεί να φυτέψει σιτάρι, να το μεγαλώσει, να το θερίσει, να το αλέσει και να το ψήσει και να το κάνει ψωμί. Μπορεί να φάει απ’ αυτό το ονειρικό ψωμί, να το γευτεί, να αισθανθεί τη φρέσκια υφή του στο στόμα του. Όλα όμως τα πράγματα σ’ αυτό το όνειρο –ο σπόρος, το έδαφος, ο φούρνος, το ψωμί, το σώμα που το τρώει και το απολαμβάνει– είναι απλώς και μόνο μετατροπές της συνειδητότητας αυτού που ονειρεύεται.

Ο λόγος για τον οποίο δεν θυμάστε τα όνειρά σας είναι ότι η διαδικασία του ξυπνήματος αποσύρει την ενέργεια από τον υποσυνείδητο νου, όπου λάμβανε χώρα το όνειρο, και χρησιμοποιεί τη ζωική ενέργεια για να ζωογονήσει μόνο τη συνειδητότητα του εγκεφάλου όταν είστε ξύπνιοι. 


– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα