Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Γίνε φίλος με το Σώμα σου


Είναι όμορφο να αγαπάς και να φροντίζεις εσένα. Να μην περιμένεις το άγγιγμα κάποιου άλλου για να χαλαρώσεις, να “τραφείς”, να γιατρευτείς…

Με τον διαλογισμό που ακολουθεί μας δίνετε η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας. Να το αγγίξουμε ίσως με έναν τρόπο που δεν το έχουμε αγγίξει ποτέ. Να το αγαπήσουμε και να το ευχαριστήσουμε για ότι μας έχει προσφέρει μέχρι τώρα. Να τιμήσουμε το κάθε σημείο του σώματός μας, κάθε σημείο του εαυτού μας.

Μπορείτε αυτόν τον απολαυστικό διαλογισμό να τον κάνετε παντού. Στο σαλόνι σας, στο κρεβάτι σας… ακόμα και στην μπανιέρα σας. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα ζεστό μπάνιο και να προσθέσετε τα αγαπημένα σας αρώματα: λεβάντα για χαλάρωση, ευκάλυπτο για καθαρισμό των πνευμόνων, μέντα που δυναμώνει το νου, γαρδένια και τριαντάφυλλο που ανοίγουν την καρδιά, σανταλόξυλο για το πνεύμα κ.λ.π.

Μπορείτε τα ίδια αρώματα να τα βάλετε να ”καίνε” στο χώρο σας. Όπως κι αν αποφασίσετε να κάνετε τον διαλογισμό για να έρθετε σε επαφή με το σώμα σας και να καλωσορίσετε τον εαυτό σας μετατρέψτε το χώρο σας σε ένα υπέροχο ναό με κεριά, λιβάνι, μουσική, λουλούδια. Δημιουργήστε μια αισθησιακή και ευχάριστη ατμόσφαιρα 

Ξεκινήστε με βαθιές αναπνοές. Αναπνεύστε τα αρώματα και αποβάλετε την ένταση. Όταν νιώσετε ότι η αναπνοή σας κυλά αβίαστα και χαλαρά οραματιστείτε την να ξεχειλίζει από τους πνεύμονες και να γεμίζει το θώρακα, τους ώμους, τα χέρια, το λαιμό, το κεφάλι, την πλάτη… να κυλά προς τη λεκάνη, να γεμίζει την κοιλιά, να ταξιδεύει μέσα στα πόδια και να φτάνει μέχρι τα πέλματα.
Τώρα είστε έτοιμοι να αγγίξετε το σώμα σας, να χαϊδευτείτε απαλά. Αγγίξτε κάθε σημείο του σώματός σας. Κάθε φορά που αγγίζετε κάποιο σημείο, εισπνέετε βαθιά. Νιώστε αυτό το σημείο, οραματιστείτε το, δείτε τι κάνει για σας, πώς σας βοηθάει στη ζωή σας.
Μη βιάζεστε... Ταξιδέψτε αργά στο σώμα σας... Συνειδητά...

Ξεκινήστε με τις πατούσες σας. Καθώς τις χαϊδεύετε, πείτε: «Σας ευχαριστώ που υποστηρίζετε το ταξίδι μου και με μεταφέρετε στους στόχους μου

Συνεχίστε με τις κνήμες σας. Καθώς τις χαϊδεύετε, πείτε: «Σας ευχαριστώ που μεταφέρετε το βάρος μου μέσα στην καθημερινότητα και με υποστηρίζετε στη ζωή μου».

Συνεχίστε στα γόνατα. Καθώς τα χαϊδεύετε, πείτε: «Σας ευχαριστώ που μου χαρίζετε ευκινησία. Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσα να χορέψω, να τρέξω, να κάνω διαλογισμό, ιππασία, και χιλιάδες άλλα ευχάριστα πράγματα».

Συνεχίστε στους μηρούς. Καθώς τους χαϊδεύετε, πείτε: «Μου αρέσει η δύναμή σας, η προθυμία με την οποία στέκεστε σαν κολώνες και με στηρίζετε. Ξέρω πως όλη την ημέρα κάθομαι σε καρέκλες, και αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο για σας. Όμως, μου προσφέρετε τεράστια βοήθεια».

Συνεχίστε στους γλουτούς σας. Καθώς τους χαϊδεύετε, πείτε: «Μου αρέσει η στρογγυλάδα σας. Ευχαριστώ που προστατεύετε την σπονδυλική μου στήλη από τα τραντάγματα. Ευχαριστώ που είστε ερωτικοί».

Συνεχίστε στα γεννητικά όργανα. Καθώς τα χαϊδεύετε, πείτε: «Είστε ο θεραπευτής μου. Η πύλη της απόλαυσης, της δύναμης και της γονιμότητας».

Συνεχίστε, με τον ίδιο τρόπο, στην κοιλιά, στο διάφραγμα (ηλιακό πλέγμα), στους μαστούς, στο στήθος, στα μπράτσα, στους αγκώνες, στα χέρια και στους ώμους, στο σβέρκο και στο λαιμό, στο πρόσωπο, στο στόμα, στα μάτια, στα αυτιά, στο μέτωπο και στο κρανίο και, τέλος, δώστε μια ιδιαίτερη ευχή στην κορυφή της κεφαλής σας.

Μετά, χαϊδέψτε όλο το σώμα σας λέγοντας: «Σ’ ευχαριστώ που είσαι ο ναός του Πνεύματός μου. Πες μου τι χρειάζεσαι, και θα σε ακούω».

Μετά δώστε του χρόνο να σας μιλήσει. Να σας πει τι θέλει, τι χρειάζεται, πως βλέπει και πως νιώθει εκείνο τις καταστάσεις στη ζωή σας.

Μόλις τελειώσει αυτή η ιδιαίτερη επαφή μείνετε για λίγο στην σιωπή νιώθοντας ολοκληρωτικά το σώμα σας. Τώρα, εσείς και το σώμα σας είστε σύμμαχοι. Έχετε τιμήσει το έδαφος της ύπαρξής σας. 
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γιορτάσετε αυτή τη νέα σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ σας χορεύοντας. Διαλέξτε δύο αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια, ένα απαλό, ρυθμικό στην αρχή ώστε να μπορέσετε να κυλήσετε αργά, νιώθοντας τον εσωτερικό ρυθμό που έχει το σώμα σας. Μετά με ένα έντονο, ξεσηκωτικό μουσικό κομμάτι χορέψτε γιορτάζοντας τη καινούργια σχέση με τον εαυτό σας.
Αν νιώθετε ένταση σε κάποια σημεία στο σώμα σας, μην τα αγνοείτε. Στείλτε τους αέρα με την αναπνοή σας,  τεντώστε τα με αγάπη, χορέψτε μαζί τους και γύρω από αυτά.

Μείνετε στο τέλος του χορού ακίνητοι νιώθοντας το σώμα, την αναπνοή σας… Μπορείτε αν θέλετε να κοιτάξετε τον εαυτό σας σε έναν καθρέφτη και να του ψιθυρίσετε όμορφα λόγια ευγνωμοσύνης και ευχαρίστησης. 

Σας συστήνω ανεπιφύλαχτα να κάνετε αυτόν τον διαλογισμό. Η άμεση ανταπόκριση και ευχαρίστηση που θα λάβετε από το σώμα σας θα είναι εκπληκτική και ταυτόχρονα βαθιά θεραπευτική.

namaste
despoina palamari


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα