Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Το ξύπνημα της Δύναμης!

e989b7b527a249dea4c073983d47bbcc.jpg
Γράφει η Βασιλική Κριεκούκη

Η Γνώση είναι δύναμη (?)(!)…. Και η Άγνοια ευτυχία (!) (?)…
Τι επιλέγεις και για τι αναρωτιέσαι;
Θυμάσαι πότε η δύναμη σου σε εγκατέλειψε; Όταν έχασες μια μάχη; Όταν η ζωή σου πήρε ότι θεωρούσες δεδομένο; Όταν σε πρόδωσαν; Όταν σε εγκατέλειψαν;
Μήπως όμως σε εγκατέλειψες εσύ και από τότε ψάχνεις μάταια να κατηγορήσεις κάποιον για να απαλύνεις τον πόνο σου;
Το κενό όμως που προκαλεί ο πόνος δεν γεμίζει, όποιος και αν αποφάσισες ότι σου φταίει! Και όταν καταλήξεις με μεγάλη βεβαιότητα στον υπεύθυνο απώλειας της δύναμης σου, τότε θα νιώσεις πιο μόνος από ποτέ! Χαμένος μέσα στον κόσμο της μοναξιάς νιώθοντας πως σε έχει εγκαταλείψει ακόμα και ότι μέχρι σήμερα πίστευες. Και μόνο μια ερώτηση έχει απομείνει να τρεμοπαίζει στα χείλη σου…
«Πόσο θα αντέξω ακόμα;»
Και τότε μια κραυγή ξεχύνεται από το βάθος σου που κάνει τον κόσμο σου να σείεται! Μια κραυγή που σπάει το θόρυβο του μυαλού και της καρδιάς δημιουργώντας μια ρωγμή από την οποία αναβλύζει σιωπή που σαν εκκωφαντικός ψίθυρος σου λέει…
ΣΗΚΩ! ΑΚΟΥΣΕ! ΘΥΜΗΣΟΥ!

Μα τι μπορείς να κάνεις πια! Τι να ακούσεις και τι να θυμηθείς! Δεν έχεις πια άλλη αντοχή και το ένα κύμα μετά το άλλο σε χτυπούν αλύπητα. Δεν προλαβαίνεις ούτε να αναπνεύσεις. Η αντοχή σου σε εγκαταλείπει και βρίσκεσαι έρμαιο σε έναν τεράστιο, άγριο ωκεανό που φροντίζει να σε κρατά φυλακισμένο στα νερά της άγνοιας που τόσο απλόχερα σου προσφέρει σε κάθε του κύμα!
Ο ωκεανός σε κερδίζει, σε κάνει μέρος του και εσύ με σθεναρή πίστη πια τον υπερασπίζεσαι όπου βρεθείς και όπου σταθείς κάνοντας το σωστό όπως εκείνος σου υποδεικνύει κάθε φορά!
Και πείθεσαι ότι η ζωή δεν θα έχει ποτέ γλυκιά γεύση, πως η δική σου καρδιά δεν θα βρει την πατρίδα της, το δικό σου μυαλό δεν θα ησυχάσει και λίγο, λίγο γίνεσαι εσύ ο ίδιος ένας άγριος ωκεανός άγνοιας! Εκείνης της άγνοιας που έχει πια γίνει το σπίτι σου!
Σκέφτηκες όμως πως ίσως κάνεις το σωστό για λάθος λόγο; Γιατί συχνά βρισκόμαστε στο μεγαλύτερο σκοτάδι όταν έχουμε τη μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι κάνουμε το σωστό…
Έχεις σκεφτεί πως αν για μια στιγμή κάνεις φαινομενικά λάθος για το σωστό λόγο ίσως ανακαλύψεις ότι έχεις χαθεί μέσα στα 40 κύματα του ωκεανού της άγνοιας;  
Σήκω και δες! Τι επιλέγεις; Να αγωνιάς χαμένος μέσα στο άγνωστο ή να αναλάβεις την ευθύνη της άγνοιάς σου και να κάνεις κάτι για αυτό;
Είναι εύκολο να νομίζεις ότι ενεργείς μέσα από τη γνώση περιορισμένων στοιχείων βολεμένος στην μοναξιά και την εγκατάλειψη του εαυτού σου. Να αφήνεσαι στα κύματα και όπου σε πάνε. Αυτό δεν έχει ευθύνη. Αν όμως αντέξεις να αναλάβεις την ευθύνη σου θα καταφέρεις να νικήσεις τα κύματα και θα γευτείς μια στιγμή την ευτυχία του να μάθεις ποιος αληθινά είσαι.
Τελικά τι επιλέγεις; Την άγνοια και την εγκατάλειψη του εαυτού σου ή την δύναμη της ευτυχίας που είναι τόσο μεγάλη, όχι μόνο για να σε στηρίξει να παλέψεις με τα κύματα, αλλά τόση ώστε να μετατρέψει τα μανιασμένα νερά της ύπαρξης σου σε ηλιόλουστα γαλαζοπράσινα νερά που με απλότητα θα σε οδηγήσουν στο μεγαλύτερο επίτευγμα όλης σου της ζωής! Στο να είσαι δυνατός και να γίνεις αυτό που νιώθεις ότι ΕΙΣΑΙ.
Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να βγεις από εκεί!
Φαντάσου!
Φαντάσου ότι η δύναμη σου είναι εκεί!
Πως δεν χάθηκε ποτέ και τόλμησε να πιστέψεις πως μπορείς να βρεις διέξοδο από τον άγριο ωκεανό αναπτύσσοντας ακόμα μεγαλύτερη επίγνωση του πόσο έχεις χαθεί μέσα στην άγνοια και την λήθη και ανακάλυψε κάτι νέο, κάτι καινούριο που ποτέ πριν η μοναξιά σου δεν σου επέτρεψε να φανταστείς ότι μπορεί να υπάρχει. Επέτρεψε στον εαυτό σου να σου αποκαλυφθεί μέσα από την γνωριμία σου με τη δύναμή σου! Γιατί η δύναμη σου εκπηγάζει από εκεί… από την ανακάλυψη του εαυτού σου.
Γιατί το μονοπάτι αυτό είναι η πιο χαρούμενη διαδρομή! Είναι η μόνη διαδρομή που μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στην ευτυχία που ζητάς! Αυτή η διαδρομή είναι που θα ενώσει τα κομμάτια σου, τα κομμάτια της γνώσης του εαυτού σου που θα σε οδηγούν όλο και πιο κοντά στο να δεις πιο ολοκληρωμένα την εικόνα της ίδιας σου της δύναμης, της ίδιας σου της ύπαρξης!
Και όταν αυτό το θαύμα αρχίσει να επιτελείται θα ξέρεις τι έχεις να κάνεις και θα βάλεις πλώρη για την υλοποίηση των θησαυρών που βρίσκονται στην καρδιά σου καταλαβαίνοντας την σημαντικότητα και την ασημαντοσύνη σου ταυτόχρονα! Πως όσο σπουδαίος είσαι άλλο τόσο μικρός και ασήμαντος είσαι ταυτόχρονα μιας και ή θα νικήσεις την άγνοια του ωκεανού ή θα είσαι η σταγόνα που θα την καταπιούν τα κύματα. Τότε μόνο θα αντικρίσεις την απεραντοσύνη σου γιατί ξέρεις και μπορείς πια να νιώσεις το μεγαλείο της αλήθειας της καρδιάς σου αλλά ταυτόχρονα γνωρίζεις πως είσαι απλά ένας αγωγός αγάπης αυτού του μεγαλείου.
Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων: αυτοί που λένε στο θεό που πιστεύουν «γενηθήτω το θέλημά σου» και αυτοί που ακούν το θεό να τους λέει «γενηθήτω το θέλημά σου»!
Εσύ σε ποιο τύπο ανήκεις;
Η διαφορά ανάμεσα τους είναι ότι ο δεύτερος τύπος πάντα ξεπερνάει τα όρια που του υπαγορεύει το μυαλό και πάει με πίστη στην περιοχή του αδύνατου! Είναι εκείνοι οι τύποι που πιστεύουν ότι το φράγμα του ήχου μπορεί να σπάσει !
Και φυσικά σπάει το φράγμα του ήχου για αυτούς μιας και πάντα μέσα τους άκουγαν μια αλλιώτικη μουσική…
Είναι εκείνοι οι τύποι που με την διαρκή αισιοδοξία τους καταφέρνουν να πολλαπλασιάσουν τη δύναμή τους και μπαίνουν στο κλαμπ των νικητών, δηλαδή καταφέρνουν και σπάνε τα στενά όρια της έννοιας του ανθρώπου και μεταμορφώνονται σε υπεράνθρωποι!
Αν θες να ανακαλύψεις τη δύναμή σου και να σπάσεις το δικό σου ανθρώπινο φράγμα
Να μην ανέχεσαι να σου λέει «όχι» κάποιος που δεν έχει την αρμοδιότητα να σου πει «ναι»!
Σταμάτα να δραπετεύεις από την ελευθερία σου και ανάκτησε τη δύναμη σου προχωρώντας! Εξάλλου είναι διπλή η γλύκα όταν καταφέρεις να κάνεις κάτι που δεν μπορεί να γίνει.
Σκέψου πόση δύναμη θέλει να αντέχεις την μοναξιά σου! Αν όμως αυτή την δύναμη που ήδη χρησιμοποιείς για να αντέχεις την μοναξιά την αξιοποιήσεις για να σηκωθείς θα αρχίσουν να γίνονται τα θαύματα!
Χρησιμοποίησε αυτή τη δύναμη για να σηκώσεις την ευθύνη της ενεργητικής σου δράσης, την οποία εσύ θα επιλέξεις για εσένα!
Άλλωστε μόνο η δύναμη σου μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Η δήθεν αδυναμία μπορεί μόνο να σε κάνει να ικετεύεις για όσα σου χρωστάει η ζωή!
Αφήσου και ζήσε “Το ξύπνημα της Δύναμης σου!”
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα