Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ο «τρίτος» που φέρνει αναστάτωση



Ποιος είναι ο «τρίτος» που εισβάλει και μας αναστατώνει?
Ο «τρίτος» εισβάλει στη ζωή μας και γίνεται δυνάστης μας και δεν μας επιτρέπει να ζήσουμε με ηρεμία.


Ο «τρίτος» γενικά δεν είναι άνθρωπος, αλλά είναι τα προβλήματα που καταφέρνουν και καταλαμβάνουν «χώρο» από τη ζωή μας και μας εξουσιάζουν τόσο πολύ, που φτάνουμε σε σημείο, από τον πανικό και τον φόβο, να μην έχουμε το έλεγχο και να αλλάζουμε στοιχεία του χαρακτήρα μας.
Όλοι μας έχουμε φτάσει να έχουμε σχέση στη ζωή μας. Και οι σχέσεις μας αυτές ενώ στην αρχή είναι γεμάτες από γλύκα, κατανόηση, στοργή, τρυφερότητα, γέλια, χαρές κλπ, έρχεται σταδιακά η στιγμή που όλα αλλάζουν.
Χάνουμε εμείς το ενδιαφέρον μας ? Το χάνει ο άλλος ? Και πως το χάνουμε τελικά ? Πώς γίνεται τα συναισθήματα που είχαμε στην αρχή να χάνονται ? Ή εμείς δεν έχουμε σωστή αντίληψη και ορθή επιλογή ή κάτι άλλο συμβαίνει.
Να γράψω λοιπόν πως όταν η καρδιά «χτυπηθεί» από το βέλος του έρωτα τότε δεν υπάρχει λάθος. Καθώς η καρδιά ξέρει πολύ καλά γιατί και τι ερωτεύτηκε.
Το λάθος έρχεται από το μυαλό μας αργότερα.
Δεν υπάρχει περίπτωση σε όλα τα ζευγάρια του κόσμου να μην υπάρξουν προβλήματα. Όχι απαραίτητα στην σχέση, αλλά στη ζωή.
Η ζωή έρχεται σταδιακά να μας φέρει μπροστά μας προβλήματα διάφορα. Εκεί λοιπόν είναι και η λύση. Να κάνουμε προσπάθεια αυτά τα προβλήματα να τα αφήσουμε έξω από την σχέση μας. Κάθε πρόβλημα όταν μένει έξω από την σχέση τότε αντιμετωπίζεται πολύ πιο σωστά. Δεν δημιουργεί πόνους και τύψεις στο ζευγάρι και φυσικά το ζευγάρι θα επιλέξει να τα αφήσει έξω από τον προσωπικό του χώρο.
Τι θα πει προσωπικός χώρος ζευγαριού ?
Θα πει πως την ώρα που θα επιλέξουμε να βρεθούμε με τον άνθρωπό μας θα αφιερώσουμε τον χρόνο μας μόνο στους δυό μας και όχι για να αναλύσουμε τα προβλήματα μας.
Κάθε ζευγάρι για να μπορέσει να διατηρήσει την αρχική του «φρεσκάδα» αυτό που χρειάζεται είναι να βρίσκει χρόνο να απομονώνεται. Τι θα πει να βρίσκει χρόνο να απομονώνεται ? Θα πει να έχει δικές του στιγμές. Μία ώρα τη μέρα, παραπάνω ? Ένα Σαββατοκύριακο χωρίς τα παιδιά ? Διακοπές μόνο του ? Ένα ρομαντικό δείπνο ?
Όλα αυτά δεν χρειάζονται χρήματα απαραίτητα για να γίνουν. Το Σκ χωρίς παιδιά μπορεί να γίνει στο σπίτι, χωρίς καμία άλλη παρεμβολή. Δηλαδή όχι με φίλους, αλλά μόνο του το ζευγάρι.
Θα παραητρήσουμε λοιπόν πως η απόσταση στο ζευγάρι αρχίζει να δημιουργείται όταν ανάμεσά τους μπουν υποχρεώσεις και προβλήματα. Ο καθένας από τους συντρόφους μέσα στο δικό του πρόγραμμα χάνεται από το άλλο του μισό, αλλά χάνεται και από τον εαυτό του. Αυτή η σταδιακή απομόνωση οδηγεί στην απόγνωση. Η απόγνωση θα φέρει καβγάδες και οι καβγάδες θα οδηγήσουν στην εμφάνιση του τρίτου προσώπου ή του χωρισμού.
Τα προβλήματα θα υπάρχουν στην ζωή μας είτε είμαστε με κάποιον/α, είτε όχι. Αρκεί να καταλάβουμε ότι τα προβλήματα φεύγουν, αλλάζουν κι εμείς χάνουμε χρόνο από τη ζωή μας γι’ αυτά.
Δεν αξίζει τίποτε περισσότερο από τη ζωή μας. Δεν αξίζει να χάνουμε τη ζωή μας για τα προβλήματά μας. Όταν αυτά είναι έξω από μας, δηλαδή έξω από την υγεία μας.
Άρα δίνουμε στα προβλήματα ανάλογο χρόνο και στις σχέσεις μας μεγαλύτερο.
Μαθαίνουμε να αφιερώνουμε χρόνο σε μας προσωπικά, στους συντρόφους μας, χωρίς να συζητήσουμε τα προβλήματα μας σε αυτό το χρονικό διάστημα και το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας. Αυτό που μας ανήκει πραγματικά είναι αυτές οι στιγμές.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να ψάχνουμε να βρούμε αν υπάρχουν προϋπόθεσης για να είμαστε με τον άνθρωπό μας. Δηλαδή να έχω τελειώσει το σίδερο, αν αφορά εκείνη ή να έχω πληρώσει όλους τους λογαριασμούς, αν αφορά εκείνον. Κλείστε τα μάτια σας με μία ρομαντική ατμόσφαιρα και επιτρέψτε στους εαυτούς σας να ταξιδέψουν σε αυτό το χθες που σας ένωσε.
Όλο αυτό είναι μία φιλοσοφική διαδρομή ευτυχίας, την οποία την χρειαζόμαστε όλοι μας.
Τα προβλήματα στην ώρα τους, αλλά και η ζωή σας είναι εκεί και σας περιμένει να τη ζήσετε.
Να έρθει μέρα χωρίς προβλήματα μπορεί και όχι, αλλά το να επιλέξετε εσείς να αφήσετε τα προβλήματα έξω από τη ζωή σας και τις σχέσεις σας, θα σαν οδηγήσει να ζείτε με περισσότερη υγεία και αρμονία.


Δωροθέα 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα