Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Αντίφαση

contradiction

Ένας κύριος είπε: Η σκέψη έχει δημιουργήσει το πρόβλημα και η σκέψη προσπαθεί να το λύσει. Και αυτό είναι αδύνατο να συμβεί. Ένας άλλος κύριος είπε: Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας με τον ίδιο τρόπο που τα δημιουργήσαμε. Ένας άλλος είπε: Εγώ είμαι ο κόσμος και ο κόσμος είμαι εγώ.
Κάποιος πρέπει να αναρωτηθεί με σοβαρότητα αν αυτές οι δηλώσεις είναι σωστές. Να δει την τεράστια αντίφαση του να πολεμάς για την ειρήνη, να σκέφτεσαι για να λύσεις ένα πρόβλημα που η σκέψη σου δημιούργησε, να προσπαθείς να φέρεις ειρήνη όταν μέσα σου υπάρχει βία και σύγκρουση.
Η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει από πόλεμο σε πόλεμο. Οι πόλεμοι έχουν ηλικία όση σχεδόν είναι και η ηλικία της ανθρωπότητας. Είναι προφανές, ότι η εμπειρία δεν μας διδάσκει γιατί ακόμη πολεμάμε, ασκούμε βία για να φέρουμε ειρήνη και ευημερία. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η διάνοια δεν μπορεί να συλλάβει το μέγεθος της αντίφασης. Ο άνθρωπος της διάνοιας θα αναζητήσει αποδείξεις ότι όντως πρόκειται για αντίφαση. Απόλυτες διανοητικές αποδείξεις δεν υπάρχουν προφανώς (λόγω της φύσης της διάνοιας που είναι μερική) και τότε ο άνθρωπος της διάνοιας θα πει “α αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις δεν ενδιαφέρομαι, θα συνεχίσω να πολεμώ ελπίζοντας να φέρω την ειρήνη, θα συνεχίσω να υποτάσσω τον άλλον ελπίζοντας να κερδίσω λίγη αγάπη” κοκ.

Κάποιος θα αναρωτηθεί αν είναι δυνατόν να εξετάσει αυτές τις δηλώσεις χωρίς να σκεφτεί, να αναλύσει, να επεξεργαστεί… ίσως και να γίνεται.. χρειάζομαι χρόνο, ανάλυση και σκέψη για να δω ένα λουλούδι; Απλά υπάρχει η αίσθηση του λουλουδιού, απευθείας, στη στιγμή. Ακριβώς έτσι είναι επείγον να εξεταστεί και το παραπάνω πρόβλημα.. χρειάζεται απλά και μόνο να δω την αντίφαση, να υπάρξει η αίσθηση, βαθιά, της αντίφασης.
Τώρα όταν δω αυτό το απλό πράγμα, το γεγονός της αντίφασης, χωρίς καμία λεκτική επεξεργασία, τότε αμέσως σταματάω γιατί υπάρχει βαθιά κατανόηση του μάταιου αυτής της κίνησης. Δεν με ενδιαφέρει πια να  πολεμώ για την ειρήνη, να υποτάσσω για την αγάπη.. όταν αυτό συμβεί, τότε ίσως περίεργα πράγματα ακολουθήσουν!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα