Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Φορτωμένο πρόγραμμα: πώς προάγεται η ευεξία της ψυχής;

Φορτωμένο πρόγραμμα: πώς προάγεται η ευεξία της ψυχής;

Μετά από μία περίοδο έντασης και υπερέντασης με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και πολλές υποχρεώσεις, πώς μπορούμε να επαναφέρουμε την ηρεμία της ψυχής μας, ή ποιες καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να μας ηρεμήσουν;
Μία σειρά από επιστημονικές μελέτες μας ενημερώνει πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τον ελεύθερο χρόνο στην καθημερινότητά μας, μέσω δραστηριοτήτων οι οποίες προάγουν την ευεξία της ψυχής και δεν επιφέρουν επιπλέον κούραση. Ποιες είναι αυτές;

Κλείνουμε το τηλέφωνο και τις έξυπνες συσκευές

Φορτωμένο πρόγραμμα: πώς προάγεται η ευεξία της ψυχής;
Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους περισσότερο από 10 ώρες την ημέρα αισθάνονται πιο νευρικοί και ανήσυχοι κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους, από εκείνους που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους περίπου 3 ώρες ημερησίως. Αυτό είναι το συμπέρασμα από πρόσφατη μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε από το Kent State University. Οι ερευνητές λένε πως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν πολύ τα κινητά τους, αισθάνονται υποχρεωμένοι να μένουν συνδεδεμένοι συνεχώς, κάτι που τους προκαλεί άγχος, ακόμη και όταν διασκεδάζουν.

Βγάζουμε φωτογραφίες

Φορτωμένο πρόγραμμα: πώς προάγεται η ευεξία της ψυχής;
Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να ζήσουμε μία ζωή μέσα από τις οθόνες. Ωστόσο το χόμπι της φωτογραφίας και όχι το χόμπι των selfie μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας, οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε σχετικό πείραμα και κλήθηκαν να τραβούν φωτογραφίες, ανέφεραν πως απόλαυσαν τις δραστηριότητες στις οποίες έλαβαν μέρος, καθώς ενεργοποιούνταν περισσότερο η συμμετοχή στην εμπειρία. Μερικά “κλικς” παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν την ευεξία της ψυχής μας.

Φορτωμένο πρόγραμμα: πώς προάγεται η ευεξία της ψυχής;
Σε περίπτωση που αποφασίσουμε να περάσουμε το απόγευμα ή το βράδυ μας βλέποντας τηλεόραση, οι ειδικοί λένε πως αξίζει να παρακολουθούμε ακόμη και τις διαφημίσεις, και να μην αλλάζουμε κανάλι. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Consumer Research και σύμφωνα με τα ευρήματα της, οι διαφημίσεις την ώρα που βλέπουμε ένα ντοκιμαντέρ ή ταινία λειτουργούν με έναν τρόπο, ο οποίος επαναφέρει το επίπεδο της απόλαυσης, όταν το πρόγραμμα ξαναξεκινά.

Με το πάσο μας

Φορτωμένο πρόγραμμα: πώς προάγεται η ευεξία της ψυχής;
Ό,τι και αν αποφασίσουμε να κάνουμε σε αυτόν τον λίγο ή πολύ ελεύθερο χρόνο που έχουμε, αξίζει να θυμόμαστε πως ο καθένας από εμάς έχει τον δικό του ρυθμό για να κάνει κάποια πράγματα. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Consumer Research, ο χρόνος που δίνει ο καθένας μας σε μία δραστηριότητα που συμμετέχει, είτε αυτή είναι ένα παιχνίδι είτε η ώρα του φαγητού, είναι πολύ σημαντικός για την ευεξία μας. Μάλιστα σύμφωνα με τις δηλώσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε σχετικό πείραμα, ο αργός ρυθμός ήταν αυτός που τους έκανε να απολαύσουν περισσότερο μία εμπειρία και να νιώσουν ευχαρίστηση.

Παρακολουθούμε μία δραματική ταινία

Φορτωμένο πρόγραμμα: πώς προάγεται η ευεξία της ψυχής;
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο, εθελοντές οι οποίοι παρακολούθησαν μία τραγική ταινία και σκέφτηκαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ένιωσαν ευτυχισμένοι, όταν τελείωσε η ταινία, ενώ απομακρύνθηκαν από τον εγωκεντρισμό τους και τις εγωιστικές τους σκέψεις.

Γινόμαστε εθελοντές

Φορτωμένο πρόγραμμα: πώς προάγεται η ευεξία της ψυχής;
Σύμφωνα με έρευνες ο εθελοντισμός ενισχύει την αυτοεκτίμησή μας και μας κάνει πιο αισιόδοξους, μειώνει το άγχος μας και απλά μας κάνει ευτυχισμένους.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα