Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Dark Web – Ο υπόκοσμος του διαδικτύου και οι παράνομες ιστοσελίδες

Dark Web - Ο υπόκοσμος του διαδικτύου και οι παράνομες ιστοσελίδες
Με απλά και κατανοητά λόγια εξηγούμε τι ακριβώς είναι το Dark Web, ποιες ιστοσελίδες φιλοξενούνται εκεί και πως μπορείς να τις δεις.
Πολύ πιθανόν να άκουσες τώρα τελευταία ότι ο LinkedIn, Tumblr και Dropbox κωδικός σου βρίσκεται κάπου στο Dark Web. Ή μπορεί να διάβασες στις πρόσφατες ειδήσεις για τον τυπά που πιάστηκε από την αστυνομία επειδή έτρεχε το Silk Road, μια ιστοσελίδα η οποία πουλούσε ναρκωτικά και άλλα παράνομα υλικά. Το πιο πιθανό, ωστόσο, είναι πως όλο και κάπου θα έχεις δει τη λέξη «dark web» στο διαδίκτυο.

Αλλά τι είναι το Dark Web και τι το κάνει τόσο «dark»;
Το Dark Web αποτελείται από ιστοσελίδες που συνήθως επιτρέπουν στους χρήστες να διατηρήσουν την ανωνυμία τους καθώς απαιτούν τη χρήση συγκεκριμένου λογισμικού για να γίνουν προσβάσιμες. Δεν πρόκειται να πέσεις πάνω σε τέτοιες ιστοσελίδες απλά αναζητώντας τες από την Google – γενικά καμία μηχανή αναζήτησης δεν μπορεί να τις ανιχνεύσει. Η ανωνυμία είναι ο βασικός παράγοντας του Dark Web, γι ‘αυτό και χρησιμοποιείται κυρίως για παράνομους σκοπούς όπως την πώληση ναρκωτικών και παράνομων όπλων, την αναπαραγωγή παιδικής πορνογραφίας και πολλά ακόμα.

Είναι το Dark Web το ίδιο πράγμα με το Deep Web;

Σε σύντομη απάντηση, όχι. Αυτό που αναφέρουμε ως deep web είναι όλες οι ιστοσελίδες στις οποίες ο καθένας έχει πρόσβαση αλλά δεν ανιχνεύονται από τις μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα, το e-mail σου είναι ένα κομμάτι του deep web επειδή οτιδήποτε κι αν αναζητήσω δεν θα καταφέρω ποτέ να μπω στο προσωπικό σου email ή να πέσω σε προσωπικά σου μηνύματα. Το Dark Web και το Deep Web το μπερδεύουν αρκετοί, αλλά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Πως μπορώ να δω ιστοσελίδες του Dark Web;
Dark Web - Ο υπόκοσμος του διαδικτύου και οι παράνομες ιστοσελίδες
Ανάλογα με το τι ακριβώς θέλεις να δεις και σε τι ιστοσελίδες θέλεις να έχεις πρόσβαση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές υπηρεσίες. Η πιο δημοφιλής υπηρεσία που πολύ πιθανών να έχεις ακουστά είναι το Tor. Ο Tor browser είναι μια τροποποιημένη έκδοση του Mozilla browser και μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν από εδώ. Σε αντίθεση με τους συνηθισμένους browsers, ωστόσο, ο Tor browser σου επιτρέπει να συνδεθείς στο Tor δίκτυο (network) ώστε να έχεις πρόσβαση σε ιστοσελίδες του dark web. Υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, όπως το I2P για παράδειγμα.
Το Tor παρέχει ένα πολύ καλό εγχειρίδιο για το πως λειτουργεί, αλλά κάποια απλά βασικά πράγματα θα τα εξηγήσουμε εδώ.
Το δίκτυο του Tor αντί να συνδέει την συσκευή σου απευθείας στην ιστοσελίδα την οποία επισκέπτεσαι, αλλάζει την διαδρομή της συσκευής σου μέσα από μια σειρά servers και κρυπτογραφεί τα πάντα σε κάθε βήμα που ολοκληρώνει. Η γενική διαδικασία πίσω από την κρυπτογράφηση και την αλλαγή διαδρομής που κάνει ο Tor browser είναι πραγματικά απίστευτη και «απόλυτα» ανώνυμη.

Είναι παράνομο να μπαίνω σε ιστοσελίδες του dark web;
Θεωρητικά, είναι παράνομο να μπαίνεις σε παράνομες ιστοσελίδες του dark web, και πολλές φορές οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Tor browser τους κάνει εντελώς ανώνυμους, αλλά στο τέλος την πατάνε. Κι ενώ το Tsouk δεν είναι ο δικηγόρος σου για να σε συμβουλέψει, θεωρούμε πως είσαι αρκετά μεγάλος για να ξέρεις πάνω-κάτω τι είναι παράνομο και τι όχι.
Έχοντας αυτά κατά νου, υπάρχουν αρκετά πράγματα στο dark web που δεν είναι παράνομα. Ο Tor είναι ένα πανίσχυρο λογισμικό που μπορεί να σε κάνει εντελώς ανώνυμο, και εταιρείες όπως η Facebook έχουν διευθύνσεις Tor για να επιτρέπουν ακτιβιστές και άλλους ανθρώπους να συνδέονται μέσω αυτών των διευθύνσεων για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Εσύ έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ το Tor για να εισέλθεις σε ιστοσελίδες του dark web; 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα