Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Rauðskinna: Το ξακουστό ισλανδικό βιβλίο της Μαύρης Μαγείας!

Rauðskinna: The Famous ισλανδικό βιβλίο του Black Magic


Το Rauðskinna είναι ένα θρυλικό βιβλίο. Το πιο τρομακτικό, από τα περισσότερα έγγραφα  μαύρης μαγείας, που κατασκευάστηκε ποτέ. Ήταν τόσο σκοτεινό, που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι γράφτηκε από έναν χριστιανό επίσκοπο. Κύριος στόχος του ήταν να χρησιμοποιήσει την μαγεία για να αποκτήσει τον έλεγχο του ίδιου του Σατανά.
Επίσης γνωστό ως The Book of Power, Rauðskinna ( «κόκκινο δέρμα» στα ισλανδικά) πήρε το όνομά του από το κόκκινο κάλυμμα γραμμένο με ρούνους με χρυσά γράμματα . Ήταν μια συλλογή από τους πιο σκοτεινούς κανόνες και  ξόρκια που είναι γνωστό ότι έχουν δημιουργηθεί από έναν άνθρωπο ο οποίος λάτρευε επίσημα τον χριστιανικό Θεό. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο συντάκτης της, Gottskalk Nikulausson, ήθελε πολύ περισσότερα στη ζωή από το να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη θρησκεία του. Τι ήθελε να πετύχει; Και γιατί αυτός διερεύνησε το πεδίο της μαύρης μαγείας, το οποίο ήταν τόσο αντίθετο με τη θέση του ως επισκόπου;  

Ο Επίσκοπος και το Ιερό Βιβλίο του


Ο Gottskalk Nikulausson γεννήθηκε το 1469 στην Ισλανδία, και μεταξύ 1496 και έως το θάνατό του, στις 8 Δεκεμβρίου, 1520, ήταν ο επίσκοπος της Hólar.
Είχε γεννηθεί σε μια καλή χριστιανική οικογένεια. Ο θείος του, Olaf Rognvaldsson, ήταν επίσκοπος και ο Gottskalk ήταν ο διάδοχός του. Ωστόσο, όπως θα δούμε, οι δράσεις του Gottskalk απείχαν πολύ από τις αξίες που κήρυττε στον επίσημο ρόλο του.
Ο Gottskalk είχε ερωμένη της οποίας το όνομα ήταν Gurdun, και δύο παιδιά: Odd Gottskalksson και Gurdun Gottskalksdottir. Είχε, επίσης, δεσμό με μια γυναίκα γνωστή ως Jonsdottir, με την οποία απέκτησε μια κόρη με το όνομα Kristin.
Ιστορικά αρχεία αναφέρονται σε αυτόν ως εκμεταλευτή, φιλόδοξο και σκληρό. Ενδιαφερόταν περισσότερο για την κατάσταση της ζωής του, από την άσκηση των καθηκόντων του ως επίσκοπος. Επιπλέον, ο ίδιος άρχισε να διερευνά τη σκοτεινή γνώση της αρχαίας μαγείας με τη χειρότερη μορφή της, και αυτό έγινε η μεγαλύτερη εμμονή του.

Ένα κομμάτι της ισλανδικής μαγείας από τον Ben Sisto
Ένα κομμάτι ισλανδικής μαγείας ( CC BY 2.0 )
Όπως και οι συγγραφείς του Books of Shadowαφιερωμένο στη μαγεία, ο Gottskalk ήταν παθιασμένος με τη μαγεία και χρειάστηκε πολλά χρόνια πολλά για την συγγραφή του Rauðskinna. Ο κύριος στόχος του βιβλίου ήταν να δημιουργήσει και να ελέγξει μια τόσο ισχυρή μαγεία ώστε να έχει τον έλεγχο του Σατανά. Ήθελε να κάνει τον Σατανά δούλο του και να κυβερνήσει τον κόσμο.
Κατά τη στιγμή του θανάτου του, ο Gottskalk ήταν γνωστός ως πολύ επικίνδυνο και ισχυρό πρόσωπο, που γνώριζε τη μαύρη μαγεία καλύτερα από οποιοδήποτε πρόσωπο που ζούσε στην Ισλανδία εκείνη την περίοδο. Όταν πέθανε κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 1520, το Rauðskinna θάφτηκε μαζί του, κλειδώνοντας και παίρνοντας μαζί του τα σκοτεινά μυστικά του για πάντα.

Ο οπαδός του Σκοτεινού Μονοπατιού


Η ιστορία του Gottskalk έχει σχέση με μία άλλη - σχετική με τον Loftur, έναν άνθρωπο που αναζητούσε τις ίδιες εξουσίες. Δύο αιώνες μετά το θάνατο του Gottskalk, ο Loftur έφτασε στο καθεδρικό σχολείο στο Hólar, όπου ο Gottskalk ήταν επίσκοπος, και σπούδασε μαγεία. Όταν έγινε αυθεντία του βιβλίου που ήταν γνωστό ως Graskinna ( «Grey Skin»), επίσης με σκοτεινά μαγικά ξόρκια, ήξερε αρκετά μαγικά για να δημιουργήσει αναστάτωση μεταξύ των ανθρώπων της πόλης. Ωστόσο, μόλις βαρέθηκε με αυτό, άρχισε να αναζητεί την ίδια σκοτεινή γνώση που είχε προσελκύσει τον Gottskalk. Μια μέρα ζήτησε την βοήθεια ενός άλλου μαθητή για να αναστήσει όλους τους επίσκοπους που είχαν θαφτεί στον καθεδρικό ναό του Hólar. Όταν ο μαθητής αρνήθηκε, ο Loftur τον σκότωσε.
Σύμφωνα με το μύθο, ο Loftur έπεσε τελικά θύμα στη μαγεία και τη δύναμη που τόσο επιθυμούσε.
 Καθώς περπατούσε γύρω από την εκκλησία και φωνάζοντας ξόρκια καλώντας τον Gottskalk να του παραδώσει το βιβλίο του, το Rauðskinna... 
Σύμφωνα με τηΝ λαογραφία, η ιστορία όπως ξαναειπώθηκε από τον Shaun D. L. Brassfield-Thorpe έχει ως εξής:
'' Παρ 'όλα αυτά, ο Gottskalk ακόμα δεν εμφανίστηκε από τον τάφο του - έτσι ο Loftur ξεκίνησε φωνάζοντας όπως ποτέ πριν. Γύρισε τα λόγια των ψαλμών σε επαίνους για τον διάβολο και έκανε μια θλιβερή ομολογία όλων των καλών πράξεων του. Οι τρεις εστεμμένοι νεκροί επίσκοποι στάθηκαν όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον Loftur και τον αντιμετώπισαν με τα χέρια υψωμένα - οι άλλοι νεκροί επίσκοποι τους κοίταξαν και κράτησαν το βλέμμα τους μακριά από τον Loftur.Επιτέλους ένας βαρύς ήχος ακούστηκε, και ένας νεκρός άνθρωπος εμφανίστηκε φέροντας ένα ραβδί στο αριστερό του χέρι και ένα κόκκινο βιβλίο κάτω από το δεξί του χέρι. Δεν φορούσε σταυρό στο στήθος του, και κοίταξε αγενώς τους άλλους νεκρούς επίσκοπους. Κοίταξε τον Loftur, ο οποίο φώναζε όλο και πιο δυνατά. Ο Gottskalk μετακινήθηκε λίγο πιο κοντά στον Loftur και είπε περιφρονητικά: «.. Ψάλλεις καλά, γιε μου, και καλύτερα από ό, τι θα περίμενε κανείς, όμως, δεν θα πάρεις το Rauðskinna μου". Ο Loftur στη συνέχεια φάνηκε να αλλάζει συμπεριφορά και φώναζε με έναν τρόπο που ποτέ δεν είχε κάνει πριν. Άλλαξε την ευλογία και την προσευχή του Κυρίου σε επαίνους για τον Διάβολο, και η εκκλησία τραντάχτηκε σαν άχυρο στον άνεμο. Ο μαθητής, βλέποντας στο καμπαναριό, νόμιζε ότι είδε τον Gottskalk να κινείται και πάλι πιο κοντά στον Loftur και φάνηκε να προτείνει μια γωνιά του βιβλίου προς τον μάγο. Είχε φοβηθεί όλο αυτό το διάστημα, αλλά τώρα ένιωθε συγκλονισμένος. Νόμιζε πως είδε τον επίσκοπο να σηκώνει το βιβλίο και τον Loftur να απλώνει το χέρι του.Έτσι, τράβηξε το σχοινί της καμπάνας όσο πιο δυνατά μπορούσε και όλα όσα είχαν εμφανιστεί εξαφανίστηκαν στο πάτωμα με ένα ψιθυριστό ήχο. ''
Icelandic museum of Witchcraft


Ισλανδικό Μουσείο της Μαγείας ( CC BY 2.0 )
Σύμφωνα με τον μύθο, ο Loftur πέθανε σύντομα και παραλήφθηκε από τον διάβολο στην βάρκα του κάτω κόσμου. Ποτέ δεν έγινε τόσο ισχυρός όσο ο Gottskalk.

Το μυστήριο συνεχίζεται


Έτσι, τι είναι αυτό που συνέβη στον τάφο του σκληρού επίσκοπου και το διαβόητο βιβλίο του θάφτηκε μαζί του; Μερικοί λένε ότι καταστράφηκε το μυστικό, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι εξακολουθεί να παραμένει στην Ισλανδία, συνεχίζοντας να κρύβει το σκοτεινό βιβλίο της μαγείας του  . 
Η ιστορία του επίσκοπου, ο οποίος έγινε κύριος της μαύρης μαγείας, έχει παραμείνει γνωστή στην Ισλανδία περνόντας από γενιά σε γενιά. Αλλά είναι μια ιστορία που σπάνια σχολιάζετε από την Καθολική Εκκλησία.
Top image: The book of Magic. Source: ( CC BY 2.0 )

Πηγές


Kevin J. Hayes, Folklore and Book Culture, 1997.

Stephen E. Flowers, Ph.D., Icelandic Magic: Practical Secrets of the Northern Grimoires, 2016.
Loftur the Sorcerer – Iceland by Shaun D. L. Brassfield-Thorpe, available at:
www.stavacademy.co.uk/mimir/loftur.htm
Galdra-Loftur, available at:
http://www.snerpa.is/net/thjod/loftur.htm
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ



H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα