Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

5 πράγματα που ενδεχομένως δεν ξέρετε για το πέος


penets.jpg
Έχετε μεγαλώσει μαζί και έχετε μοιραστεί πολλές εμπειρίες, αλλά πόσο καλά γνωρίζετε το πέος σας; Δείτε πέντε πράγματα που ενδεχομένως να σας έχουν… ξεφύγει.
1.    Οι άνδρες έχουν αρκετές στύσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας
Ένας υγιής άνδρας έχει, κατά μέσο όρο, τρεις με πέντε στύσεις κατά τη διάρκεια ενός πλήρους νυχτερινού ύπνου, με κάθε μία από αυτές να διαρκεί 25-35 λεπτά. Είναι κοινό για τους άνδρες να ξυπνήσουν με στύση, η οποία στην πραγματικότητα είναι η τελευταία στη σειρά των νυχτερινών στύσεων. Η αιτία των στύσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν είναι πλήρως κατανοητή, ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι συνδέονται στενά με τη φάση REM του ύπνου, κατά την οποία τα όνειρα είναι πιο κοινά. Όποια και αν είναι η αιτία, οι περισσότεροι γιατροί συμφωνούν ότι οι νυκτερινές στύσεις είναι ένα σημάδι ότι όλα «δουλεύουν» χωρίς πρόβλημα.

2.    Το μήκος του πέους δεν σχετίζεται με το μέγεθος του ποδιού
Η ιδέα ότι το μέγεθος του πέους είναι ανάλογο με το νούμερο του παπουτσιού είναι ένας μύθος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Urology International. Ερευνητές στο University College του Λονδίνου μέτρησαν τα πέη 104 ανδρών, συμπεριλαμβανομένων εφήβων και συνταξιούχων και διαπίστωσαν ότι η θεωρεία αυτή δεν έχει καμία επιστημονική βάση.


3.    Τα μικρά πέη έχουν μεγάλες στύσεις
Τα μικρότερα πέη αυξάνουν περισσότερο σε μήκος από τα μεγαλύτερα όταν έρχονται σε στύση.  Έρευνα με βάση τις μετρήσεις πέους 2770 ανδρών, διαπίστωσε ότι τα μικρότερα πέη αυξήθηκαν κατά 86%, όταν ήρθαν σε στύση, σχεδόν διπλάσια αύξηση από αυτή των μεγαλύτερων, η οποία έφτασε μόνο το  47%. Στη μελέτη, η οποία διεξήχθη το 1988 και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση  Journal of Sex  Research, οι ερευνητές διαπίστωσαν, επίσης, ότι η διαφορά στο μήκος ανάμεσα σε ένα μικρό και ένα μακρύτερο πέος ήταν πολύ λιγότερο εμφανής σε κατάσταση στύσης από ό, τι  σε χάλαση. Για παράδειγμα, τα χαλαρά πέη παρουσίαζαν μια ποικιλία μήκους  κατά 3,1 εκατοστά, ενώ ο μέσος όρος του μήκους σε πέη που βρίσκονταν σε στύση διέφερε μόνο κατά 1,7 εκατοστά.

4.    Το πέος δεν είναι μυς
Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το πέος δεν περιέχει μυς. Αποτελείται από τα σηραγγώδη σώματα (δύο θαλάμους σε σχήμα κυλίνδρου), τον ινώδη ιστό που τα περιβάλλει και το δέρμα. Είναι σαν ένα είδος «σπόγγου» που γεμίζει με αίμα όταν ένας άνδρας διεγερθεί σεξουαλικά. Το αίμα συσσωρεύεται μέσα στα σηραγγώδη σώματα, τα οποία  έχουν στο κέντρο τους από μια αρτηρία που διακλαδίζεται σε πολλές μικρές αρτηρίες, τις ελικοειδείς αρτηρίες. Όταν ένα νευρικό ερέθισμα φτάσει στο πέος, οι αρτηρίες διαστέλλονται και αυξάνει η ροή αίματος μέσα από τις ελικοειδείς αρτηρίες στα σηραγγώδη σώματα. Έτσι, αυξάνεται η πίεση μέσα στα σηραγγώδη που πιέζουν το φλεβικό δίκτυο που τα περιβάλλει. Με την πίεση αυτή το φλεβικό δίκτυο κλείνει, και η αύξηση της πίεσης γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, προκαλώντας σκληρή στύση.

5.    Το πέος μπορεί να… σπάσει 
Αν το πέος στρίψει βίαια, ενώ βρίσκεται σε στύση, μπορεί όντως να υποστεί κάταγμα. Στο εσωτερικό του δεν υπάρχουν οστά, αλλά οι κυλινδρικοί άξονες (σηραγγώδη σώματα) που το τροφοδοτούν με αίμα κατά τη διάρκεια της στύσης, μπορεί να υποστούν ρήξη. Στη συνέχεια, το αίμα διαρρέει μέσα στο πέος και προκαλεί μια πολύ επώδυνη διόγκωση. Οι περιπτώσεις καταγμάτων του πέους που έχουν αναφερθεί είναι σπάνιες, αλλά πιστεύεται ότι ορισμένοι άνδρες ντρέπονται να το αναφέρουν στο γιατρό τους. Υπεύθυνη για περίπου το ένα τρίτο όλων των περιπτώσεων είναι η βλάβη που προκαλείται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, όταν ο ένας παρτενέρ βρίσκεται «από πάνω». Το κάταγμα συνήθως συμβαίνει όταν το πέος ενός άνδρα γλιστράει έξω και κάμπτεται βίαια.

Πηγές: ΙΜΟΠ, NHS
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα