Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

6 Συνήθειες για να Αποδώσεις στο 100% των Δυνατοτήτων Σου Καθημερινά

6 Συνήθειες για να Αποδώσεις στο 100 των Δυνατοτήτων Σου Καθημερινά
Κάποιοι από μάς έχουμε υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό μας και θέλουμε να αποδίδουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας όταν εργαζόμαστε ή όταν ασχολούμαστε με μια εργασία.
Η καλή απόδοση σε αυτά που κάνομε μας εξασφαλίζει ότι μπορούμε να αφιερώσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας σε άλλα πράγματα που μας ηρεμούν. Αισθανόμαστε πιο ελεύθεροι, χωρίς άγχος για τη δουλειά, φροντίζουμε τον εαυτό μας, απολαμβάνουμε τις συναναστροφές με τους φίλους μας καλύτερα.
Η κακή απόδοση, το άγχος και η αποτυχία συνδέονται σαν φαύλος κύκλος. Αν δεν έχουμε ενέργεια να αποδώσουμε καλά σε μια εργασία, γεμίζουμε με άγχος καθώς αυτή καθυστερεί και το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί. Το άγχος χαλάει τη διάθεσή μας όλη μέρα, δεν τρώμε καλά, δεν γυμναζόμαστε, δεν κοιμόμαστε πολλές ώρες με αποτέλεσμα και την επόμενη μέρα να μην έχουμε ενέργεια να αποδώσουμε.
Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή μας και μας γεμίζουν αρνητικές σκέψεις. Βλέπουμε την εργασία και τη δουλειά μας σαν καταναγκασμό με όλο και λιγότερα να μας ευχαριστούν σε αυτήν.
Οι επιτυχημένοι επαγγελματίες στον τομέα τους αναφέρουν πως καθημερινά χρειάζονται ενέργεια, πνευματική διαύγεια και συναισθηματική ισορροπία για να αντιμετωπίσουν κάθε εμπόδιο που έρχεται μπροστά τους. Η προσωπική φροντίδα του εαυτού τους είναι το μυστικό για να αποδίδουν στο υψηλότερο επίπεδο.
Εδώ παραθέτουμε τις έξι απλές συνήθειες, που χρησιμοποιούν, για να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν. Διαβάστε τες και αρχίστε να τις υιοθετείτε και εσείς:

1. Πιείτε ένα ποτήρι νερό όταν ξυπνάτε.

Το σώμα μας χάνει νερό ενώ κοιμόμαστε και είναι φυσικό να είμαστε αφυδατωμένοι το πρωί. Ένα ποτήρι νερό, όταν ξυπνάμε, βοηθά να ξεκινήσουμε την ημέρα μας φρέσκοι. Εσείς πότε συνηθίζετε να πίνετε το πρώτο σας ποτήρι νερό το πρωί;

2. Θέστε τους 3 πιο σημαντικούς στόχους της μέρας.

Κάθε πρωί ρωτήστε τον εαυτό σας, «Ποια είναι τα κορυφαία τρία πιο σημαντικά καθήκοντα που έχω να ολοκληρώσω σήμερα;» Δώστε εσείς οι ίδιοι προτεραιότητα σε όσα σημαντικά έχετε να κάνετε μέσα στη μέρα και μην σταματήστε μέχρι και οι 3 στόχοι που θέσατε στην αρχή να επιτευχθούν πλήρως.

3. Ο Κανόνας 50/10.

Η ατομική εργασία γίνεται πιο γρήγορα και ευχάριστα με το να εφαρμόζετε τον κανόνα 50/10. Χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο και εργαστείτε για 50 λεπτά συνεχόμενα πάνω στην σημαντική σας εργασία, όταν λήξει ο χρόνος κάντε 10 λεπτά διάλειμμα και συνεχίστε επαναλαμβάνοντάς το σε κύκλους.
Ξοδέψτε τα 10 λεπτά σας για να πάτε έναν μικρό περίπατο έξω από το γραφείο, μιλήστε με φίλους σας στο τηλέφωνο, διαλογιστείτε, πιείτε ένα δροσιστικό ρόφημα και μετά επανέλθετε στην εργασία σας.

4. Γυμναστείτε και κάντε τζόκινγκ καθημερινά.

Η τακτική κίνηση μας κρατάει υγιείς και σε εγρήγορση. Αυξάνει την ενέργεια και τη διάθεση, ενώ ανακουφίζει από το άγχος. Γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο ή σε μια σχολή χορού για να ιδρώσετε.

5. Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας.

Η ευγνωμοσύνη όταν εκφράζεται με πράξεις προάγει την ευτυχία και την ευεξία. Μπορείτε να καταγράφετε σε ένα ημερολόγιο όσα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Κάθε πρωί, καταγράψτε τουλάχιστον πέντε πράγματα που σας γεμίζουν ευγνωμοσύνη. Σε περιόδους στρες, σταματήστε για λίγο αυτό που κάνετε και ρίξτε μια ματιά σε αυτό το ημερολόγιο.

6. Κάντε μια ανασκόπηση της ημέρας.

Στο τέλος της μέρας και ενώ είστε έτοιμοι να πέσετε για ύπνο, φέρτε στο μυαλό σας για 10 λεπτά τα κορυφαία γεγονότα που συνέβησαν. Ρωτήστε τον εαυτό σας, τι πήγε καλά και τι χρειάζεται βελτίωση.


Όσο δύσκολες και αν είναι οι δραστηριότητες που κάνετε, αυτές οι έξι συνήθειες θα σας βοηθήσουν να ανεβάσετε την απόδοσή σας στο κορυφαίο επίπεδο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα