Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Black Friday

makris24-thumb-large
«Η προσπάθεια επιβολής καταναλωτικών συνηθειών της πατρίδας της υπερκατανάλωσης, των ΗΠΑ, στον υπόλοιπο κόσμο, συνεχίζεται δυναμικά με στόχευση αυτήν τη φορά τους νεόπτωχους της παλιάς μεσαίας τάξης
«Τώρα και στην Ελλάδα μια «αμερικανιά», το Black Friday, που εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές αλυσίδες παραγωγής και εμπορίου, οι οποίες δημιουργούν μια ακόμη ευκαιρία να ξεπουλήσουν το μεγάλο τους στοκ, που μόνο αυτές έχουν την δυνατότητα να διατηρούν και με προφανή στόχο τη μεγαλύτερη συρρίκνωση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», παρατηρεί στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Άλλωστε στην περίοδο της επταετούς ύφεσης και λιτότητας, οι πολυεθνικές αλυσίδες αποδεδειγμένα είναι οι μόνες που παρουσιάζουν άνοδο στον όγκο λιανικών πωλήσεων ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαρκώς συρρικνώνονται»  σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ.
(σ.σ: στην επταετη υφεση και λιτοτητα ΔΥΟ ετη εισαστε ΕΣΕΙΣ κυβερνηση. Με την απλη μεθοδο των τριων- ανωτατα μαθηματικα αλλα λεμε τωρα- αυτο μας κανει 28,5% περιοδο υφεσης και λιτοτητας και νεοπτωχιας επι ΤΣΥΡΙΖΑ. Η οχι?)
Απο κοντα και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος: «Στην ουσία, η Μαύρη Παρασκευή στοιβάζει αξημέρωτα έξω από τα καταστήματα πλήθη καταναλωτών, που στο τέλος ποδοπατούνται μεταξύ τους για να αγοράσουν, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται να είναι ακόμα μια φορά τα εξιλαστήρια θύματα της εργασιακής δουλείας. Όλα αυτά στο βωμό του κέρδους και του ανταγωνισμού των μεγάλων εμπόρων, οι οποίοι θέλουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο τζίρο από μια αγορά που δεν έχει εισοδήματα, από μια αγορά όπου η φτώχεια και η ανεργία κάνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών »κυνηγό προσφορών»».
Κατα τον ΤΣΥΡΙΖΑ λοιπον, που η γυναικα του αρχηγου του εκανε το Περιστερα-Μπετυ και στελνει τα παιδια της στην ελληνικη σχολη HILL (αφου μαλλον δεν της καλοπεσε η δουλεια του… Φιλη) αυτα ειναι αμερικανιες. Γι αυτο αλλωστε και κολογλυφαμε τον φονια των λαων τη περασμενη εβδομαδα, εθιμο μαλλον ελληνικο. 
Ποιες ειναι, ας πουμε στο χωρο μου (ηλεκτρονικα) οι πολυεθνικες αλυσιδες εμποριου? Η Media Markt με 11 μαγαζια (Γερμανικη), ο Κοτσοβολος με 80 περιπου μαγαζια ( Αγγλικη) το Πλαισιο με 15 περιπου  (Ελληνικη) το Public με 50 καταστηματα (Ελληνικη) το You με 70 περιπου καταστηματα (Ελληνικη), οπως και αλλες μικροτερες αλυσιδες των 10-20 καταστηματων ολες ελληνικες. 

Ακομη δε και στις πολυεθνικες δεν εχω δει κανα εργαζωμενο Γερμανο η Αγγλο εκτος απο τα 2 μεγαλα κεφαλια (CEO-CFO) των 2 πρωτων. Εχουμε δηλαδη καμμια 300αρια μαγαζια με ΕΛΛΗΝΕΣ χιλιαδες εργαζωμενους που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να κανουν μια αμερικανια να αυξησουν το τζιρο τους με εκπτωσεις στα προιοντα απο 20-30% εως 50-60%. Η Public π.χ με συνολο εργαζωμενων γυρω στα 2500 ατομα απο αποθηκαριους, αγοραστες, back office, μεταφορεις, πωλητες στα καταστηματα κλπ εκανε αμερικανια που προσπαθησε να αυξησει το τζιρο της, αρα τα εσοδα του κρατους απο ΦΠΑ π.χ. Ο Κοτσοβολος με αλλο 5000 κοσμο εκανε λαθος που θελει ρευστο στο ταμειο του να πληρωσει τις εργοδοτικες εισφορες φορους προκαταβολες φορων και οτι αλλο εχει σκεφτει το τσακαλωτο και οι πρωτη φορα σαινια.
Λαθος φυσικα κανουν και ΟΛΟΙ οι καταναλωτες που αγοραζουν ενα ψυγειο με 200-300 ευρω εκπτωση η ενα tablet με 100 ευρω λιγοτερα μιας και επρεπε να μην πανε στα καταστηματα αλλα να περιμενουν να τα πληρωσουν ακριβοτερα απο Δευτερα. ΑΥΤΗ ειναι η λογικη του ΤΣΥΡΙΖΑ που ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ενεργεια ιδιωτικη παραγει κερδος ειναι καταδικαστεα!
Ο δε εμπορικος συλλογος ειδε ανθρωπους να ποδοπατιουνται και τον επιασε το φιλανθρωπικο του. Λες και αμα σπρωχτει καποιος δεν ειναι επιλογη του αλλα τον εβαλαν με το ζορι, ασε που ουρες ειδα, ποδοπατημα δεν ειδα ουτε κανα θυμα στο νοσοκομειο. Αντιθετα ειδα 1,5 εκκ κοσμο ανεργο να τρεχει σε συσιτια στον Χ’Ιωανου π.χ που μοιραζε μια ΓΚΟΦΡΕΤΤΑ πριν 10 μερες, η στα αναλογα που κανει η εκκλησια της Ελλαδος. Εκει βεβαια ο ΤΣΥΡΙΖΑ δεν εβγαλε καμμια ανακοινωση. Ολα ειναι οκ εκει μιας και οι πολυεθνικες δεν εμπλεκωνται παρα μονο η εκκλησια..
Βεβαια το γεγονος οτι πολυς κοσμος απο μεταφορεις, logistics και φυσικα προμηθευτες που διακινουν προιοντα και υπηρεσιες εχει δουλεια ειναι κατι που οι ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΙ απλα το αγνοουν: για να φτασει ενα προιον στο ραφι του Χ αλυσιδα απο μενα, ξεκιναω και ΠΛΗΡΩΝΩ: εξοδα εμβασματος στη τραπεζα αρα ζει ο υπαλληλος στη τραπεζα, μεταφορικα αρα ζει ο μεταφορεας, εκτελωνιστικα αρα ζει ο εκτελωνιστης, ΦΠΑ προκαταβολικα αρα ζει το κρατος, ΦΟΡΟΥΣ πριν καν πληρωθω εγω απο το πελατη μου (με την εκδοση του τιμολογιου), προκαταβολη φορου για του χρονου ασχετα αν εγω του χρονου μπορει να μην υπαρχω, ΕΝΦΙΑ, ρευμα, τηλεφωνα κλπ  για τις εγκαταστασεις μου (γραφεια- αποθηκες) στη αποθηκη εχω ρευμα αρα πληρωνω την ΕΡΤ! Αυτα για το ΤΣΥΡΙΖΑ ειναι αμελητεα και υποχρεωση μου ως αλητης ιδιωτης.
Ειδε και εργαζωμενους σε συνθηκες δουλειας ο συλλογος. Τωρα γιατι μια ταμειας π.χ σημερα που δουλευει κανονικα οκταωρο οπως καθε μερα ειναι σε δουλεια, ενω τη δευτερα θα ειναι σε ελευθερια, μαλλον τα αριστερα σαινια του συλλογου μπορουν να μας το εξηγησουν.
Αυτο βεβαια που δεν μπορουν να εξηγησουν ειναι ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ αν εχει ο μεν κοσμος δουλεια απο τη μια η αν οι καταναλωτες οφελουνται να κανουν τα οποια ψωνια θελουν φθηνοτερα απο την αλλη. Αυτο επισης που δεν μας εχουν εξηγησει ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ειναι γιατι ενω οι εκπτωσεις στην Αγγλια π.χ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ δηλαδη στις γιορτες που ο κοσμος θα ψωνισει τα δωρα του και εχει τη ταση να ξοδεψει για διαφορους λογους (ειτε αναγκης ειτε λογω εθιμου), και στην Ελλαδα ειναι μετα τις γιορτες. Οταν δηλαδη ο αλλος εχει παρει οτι ειναι να παρει ο εξυπνος Ελληνας κλαιγεται γιατι δεν εχει δουλεια σε μια περιοδο Ιανουαριου που ουδεις ψωνιζει, ενω ο χαζος Αγγλος εχει ηδη πουλησει με εκπτωση και ο αναλογα χαζος Αγγλος καταναλωτης δεν εχει πληρωσει 30-50% παραπανω 15 μερες πιο πριν να παρει ενα απλο δωρο στο παιδι του η ενα ρουχο-παπουτσι στον εαυτο του..
Στο Λονδινο το sales ειναι ΤΩΡΑ και οι εκπτωσεις ειναι 50-60-70% σε τρεχωντα προιοντα και οχι σε οτι στοκαδουρα μας εμεινε απο τις γιορτες. Ακριβα μαγαζια κανουν πραγματικες εκπτωσεις ΤΩΡΑ και δε ειναι σα και εμας που περιμενουν να σε πιασουν κοτσο το Δεκεμβριο για να σου πουλησουν. Ο κοσμος ΤΩΡΑ θελει να ψωνισει και οταν ψωνιζει σε εκπτωσεις εχει τα παντα, οχι οπως εδω που πας να παρεις ενα παπουτσι και το εχει σε 37 η 48 νουμερο μονο. Στην Ελλαδα αμα θες να παρεις παπουτσι στις εκπτωσεις πρεπει να εισαι η νανος η μπασκετμπολιστας.  Φορεμα στο Λονδινο σε ακριβο μαγαζι ειχε σε ολα τα νουμερα με 70% εκπτωση προχτες. Στο Ελλαντα θα σου κανουν κανα 30% και θα πρεπει να εισαι η Ολιβ Οιλ (40 κιλα) η ο Φιλης (180 κιλα) για να βρεις – στο χρωμα που μας ξεμεινε- και παλι τυχερος θα εισαι.
ΚΑΤΑΡΑ λοιπον στις αμερικανιες, καταρα σε οποιον παει να βγαλει κανα φραγκο να πληρωσει το δημοσιο που μας εχει κανει ΑΠΑΝΤΕΣ με το ΖΟΡΙ συναιτερους κα μαλιστα μικροσυναιτερους μιας και το 70-80% απο τα κερδη παει σε φορους: 29% φορος, αλλο 29% προκαταβολη μας κανει 58%. Αλλο 15% φορος στο μερισμα (ακου εκει να θες να πληρωθεις απο το μαγαζι σου) πας στο 73% και ακομη εχεις φορο επιτηδευματος, φορο αλληλεγγυης και οτι αλλο φορο στο φορο Ω φορε μας βαζουν ανα μηνα τα τσακαλια.
Αμερικανιες.. Φονιαδες των λαων σβηστε μας κανα χρεος. Αλλιως δε βγαινουμε και εχουμε καρανικες να πληρωσουμε. Γκοου χοουμ μανταμ Μερκελ. Ολαντρεου.
Ζητω η Μπετυ και η σχολη HIILL
Το σκιτσο ειναι του Μακρη απο τη Καθημερινη.
ΥΓ Ο κ. Γεωργαντάς, επικαλούμενος έγγραφα που οι υπεύθυνοι οικονομικών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει στην εξεταστική, υποστήριξε ότι μόλις στις 14 Νοεμβρίου τα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος κατέθεσαν στην 6η εφορία Αθηνών 16 διαδοχικές δηλώσεις για κάθε έτος από το 2001!
Σύμφωνα πάντα με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η μη υποβολή δηλώσεων επι τόσα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή πληρωμής του φόρου ακίνητης περιουσίας, του ενιαίου τέλους ακινήτων νομικών προσώπων, του ΕΝΦΙΑ κ.α.
«Ανύπαρκτο» χαρακτηρίζουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος το θέμα με το κτίριο της Κουμουνδούρου, καθώς όπως υποστηρίζουν: «Είχε γίνει σαφές και στην προηγούμενη εξεταστική που εκλήθη ο ΣΥΡΙΖΑ πως:
-Το κτίριο περιήλθε νόμιμα στην κυριότητα  του ΣΥΡΙΖΑ το 2016
-Τοτε ως όφειλαν έκαναν δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από το 2002 έως 2014 και για ΕΝΦΙΑ απο το 2014 και ως το 2016.
Εξηγούν πως ήταν ένα κτίριο που μετά τις πολλές διασπάσεις και αλλαγές του κόμματος (ανήκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος) ξεκαθάρισε το ιδιοκτησιακό του καθεστώς το 2016.
Φυσικα και ειναι ανυπαρκτο το θεμα. Αλλωστε τι σχεση εχει ο Συνασπισμος με το ΤΣΥΡΙΖΑ? Μπορει καλλιστα λοιπον η ΝΔ να γινει ΝΕΑ ΝΔ (κατα το Νεος Πανιωνιος) το ΠΑΣΟΚ αναλογα ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ κλπ κλπ. Αλλωστε ειναι γνωστο οτι οταν αλλαζει το ονομα σε ενα μαγαζι (ποσο μαλλον κομμα) αυτοματα σβηνουν και ολες οι υποχρωσεις. Τωρα που το σκεφτωμαι λεω να κανω μια νεα ΕΠΕ (νομιζω με 3,000 ευρω πλεον) που θα ‘κληρονομησει΄ολη την υπαρχουσα εταιρεια μου, ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Ως οικονομικους θα προσλαβω και τις ‘πηγες’ και καθαρισα!
Απορω πως κανεις εκει στο ΤΣΥΡΙΖΑ δε σκεφτηκε να αλλαξουμε απο Ελλαδα σε Νεα Ελλαδα και να μη χρωσταμε και φραγκο! Μολις ερθει η γκοου χοουμ Μερκελ και ο φονιας των λαων το Αλιεξη θα τους πει εμεις πλεον ειμαστε η Νεα Ελλας. Για τη παλια που εκανε διασπασεις και αλλαγες τρεχατε στο Κολοκοτρωνη και στο Καποδιστρια.
Αμα πια, με πρηξατε μια ο Σοιμπλε μια ο Νταισεμπλουμ μια ο μαυρουκος που μου κουβαληθηκε μεσημεριατικα, και εχω αφησει και μια μπιριμπα στη μεση με το Καρανικα..
ΥΓ2 Bonus: Δεν τους προλαβαινεις στη ΜΠΑΡΟΥΦΑ τους ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ. Φρεσκο και λαχαριστο απο τον ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΟ καταληψια:


Καποιος να του πει να το ΒΟΥΛΩΣΕΙ αφου στη γεωγραφια- οπως και σε ολα τα αλλα- δεν ειναι και το πιο δυνατο του σημειο, ξεκινησε με τη Λεσβο και τη Μυτιληνη (δε ξερω αν εχει καταλαβει ακομη και σημερα οτι ΔΕΝ ειναι 2 νησια), συνεχισε με το ΝΟΜΟ ΗΠΕΙΡΟΥ (νεος νομος αυτος-ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΣ) και συνεχισε ΦΕΥΓΩΝΤΑΣ απο τη Γαλλια για το Στρασβουργο, μια πολη στο μυαλο του μεταξυ Νορβηγιας και ανατολικης Ευρωπης (για τον Αλιεξη αυτα ειναι καπως μπερδεμενα).
Σημερα μας ειπε οτι η Αλεξανδρουπολη ειναι η πρωτη πολη της ΕΕ στα ανατολικα της συνορα. Προφανως δεν εχει ακουσει οτι η Βουλγαρια η Ρουμανια η Λιθουανια η Εσθονια η Λετονια ΕΙΝΑΙ στην Ε.Ε και ΕΧΟΥΝ πολλες πολεις ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ απο εμας, η δε ΕΣΘΟΝΙΑ και το μεγαλυτερο μερος της Λετονιας  ειναι σχεδον ολες πιο ανατολικα απο εμας..
ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα