Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά για το τέλειο φιλί

Επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά για το τέλειο φιλί

Το φιλί μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε εάν ταιριάζουμε με τον σύντροφό μας ή να διαπιστώσουμε ότι δεν είναι καλή ιδέα μία σχέση μαζί του

Από επιστημονικής πλευράς  ,το φιλί, κακά τα ψέμματα, παίζει καταλυτικό ρόλο σε μία σχέση. Γι΄αυτό και δεν θα πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Επιστημονική έρευνα καταδεικνύει πως, η συχνότητα του φιλιού σχετίζεται με την ευχαρίστηση σε μία σχέση. 

Η επιστήμη του φιλιού: τι λένε τα χείλη μας

Σύμφωνα με τους επιστήμονες , το φιλί καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την μακροημέρευση μιας σχέσης.Το 59% των ανδρών και το 66% των γυναικών ισχυρίζονται ότι έβαλαν τέλος στη σχέση τους γιατί ο σύντροφός τους δεν φίλαγε ωραία.    

Το πρώτο φιλί είναι καταλυτικό και μάλιστα οι περισσότεροι θυμούνται το πρώτο τους φιλί σαν να ήταν χθες . Αναπολούν, μάλιστα, τη στιγμή εκείνη πιο έντονα ακόμη και από την πρώτη φορά που έκαναν σεξ.

Σύμφωνα με τον Ψυχολόγο Τζον Μποχάνον από το Πανεπιστήμιο Μπάτλερ, οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να ανασύρουμε από τη μνήμη μας κατά 90% λεπτομέρειες από το πρώτο μας φιλί.

Στην έρευνα του καθηγητή Μποχάνον, που συμμετείχαν 500 άτομα,  τα περισσότερα από αυτά δήλωναν πως η στιγμή του πρώτου φιλιού είναι χαραγμένη βαθιά στη μνήμη τους. Κι αυτό εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι ιερόδουλες αποφεύγουν επιμελώς να φιλούν στο στόμα τους πελάτες τους πολύ απλά γιατί αυτό προυποθέτει να τρέφουν κάποια αισθήματα γι΄αυτούς.  

Οι κοινωνικοί επιστήμονες Γιοχάνα Μπρίους και Στίβεν Λίνστιντ επισημαίνουν πως, αποφεύγοντας τα χείλη ενός πελάτη, μπορούν πιο εύκολα να μην δεθούν συναισθηματικά μαζί του.



Οι άνδρες που φιλούν την σύζυγό τους προτού φύγουν για τη δουλειά ζουν πέντε χρόνια περισσότερο, βγάζουν 20-30% περισσότερα χρήματα και κινδυνεύουν αρκετά λιγότερο να έχουν αυτοκινητικό  ατύχημα. 

Μία δεκάχρονη έρευνα στη Γερμανία κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ΄80 έδειξε πως, οι άνδρες που δεν φιλούσαν τις γυναίκες τους προτού φύγουν για την δουλειά, είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύμα αυτοκινητικού ατυχήματος.

Για τους ψυχολόγους, δεν είναι το φιλί καθεαυτό που μετρά αλλά η θετική ενέργεια που αποκτούν μέσω του φιλιού που τους οδηγεί σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Γιατί όμως φιλιόμαστε;   
Mε το φιλί τεστάρουμε εάν κάποιος θα μπορούσε από βιολογικής πλευράς να είναι καλός σύντροφος. Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, το φιλί μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε εάν ταιριάζουμε με τον σύντροφό μας ή να διαπιστώσουμε ότι δεν είναι καλή ιδέα μία σχέση μαζί του. Η ανταλλαγή της αφής και της όσφρησης μπορεί να ξυπνήσει τις αισθήσεις αλλά και τους μηχανισμούς που μας καθοδηγούν να αποφασίσουμε αν θα πρέπει να συνεχίσουμε. Ένα φιλί θα μπορούσε ακόμη να μας πει πολλά για την πιθανότητα δέσμευσης και της γενετικής συμβατότητας με τον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει. 

Άνδρες και γυναίκες αντιλαμβάνονται διαφορετικά το φιλί 

Στην έρευνα τονίζεται επίσης πως, τα δύο φύλα αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα φιλιά. Συγκεκριμένα, το φιλί έχει περισσότερη σημασία για τις γυναίκες απ΄ότι για τους άνδρες. Οι γυναίκες εστιάζουν την προσοχή τους στα δόντια και την υγιεινή των ανδρών. Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, δεν δίνουν τόσο μεγάλη σημασία . Δεν τους ενδιαφέρει τόσο πολύ το φιλί αλλά το πόσο ελκυστικό τους είναι το πρόσωπο και το σώμα της γυναίκας που έχουν απέναντι τους. 

Από την πλευρά τους, οι άνδρες θεωρούν ότι το φιλί είναι ένα απλό βήμα για να γνωρίσουν καλύτερα την σύντροφό τους. 

Για τις γυναίκες, το φιλί είναι ένας καλός τρόπος για να αξιολογήσουν ένα πιθανό σύντροφο: να ξεκινήσουν ή όχι μία σχέση μαζί του. Επίσης, λαμβάνουν υπόψη την ανάσα και τη γεύση του φιλιού ως ιδιαίτερα σημαντική για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να βγαίνουν μαζί του.

Η τέχνη του φιλιού

Οδηγίες για γυναίκες

Σύμφωνα με τα παράπονα των ανδρών σχετικά με τον τρόπο που φιλούν οι γυναίκες, θα προτιμούσαν :

1.Να ανοίγουν πιο πολύ το στόμα. Η έρευνα έδειξε πως οι άνδρες προτιμούν πιο υγρά φιλιά με μεγαλύτερη συμμετοχή της γλώσσας.

2. Να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες. 

3.Να είναι πιο επιθετικές με την γλώσσα τους και να έχουν πιο ενεργό ρόλο στο φιλί.  

Οδηγίες για άνδρες

Σύμφωνα με τα παράπονα των γυναικών, οι άνδρες θα πρέπει να: 

1. Μην βάζουν βαθιά την γλώσσα τους μέσα στο λαιμό των άλλων. 

2. Βεβαιωθούν ότι στη διάρκεια του φιλιού η γυναίκα μπορεί να αναπνέει ελεύθερα. Οι γυναίκες τείνουν να απολαύσουν τα φιλιά περισσότερο όταν δεν ασφυκτιούν.

3. Συντονιστούν με το φιλί της γυναίκας. Να προσπαθήσουν να ταιριάζουν οι γλώσσες.

4. Να φροντίσουν για την υγιεινή του στόματος: να έχουν πλύνει τα δόντια, να έχουν χρησιμοποιήσει στοματικό διάλυμα ή ακόμη και καραμέλες μέντας.  


protothema

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα