Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΝΑ ΚΕΛΑΙΔΑΝΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ



Ανατρίχιασα πιτσιρικάς όταν διάβαζα λεπτομέρειες για την κηδεία του. Εξήντα γεροδεμένοι ιθαγενείς μετέφεραν το φέρετρο του ανοίγοντας δρόμο με τις λάμες τους στην πυκνή ζούγκλα, μέχρι υψηλά στην κορυφή του βουνού Βαέα. Φοβερά πράγματα.
Τον έθαψαν σ’ αυτό το βουνό, διότι όσο ζούσε, εκεί στα νησιά Σαμόα του Ειρηνικού, από το μπαλκόνι του ατένιζε την κορυφή του Βαέα. Ο «τουζιτόλα», στη γλώσσα των ιθαγενών «ο άνθρωπος που έλεγε ιστορίες».
Σα σήμερα 13 Νοεμβρίου, το 1850, γεννήθηκε στο Εδιμβούργο ο συγγραφέας Ρόμπερτ Λουίς Στήβενσον. Έγραψε θρυλικά βιβλία. Το Νησί των Θησαυρών. Ο Δόκτωρ Τζεκύλ και ο Μίστερ Χάϋντ. Το Μαύρο Βέλος. Πέθανε στα 44 του χρόνια. Και πολύ έζησε αυτός ο από τη γέννησή του φιλάσθενος άνθρωπος.

Εκεί που βρίσκεται ο τάφος του ακόμα και σήμερα απαγορεύεται να ακούσει τουφέκια. Φοβερά πράγματα. Δεν τολμάει κυνηγός να βαρέσει με καραμπίνα για να μπορούν τα πουλιά να ζουν ήσυχα και να κελαϊδάνε τα τραγούδια που αγαπούσε ο Ροβέρτος Λουδοβίκος Στήβενσον.
Κάτι τελευταίο για τον συγγραφέα που πέθανε από φυματίωση το 1894. Ερωτεύθηκε μια 26χρονη χήρα, μια Φάνυ Όσμπορν, πολύ τρυφερή ιστορία, και υιοθέτησε τα δυο παιδιά της.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα