Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Προέβλεψε ο Νοστράδαμος τη νίκη του Τραμπ;

Από τον Αντώνη Κυριαζή
Θα σπείρει ο Τραμπ τον όλεθρο στον κόσμο, όπως φοβούνται κάποιοι; Δείτε τι προέβλεψε ο Νοστράδαμος για τον Τραμπ και τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
113dfsfd4d45sdh5565
Πορτρέτο του Νοστράδαμου (1503-1566). Image: Supplied
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΙΚΙΛΑ ΣΧΟΛΙΑ που πυροδότησε η απρόσμενη εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο προεδρικό αξίωμα, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι προφητείες και οι προβλέψεις, κάτι εύλογο αν αναλογιστούμε ότι αναλαμβάνει το τιμόνι μιας υπερδύναμης, που διατηρεί πάνω από 800 στρατιωτικές βάσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη – πολύ περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα, οργανισμό ή αυτοκρατορία στην ανθρώπινη Ιστορία. Κάτι που κάνει στους Αμερικανούς μάλλον κακό παρά καλό, αν αναλογιστούμε τα πολεμικά μέτωπα που άνοιξαν σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες, πολλά από τα οποία είναι ακόμη ενεργά. Η δε πολιτική των επεμβάσεων οδήγησε σε όξυνση της τρομοκρατίας.
Η προσπάθεια να διαφανούν οι προθέσεις των δύο υποψηφίων, της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ, ξεκίνησε πολύ πριν, με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Και αυτό γιατί, όχι μόνο οι Αμερικανοί, αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι του πλανήτη φοβούνται ότι, καθώς ζυγώνουμε στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι προ των πυλών. Και η μεν Ρωσία έχει δείξει έως τώρα σωφροσύνη. Τι γίνεται όμως με τον αμερικανικό παράγοντα, που θέλει να συμμετέχει σε όλες τις παγκόσμιες υποθέσεις, επειδή έχει την φαντασίωση πως μόνο αυτός γνωρίζει ποιο είναι το σωστό και το δίκαιο για τις υπόλοιπες χώρες;
Έτσι, εκτός από τη Γιαγιά Βάνγκα, επιστρατεύτηκε και ο περίφημος Γάλλος προφήτης του 16ου αιώνα, Νοστράδαμος, οι μελετητές του οποίου δεν άργησαν να ανακαλύψουν δύο τετράστιχα που ταίριαζαν, θα λέγαμε, «γάντι» στους δύο μονομάχους της εξουσίας. Πριν μπούμε όμως σε λεπτομέρειες σχετικά με τις προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2016, ας πούμε δύο λόγια για τον συντάκτη τους.

Ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ (Michel de Nostredame) ή εξελληνισμένα Νοστράδαμος (14 Δεκεμβρίου 1503 – 2 Ιουλίου 1566) ήταν Γάλλος γιατρός, φαρμακοποιός και αστρολόγος, γνωστός για το βιβλίο του Les Propheties (Οι Προφητείες), η πρώτη έκδοση του οποίου εμφανίστηκε το 1555. Μεγάλη μερίδα αναγνωστών έκτοτε του αποδίδει την πρόβλεψη πολλών μεγάλων ιστορικών γεγονότων.
Από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του Νοστράδαμου ήταν η Αικατερίνη των Μεδίκων, σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου Β΄ της Γαλλίας. Είχε διαβάσει ένα από τα ετήσια Άλμανακ του Νοστράδαμου, το 1555, στο οποίο υπαινισσόταν ανώνυμες απειλές εναντίον της βασιλικής οικογένειας, Η Αικατερίνη τον κάλεσε στο Παρίσι να εξηγήσει τα τετράστιχα και να σχεδιάσει τα ωροσκόπια των παιδιών της. Ο Νοστράδαμος ήταν υπό το φόβο του αποκεφαλισμού, όμως η Αικατερίνη τον έκανε σύμβουλο και επίσημο βασιλικό ιατρό, θέσεις που διατήρησε μέχρι το θάνατό του το 1566. Μετά το θάνατο του συζύγου της από ατύχημα το 1559 (το οποίο είχε προβλέψει ο Νοστράδαμος), η Αικατερίνη κυβέρνησε τη Γαλλία έως το 1589.
Τα περισσότερα από τα τετράστιχα αφορούν καταστροφές, όπως λιμούς, σεισμούς, πλημμύρες, πολέμους, εισβολές, επιθέσεις, μάχες και δολοφονίες. Ορισμένα τετράστιχα αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή σε μικρή ομάδα ατόμων, ενώ άλλα σε μια ή περισσότερες πόλεις σε διαφορετικές χώρες.
413dfsfd4d45sdh5565
Αντίτυπο του 1672 της αγγλικής μετάφρασης των Προφητειών του Νιστράδαμου. Φυλάσσεται στην Ιατρική και Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Σαν Αντόνιο. Πηγή: Wikimedia Commons
Ο «φωνακλάς» κύριος Τραμπ
Το τετράστιχο το οποίο αναφέρεται στον Τραμπ είναι το ακόλουθο:
ΑΙΩΝΑΣ III, ΤΕΤΡΑΣΤΙΧΟ 81
Ο μεγάλος ξεδιάντροπος, θρασύς φωνακλάς,
Θα εκλεγεί κυβερνήτης του στρατού

Η τόλμη του θα φέρει καυγάδες,
Η γέφυρα θα σπάσει, η πόλη θα λιποθυμήσει από το φόβο
.
Την διοίκηση των ΗΠΑ ασκούν σήμερα οι Μυστικές Υπηρεσίες, οι γραφειοκράτες, κυρίως όμως το λεγόμενο «στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα», έναν όρο που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Τζον Κένεθ Γκαλμπραίηθ τη δεκαετία του ’60. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι οι πρόεδροι είναι τελείως διακοσμητικοί. Ο «φωνακλάς» Τραμπ εξελέγη πρόεδρος (και κατά συνέπεια αρχηγός του στρατού) επειδή η προσωπικότητά του είναι αντιπροσωπευτική της προσωπικότητας του μέσου Αμερικανού. Από την άλλη μεριά, το αμερικανικό έθνος, από συστάσεώς του, έχει μια τάση απομονωτισμού. Αυτό φάνηκε και στις πρώτες δηλώσεις του Τραμπ που δείχνουν μια διάθεση να κόψει κάθε επαφή με την Ευρώπη.
Η τόλμη του Τραμπ να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα και να εκλεγεί, έφερε πολλούς καυγάδες και διαμαρτυρίες στο εσωτερικό της χώρας. Αλλά ενώ οι τρεις πρώτοι στίχοι είναι εύκολα ερμηνεύσιμοι, ο τέταρτος προβληματίζει – υπό την προϋπόθεση πάντα πως το συγκεκριμένο τετράστιχο αναφέρεται στην εκλογή του συγκεκριμένου προέδρου.
Το να θέλεις να γίνεις κυβερνήτης και το να είσαι κυβερνήτης είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ο σε συνεχή νευρική υπερδιέγερση Τραμπ, μόλις επωμιστεί το βάρος του αξιώματός του, ενδέχεται να καταρρεύσει. Αυτό υπονοεί η φράση «η γέφυρα θα σπάσει», μια φράση που περιγράφει εκείνον που αισθάνεται χαμένος και έτοιμος να καταρρεύσει λόγω της μεγάλης συναισθηματικής και ψυχικής πίεσης που δέχεται. Όταν όλα γύρω σου καταρρέουν, αυτό που σου μένει είναι να γίνεις εσύ ο πυλώνας που θα κρατήσει τη γέφυρα. Αυτό μεταφράζεται σε απομονωτισμό και σε έλλειψη επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τους άλλους.
Έτσι, δεν έχουν δίκιο όσοι φοβούνται ότι ο Τραμπ θα οδηγήσει τις ΗΠΑ σε πόλεμο με το Ιράν ή τη Βόρεια Κορέα. Και στηρίζουν τις προβλέψεις τους τον στίχο «η πόλη θα λιποθυμήσει από το φόβο».
Ο Νοστράδαμος έκανε πολλά λογοπαίγνια και χρησιμοποιούσε ένα μείγμα γλωσσών, όπως αρχαία ελληνικά, ιταλικά, λατινικά και γαλλικά της επαρχίας. Ο συγκεκριμένος στίχος είναι παρμένος από το Λουκά (κα΄ 26): «αποψυχόντων ανθρώπων από φόβου και προσδοκίας των επερχομένων τη οικουμένη» (Οι άνθρωποι θα παραλύσουν και θα χάσουν τις αισθήσεις τους από το φόβο γι’ αυτά που θα βλέπουν και για άλλα μεγάλα κακά που θα επιπέσουν εναντίον της οικουμένης).
Ο Λουκάς στο κεφάλαιο κα΄ μιλάει για την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και του ιουδαϊκού λαού, για την έλευση του υιού του ανθρώπου (Δευτέρα Παρουσία), λέγοντας ότι δεν θα μείνει λίθος επί λίθου, για αποβολές εγκύων, για αλλαγή των εποχών και για ανατροπή του ουρανού και της γης. Ο Νοστράδαμος όμως δεν μιλάει για τέτοιες μεγάλες αλλαγές ούτε για βιβλική καταστροφή (όπως κάνει απλόχερα σε άλλες προφητείες του). Η φράση πιθανόν να αναφέρεται σε κάποια οικονομική ή φυσική καταστροφή.
313dfsfd4d45sdh5565
Πολλοί θεωρούν την εκλογή Τραμπ ως το μικρότερο δυνατό κακό. Photo: CNN. Πηγή: Supplied
Η «αρρενωπή» κυρία Κλίντον
Στην Χίλαρι Κλίντον πιστεύουν ότι αναφέρεται το ακόλουθο τετράστιχο:
ΑΙΩΝΑΣ VIII, ΤΕΤΡΑΣΤΙΧΟ 15
Η αρρενωπή γυναίκα θα εκθέσει τον εαυτό της στο βορρά
Θα αναστατώσει σχεδόν όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
Δύο αποτυχίες θα την βάλουν σε ανισορροπία
Ώστε τόσο η ζωή όσο και ο θάνατος θα εδραιωθούν στην Ανατολική Ευρώπη.
Το τετράστιχο μιλά για μια ισχυρή (αρρενωπή) γυναίκα, η οποία όμως είναι ανισόρροπη. Έχοντας υποστεί δύο αποτυχίες, θα θέσει τον εαυτό της σε δράση στο βορρά, αναστατώνοντας «σχεδόν όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο» με αποτέλεσμα «η ζωή και ο θάνατος» να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ανατολική Ευρώπη.
Λέγεται ότι η Κλίντον πάσχει από ήπιας μορφής Πάρκινσον. Η Κλίντον, με το που θα αναλάμβανε τα ηνία της εκείθεν του Ατλαντικού υπερδύναμης, σκόπευε να ενισχύσει τα αμερικανικά στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη, με άνδρες και πολεμικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων συστοιχιών βαλλιστικών πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές, που θα στρέφονταν βόρεια κατά της Ρωσίας. Αυτό έκανε πολλούς να φοβούνται ότι η εγκατάστασή τους σε ευρωπαϊκό έδαφος θα γινόταν αφορμή να ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Έτσι, ανακουφίστηκαν με την εκλογή Τραμπ. Μεταξύ δύο κακών το μη χείρον βέλτιστον.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νοστράδαμου, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο μεγάλες δυνάμεις του κόσμου και θα διαρκέσει για 27 χρόνια (!) συμπίπτοντας με την εμφάνιση ενός κομήτη στον ουρανό και φέρνοντας μεγάλη βία, φυσικές καταστροφές και πυρηνικό όλεθρο.
Σημείωση: Τα τετράστιχα έχουν ληφθεί από το βιβλίο “Nostradamus, Countdown to Apocalypse” που γράφτηκε από τον Jean-Charles de Fontbrune και μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον Alexis Lykiard με πρόλογο της Liz Greene. Εκδ. Henry Holt and Company, Inc., Νέα Υόρκη, 1983.
Η πρωτότυπη πηγή είναι το βιβλίο “Les Prophéties de M. Michel Nostradamus” που εκδόθηκε το 1568 στη Λυών από τον Benoist Rigaud. (B.U. “Montepellier”, no. 48340). Ο De Fontbrune χρησιμοποιεί τη δεύτερη έκδοση του 1605 που εκδόθηκε επίσης από τον Benoist Rigaud στη Λυών.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα