Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ



Γράφει η Amodini Κωστάκη
H πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, πολύ πριν το πει ο Μακιαβέλι. Ο Ντόναλντ Ντακ θα κάνει μπόλικες κολοτούμπες σε κρίσιμα εσωτερικά θέματα των ΗΠΑ, γιατί ΔΕΝ τον συμφέρει να κάνει αλλιώς, ούτε αυτόν, ούτε τ' αφεντικά του...
Μένει να δούμε πως θα διαχειριστεί την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και προς ποια πλευρά θα πετάξει τις καυτές πατάτες, ειδικά αυτές που καίνε και μας (προσφυγικό, αγωγός αερίου, πετρέλαια, ΑΟΖ, Κυπριακό, σχέσεις με Τουρκία, χρέος, κλπ).
Δεν μπορώ να φανταστώ τον Τραμπάκουλα να κάνει σεξ με τον Πούτιν και να ξεχνά πως είναι παντρεμένος με την Τουρκία. Ωραίες οι κραυγές του απομονωτισμού και πιασάρικες για τους rednecks λευκούς κακομοίρηδες στις ΗΠΑ, αλλά το βλέπω χλωμό να εγκαταλείψει τα άτακτα προσκοπάκια στην ΕΕ, για χάρη ακροδεξιών φασιστόμουτρων τύπου Λεπέν.
Η ταρωρίχτρα του απερχόμενου Ομπάμα με διαβεβαίωσε ότι τα ζοριλίκια της προεκλογικής εκστρατείας θα κατευναστούν σε πολιτική τύπου: "κρατάμε και την εσωτερική πίτα σωστή και τους εξωτερικούς σκύλους-συμμάχους χορτάτους, όσο μας παίρνει και όσο μας βολεύει φυσικά!".

Βέβαια σε κάποια προεπιλεγμένα θέματα-κλειδιά θα βγάλει κορώνες συντηρητισμού για εσωτερική κατανάλωση, όμως το επιτελείο του γνωρίζει αριθμητική: ξέρει ότι, σε επίπεδο πληθυσμού, η μέχρι το κόκκαλο διεφθαρμένη Χίλαρι, πήρε περισσότερα κουκιά από αυτόν...
Αυτό που πολλοι δεν αντιλαμβάνονται για την Αμερικάνικη πολιτική σκηνή είναι ότι πρόκειται για μια κλασική...τραμπάλα: Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί ισορροπούν πάνω της, από τότε που οι Πολιτείες ήταν ακόμη μόνο...13! 
Αλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο πετυχημένα, άλλοτε βάζοντας τις ΗΠΑ και τον πλανήτη σε περιπέτειες, άλλοτε παίζοντας τον απο μηχανής θεό για άλλους λαούς...
Ισως η πιο σοφή εξήγηση του φαινομένου Τραμπ να είναι αυτή του ...Ντιπάκ Τσόπρα: ο Τραμπ εκπροσωπεί την συλλογική "σκιά", το σκοτεινό κομμάτι σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ , που υπάρχει μέσα σε όλους μας. Ο μόνος τρόπος θεραπείας και υπέρβασης των δυσκολιών για ένα άτομο είναι η συν-ένωση με τις σκοτεινές πλευρές του εαυτού του και η εσωτερική μεταμόρφωση μέσα από την συν-χώρεση.
Γιατί να μην είναι αυτός ο δρόμος που καλείται να πάρει ολόκληρη η ανθρωπότητα στη Νέα Εποχή;
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα