Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ἀποκάλυψις!!! Πότε θά ξεσπάση ἡ ἐπανάστασις τοῦ «Ἰνδοῦ» καί ἡ ἐκτόξευσις τοῦ χρυσοῦ;

Ἀποκάλυψις!!! Πότε θά ξεσπάση ἡ ἐπανάστασις τοῦ «Ἰνδοῦ» καί ἡ ἐκτόξευσις τοῦ χρυσοῦ;
ΕΙΔΗΣΗ Νο 1
Ο υπουργός Οικονομικών της Ινδίας δήλωσε το Σάββατο ότι θα χρειασθεί χρόνος για να κάνουν αλλαγές οι τράπεζες στις αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (ΑΤΜ) για να ανταλλάξουν τα νέα χαρτονομίσματα, καθώς εκατομμύρια ανθρώπων κάνουν ουρές στα υποκαταστήματα των τραπεζών για να πάρουν μετρητά.
Ο Arun Jaitley δήλωσε ότι τα ΑΤΜ δεν είχαν ρυθμισθεί πριν από την ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα για την απόσυρση από την κυκλοφορία των χαρτονομισμάτων με ονομαστική αξία 500 και 1.000 ρουπίες για λόγους απορρήτου.
«Είναι μια τεράστια επιχείρηση. Θα χρειασθεί χρόνος.»
ΕΙΔΗΣΗ ΝΟ 2
Ο θυμός μεγαλώνει στην Ινδία το Σάββατο, καθώς οι τράπεζες προσπαθούν να ανταλλάξουν μετρητά, καθώς η κυβέρνηση απέσυρε τα τραπεζογραμμάτια μεγάλης ονομαστικής αξίας, σε μια κίνηση σοκ με στόχο την αποκάλυψη δισεκατομμυρίων δολλαρίων μη καταγεγραμμένου πλούτου, που κρύβεται από την εφορία.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στάθηκαν έξω από τις τράπεζες για τρίτη ημέρα για πολλές ώρες, προσπαθώντας να αντικαταστήσουν τα χαρτονομίσματα με ονομαστική αξία 500 και 1.000 ρουπίες, που καταργήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ
Στη μακρινή Ινδία, την δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό με 1,29 δις κατοίκους, εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες μία τραπεζική τρέλλα, με σκοπό τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Η κυβέρνηση είχε την έμπνευση να αντικαταστήσει ξαφνικά όλα τα χαρτονομίσματα με ονομαστικές αξίες 500 και 1000 ρουπίες.
Aπό τα μεσάνυκτα της 8ης Νοεμβρίου 2016 έως τις 30 Δεκεμβρίου θα πρέπει να αντικατασταθούν όλα τα χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 500 και 1000 ρουπίων, που αντιστοιχούν στο 85% των κυκλοφορούντων μετρητών.
Μετά την ημερομηνία αυτή τα παλαιά χαρτονομίσματα καθίστανται άκυρα.
Οι Ινδοί έχουν την δυνατότητα να τα καταθέσουν στις τράπεζές τους χωρίς όριο ή να ανταλλάξουν μερικά από αυτά συνολικής αξίας 4000 ρουπίων με επίδειξη στοιχείων ταυτότητας.
Παράλληλα ετέθη όριο αναλήψεων από λογαριασμούς 10.000 ρουπίων την ημέρα και συγχρόνως 20.000 ρουπίων την εβδομάδα.
Απομένουν 8 εβδομάδες ως τις 30 Δεκεμβρίου από την έναρξη του μέτρου, οπότε οι κατέχοντες Ινδοί προλαβαίνουν να βγάλουν από το τραπεζικό σύστημα 160.000 ρουπίες σε νέα χαρτονομίσματα.
Θεωρητικά θα μπορούσαν να ανταλλάξουν και παλαιά χαρτονομίσματα αξίας 4000 ρουπίων κάθε ημέρα, με την προϋπόθεση ότι θα το επιχειρήσουν από διαφορετική τράπεζα κάθε φορά.
Μέχρι την λήξη του μέτρου αντιστοιχούν 44 εργάσιμες ημέρες, οπότε είναι εφικτή η έξοδος από το τραπεζικό σύστημα άλλων 176.000 ρουπίων.
Συνολικά κάθε πλούσιος Ινδός μπορεί να βγάλει από το τραπεζικό σύστημα με τους δύο παραπάνω τρόπους 336.000 ρουπίες.
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 4.704 δολλάρια.
Το μέσο ετήσιο εισόδημα ενός Ινδού είναι 6.664 δολλάρια.
Η ανόητη Ινδική κυβέρνηση ωθεί τον απλό πολίτη να στηθεί στις ουρές και τον αναγκάζει να βγάλει από το τραπεζικό σύστημα σε μετρητά το 70,6% του ετησίου εισοδήματός του (=4704/6664).
Αναφέρω ότι τον αναγκάζει, γιατί αν τα λεφτά μείνουν στο τραπεζικό σύστημα κατά την ανταλλαγή, θα μπορούν στο μέλλον να φορολογούνται κατά βούληση από την Ινδική κυβέρνηση «για την αντιμετώπιση της διαφθοράς».
Αυτό που στην ουσία προσπαθεί να κάνει η Ινδική κυβέρνηση είναι να επιβάλει με κρυφό τρόπο capital controls στον μέσο πολίτη από την ημερομηνία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών έως το τέλος του χρόνου.
To παράλογο αυτό μέτρο οδήγησε σε αύξηση της τιμής του χρυσού στην Ινδία κατά 15% ως 20% τις τελευταίες ώρες.
Στο σημείο αυτό θα θέσω μερικά έξυπνα ερωτήματα:
  1.  Σε τι ποσοστό θα αυξηθεί η τιμή του χρυσού διεθνώς έως τις 30 Δεκεμβρίου 2016, εάν ένα μικρό ποσοστό 1% του πληθυσμού των Ινδών, που εκπροσωπεί τους εκατομμυριούχους, επιλέξει να αγοράσει χρυσό με το σύνολο των ρευστών του;
  2. Γνώριζαν οι Ινδοί της Αγγλίας για το τραπεζικό μέτρο και όταν το μάθουν, θα έχουν κίνητρο να μεταφέρουν το σύνολο των αποταμιεύσεών τους από την Ινδία σε άλλες χώρες;
  3. To μέτρο είχε σχεδιασθεί εκ των προτέρων από την Ινδική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση τυχόν νίκης του Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου;
  4. Aναμένονται και σε άλλες χώρες bank run με αφορμή το παράδειγμα της Ινδίας;
  5. Πότε θα πρέπει να αναμένουμε κατάρρευση του χρηματιστηρίου της Ινδίας;
 Αφού απαντήσετε κατάλληλα στις παραπάνω ερωτήσεις, σκεφθείτε το παρακάτω:
480 ευρώ κάθε 2 εβδομάδες ίσον 12.480 ευρώ αναλήψεων τον χρόνο.
12.480 ευρώ αντιστοιχούν σε 13.549,85 δολλάρια.
Το μέσο ονομαστικό ετήσιο εισόδημα του Έλληνα το 2016 ήταν 18.077 δολλάρια.
Τα 13.549,85 δολλάρια αντιστοιχούν στο 75% του μέσου ονομαστικού εισοδήματος του Έλληνα.
Στους Ινδούς επιτράπηκε να λάβουν σε μετρητά το 70,6% του ετησίου εισοδήματός τους…
Ήταν η Ελλάδα πειραματόζωο για όσα θα πάθει η Ινδία ή πρόκειται για μία «αθώα» σύμπτωση, που προέκυψε από δύο «ανεξάρτητες» νομισματικές αρχές και κυβερνήσεις;
Eτοιμασθείτε για λαϊκή εξέγερση στην Ινδία…


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα