Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Υλοποίηση Στόχων και Εσωτερική… Αντιπολίτευση!

Τα κλειδιά της υλοποίησης

Τι φταίει όταν αποτυγχάνουμε

και πώς να το διορθώσουμε

Πολλά  έχουν γραφτεί και ειπωθεί σχετικά με το καυτό θέμα της υλοποίησης στόχων με τη δύναμη του νου. Ο Νόμος της Έλξης, το Μυστικό, το Cosmic Ordering, η Συν-δημιουργία και μία ολόκληρη σειρά από βιβλία, βίντεο κ.λπ. έχουν προσπαθήσει να αναλύσουν τους παράγοντες και τους νόμους που διέπουν τη Συνειδητή Κατασκευή Πραγματικότητας και να προσφέρουν αποτελεσματικές «συνταγές» και πρακτικές για να υλοποιήσουμε τις επιθυμίες και τα όνειρά μας.
 Τα βασικά ψυχικά «εργαλεία» της υλοποίησης
Εάν δεν εστιαστούμε στις μικρο-διαφορές που εμφανίζουν μεταξύ τους οι διάφορες μέθοδοι κατασκευής πραγματικότητας, αλλά προσεγγίσουμε τα βασικά κοινά τους στοιχεία, τότε μπορούμε να απαριθμήσουμε τα απαραίτητα «ψυχικά» εργαλεία που απαιτούνται για να επιτύχουμε κρίσιμες αλλαγές στην εξωτερική μας πραγματικότητα και να υλοποιούμε τους στόχους μας. Τα εργαλεία αυτά είναι συνοπτικά τα εξής επτά:
  1. Να είμαστε κατασταλαγμένοι και σαφείς ως προς το τι ακριβώς θέλουμε να υλοποιήσουμε.
  2. Να έχουμε άκαμπτη πίστη και εμπιστοσύνη πως όλα θα γίνουν όπως ακριβώς η συνειδητή μας πρόθεση επιτάσσει.
  3. Να έχουμε δηλωμένη και ξεκάθαρη πρόθεση, η υλοποίησή μας να πραγματοποιηθεί με απόλυτη αβλάβεια.
  4. Να μην εστιαζόμαστε ενεργειακά ή ψυχολογικά στο τί μας λείπει ή στο πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά στη λύση του και στο τι θέλουμε συνειδητά να υλοποιήσουμε.
  5. Να εκπέμπουμε μόνο θετικές σκέψεις και θετικά συναισθήματα σχετικά με τον στόχο που θέλουμε να υλοποιήσουμε.
  6. Να οραματιζόμαστε τακτικά αυτό που πρέπει να υλοποιήσουμε, σαν να προβάλλουμε ένα νοητικό «φιλμ» που περιγράφει αυτό που θέλουμε να συμβεί με όσο πιο έντονες και σαφείς εικόνες.
  7. Να προσευχόμαστε προς τις ανώτερες πνευματικές υπάρξεις (αγίους, αγγέλους, κ.λπ.) αιτούμενοι να μας συνδράμουν στην υλοποίησή μας, στον βαθμό που αυτή συμβαδίζει με το ανώτερο καλό μας.
Σημαντικό: Πέρα από όλα αυτά, οφείλουμε βέβαια να προβαίνουμε και στην καθημερινότητά μας σε όλες εκείνες τις απαραίτητες, πρακτικές ενέργειες, που θα συμβάλουν στην επιτυχία της υλοποίησης.

Τι φταίει όταν αποτυγχάνουμε
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η υλοποίηση πραγματικότητας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Σε πείσμα των σχετικών βιβλίων και μεθόδων που για ευνόητους λόγους τα παρουσιάζουν όλα απλά, εύκολα και σίγουρα, η πράξη αποδεικνύει ότι ο μέσος άνθρωπος που προσπαθεί να εφαρμόσει όσα του έμαθαν, συνήθως, είτε δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, είτε αυτό που υλοποιεί τελικά είναι διαφορετικό από αυτό που ήθελε!
Οι αιτίες της αποτυχίας είναι διάφορες, με κυριότερες τις ακόλουθες:
  1. Ο στόχος που βάζουμε δεν είναι ξεκάθαρος ή δεν είναι εφικτός στην πράξη.
  2. Δεν καταφέρνουμε να συσσωρεύσουμε την απαραίτητη ενέργεια που απαιτείται για να «φορτίσουμε» τον οραματισμό μας και να προβάλουμε δυναμικά την πρόθεσή μας.
  3. Αμφιβάλλουμε για την επιτυχία μας ή για το δίκαιο του σκοπού μας.
  4. Παρασυρόμαστε σε αρνητικές σκέψεις ή εστιαζόμαστε στην έλλειψη και το πρόβλημα αντί για τη λύση του.
  5. Δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε και να οραματιστούμε σωστά την υλοποίηση που θέλουμε.
  6. Δεν είμαστε συνεπείς στους οραματισμούς μας, μας λείπει η επιμονή και η υπομονή για τον στόχο μας, οπότε μετά από μικρό χρονικό διάστημα τα «παρατάμε».
  7. Το ατομικό μας κάρμα ή/και το ομαδικό κάρμα του τόπου που ζούμε, αντιτίθεται στον στόχο μας.
  8. Ο στόχος αντίκειται προς το ανώτερο καλό μας και την πνευματική μας εξέλιξη.
  9. Η εσωτερική μας αντιπολίτευση υποσκάπτει τον σκοπό μας!

Τί είναι η εσωτερική μας αντιπολίτευση
Αυτό που θεωρούμε ότι είναι ο «εαυτός» μας -δηλαδή το σύνολο των συμπεριφορών μας, των συναισθηματικών μας αντιδράσεων και των πεποιθήσεών μας για τη ζωή- δεν κάτι ενιαίο και συνεκτικό. Αποτελείται από πολλά μικρά «εγώ» (προγραμματισμούς), τα οποία έχουν εδραιωθεί βιωματικά μέσα μας και συχνά είναι αντίθετα ή ανταγωνιστικά μεταξύ τους.
Ορισμένα από αυτά τα «εγώ» λειτουργούν σε υποσυνείδητο επίπεδο και ουσιαστικά μας εχθρεύονται και μας υποσκάπτουν. Αυτά τα «εγώ» είναι η Εσωτερική μας Αντιπολίτευση. Πρόκειται για ψυχικά «φορτία» γεμάτα ενοχές, τάσεις αυτοτιμωρίας, έλλειψη αυτοεκτίμησης, φόβους, κ.λπ. που κάθε φορά που αποφασίζουμε να κάνουμε οποιαδήποτε θετική αλλαγή στη ζωή μας, αυτά ενεργοποιούνται και μας σαμποτάρουν.
Επειδή η έδρα της εσωτερικής αντιπολίτευσης είναι το υποσυνείδητο, δεν μπορούμε να την εντοπίσουμε και να την καταπολεμήσουμε με τη λογική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μας υποσκάπτει «εκ των έσω» και συχνά να καταφέρνει να ματαιώνει τις υλοποιήσεις μας, ανακινώντας αμφιβολίες, αδιαφορία, ασυνέπεια, παραίτηση, ενοχές, κόπωση, αίσθημα αναξιότητας και μια σειρά από άλλες αρνητικές και φθοροποιές ψυχικές καταστάσεις.
Τα αρνητικά «εγώ» που αποτελούν την εσωτερική μας αντιπολίτευση δημιουργούνται από οδυνηρά αρνητικά βιώματα, τα οποία μπορεί είτε να προέρχονται από προηγούμενες ζωές, είτε να έχουν τη ρίζα τους στην ενδομήτρια ζωή μας ή και στα παιδικά χρόνια αυτής της ενσάρκωσης.

Πώς χειριζόμαστε την εσωτερική μας αντιπολίτευση
Επειδή η έδρα της εσωτερικής αντιπολίτευσης είναι το υποσυνείδητο, αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω γνωσιακών μεθόδων, βασισμένων στη λογική ανάλυση και προσέγγιση. Ο χειρισμός των αρνητικών μας αυτοκαταστροφικών «εγώ» απαιτεί ειδικές πρακτικές εμβύθισης στο ατομικό μας ασυνείδητο, με στόχο να επικοινωνήσουμε μαζί τους και να αποκαταστήσουμε ανάμεσά μας μία νέα σχέση λύτρωσης, αμοιβαίας συγχώρεσης, αγάπης, φροντίδας και αποδοχής.
Η δόμηση αυτής της νέας σχέσης, όχι μόνο αδρανοποιεί προοδευτικά την ανατρεπτική δράση της εσωτερικής αντιπολίτευσης, αλλά στην πορεία επιτρέπει την ομαλή ενσωμάτωσή της στο συνειδητό μέρος του εαυτού μας, με αποτέλεσμα, από αντίπαλος να μετατρέπεται σε πολύτιμο σύμμαχό μας…

του Στάμου Στίνηεπικεφαλής του Πανελληνίου Δικτύου Συνειδητότητας (www.padisy.gr)εκδότη, ομοιοπαθητικού, ολιστικού θεραπευτή και πνευματικού δασκάλου
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα