Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ!


Προσθέστε λίγο τζίνσενγκ, σαφράν ή μοσχοκάρυδο στο διαιτολόγιό σας, αυτή τη φορά όμως όχι για να κάνετε πιο πικάντικο το φαγητό σας, αλλά την ερωτική σας ζωή. Και τα τρία έχουν αποδεδειγμένα διεγερτική δράση. Η περιπλάνηση στο λαβύρινθο των φυσικών αφροδισιακών αποκαλύπτει αλήθειες και μύθους αιώνων.....

Πολλές χιλιάδες χρόνια πριν κυκλοφορήσει στα φαρμακεία το γνωστό μπλε χαπάκι κατά της στυτικής δυσλειτουργίας -μία ακόμη απόδειξη της πανάρχαιας προσπάθειας του ανθρώπου να διατηρήσει την ερωτική του απόδοση- οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν βότανα, τροφές και ρίζες που υπόσχονταν ότι τονώνουν τη λίμπιντο ή βελτιώνουν την ερωτική απόδοση. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 

Σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη έως την Αίγυπτο και την Κίνα, τα αφροδισιακά έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης, μια και υπόσχονταν τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης και πρωτίστως την εξασφάλισή της. 

ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Οι επιστημονικές αποδείξεις για τη δράση των περισσότερων από τα αφροδισιακά της φύσης είναι λιγοστές, γεγονός που κάνει και τους περισσότερους ειδικούς δύσπιστους ως προς τη χρήση τους. Πρόσφατα oι ερευνητές του τμήματος Διατροφικής Επιστήμης του Καναδικού Πανεπιστημίου Guelph συνέλεξαν όλες τις υπάρχουσες επιστημονικές έρευνες για τα φυσικά αφροδισιακά και κατέληξαν στις ουσίες που, βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, φαίνεται ότι όντως έχουν αφροδισιακή δράση. 

ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ

Αντιμετωπίζετε σεξουαλικά προβλήματα όπως πρόωρη εκσπερμάτωση, ανικανότητα κ.λ.π., αλλά θέλετε να ξαναγίνετε ενεργοί; Τονώστε τη σεξουαλική σας διάθεση αλλά και το σφρίγος των γεννητικών οργάνων με τζίνσενγκ, σερενόα ή βιθανία ,το σαφράν, το αφρικανικό βότανο yohimbine (το οποίο όμως σε μεγάλη δόση μπορεί να είναι τοξικό), το βότανο maca και το μοσχοκάρυδο.

1)GINSENG 

Χρησιμοποιείται για περισσότερο από 2.000 χρόνια στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική ως τονωτικό. Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι ενισχύει την αντοχή και την ερωτική διάθεση. 

Ορισμένες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το Panax ginseng συμβάλλει και στην καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας. Θεωρείται ασφαλές εφόσον λαμβάνεται για 1-2 μήνες (π.χ. σε κάψουλες, αμπούλες ή σε τσάι). Ωστόσο, όσοι έχουν υπέρταση ή σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και οι γυναίκες με ορμονικά προβλήματα (π.χ. κύστεις στο στήθος), καλό είναι να μην το χρησιμοποιούν περισσότερο από 15 συνεχόμενες ημέρες.

ΧΡΗΣΗ :κυκλοφορεί σε κάψουλες και δισκία. Πάρτε 0,5-1g έως και 3 φορές την ημέρα για 6 βδομάδες την κάθε φορά, είτε μασώντας τη ρίζα, είτε σε μορφή φαγητού, είτε σε μορφή δισκίων.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ : μην υπερβαίνετε τη δοσολογία γιατί μπορεί να προκληθεί αϋπνία και υψηλή πίεση αίματος, αποφύγετε την καφεΐνη και μην το χρησιμοποιείται για διάστημα μεγαλύτερο των 6 εβδομάδων.
........................


2)ΣΑΦΡΑΝ 

Το σαφράν (κρόκος) τονώνει και ενισχύει τον οργανισμό. Οι αφροδισιακές του ιδιότητες αρχικά μελετήθηκαν σε πειραματόζωα, αλλά ακολούθησαν έρευνες και σε άνδρες, όπου φάνηκε ότι βελτιώνει τη στυτική λειτουργία. Με βάση τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα, θεωρείται αποτελεσματικό αφροδισιακό. Μπορείτε να το απολαύσετε στο φαγητό ή στη σαλάτα ή ως έγχυμα (βράζετε νερό, ρίχνετε μέσα 4-10 ίνες σαφράν, το αφήνετε για 5-6΄, σουρώνετε και πίνετε). Η λήψη του είναι ασφαλής.
..................
3)MACA 

Είναι ένα βότανο (Lepidium meyenii) που φύεται στις Άνδεις και παραδοσιακά θεωρείται ότι αυξάνει την ερωτική επιθυμία, την απόδοση, καθώς και τη γονιμότητα. Η φήμη του οφείλεται στους βοσκούς και στους Ινδιάνους των Άνδεων, που παρατήρησαν αύξηση στη γονιμότητα των κοπαδιών τους που βοσκούσαν σε λιβάδια με maca. Η αφροδισιακή του δράση έχει μελετηθεί από ιταλούς, βρετανούς, αυστραλούς καθώς και περουβιανούς ερευνητές. Το κοινό συμπέρασμα όλων των ερευνών είναι ότι το συγκεκριμένο βότανο αυξάνει την ερωτική επιθυμία, ενώ σε ορισμένες μελέτες φάνηκε ότι αυξάνει και την απόδοση των ανδρών. Στη χώρα μας μπορείτε να το βρείτε σε υγρή μορφή και σε κάψουλες. Καλό είναι να μη λαμβάνεται για διάστημα άνω των 2 μηνών, ενώ αν υπάρχουν προβλήματα υγείας (π.χ. υπέρταση, σάκχαρο), πρέπει πρώτα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.
........................

4)ΣΕΡΕΝΟΑ (serenoa repens)

Πρόκειται για ένα μικρό φοίνικα με κιτρινοπράσινα φύλλα και σκουροκόκκινους ή μαύρους καρπούς(μούρα). Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ατονίας, αφού αυξάνει το σφρίγος ωφελώντας τα γεννητικά όργανα και αυξάνοντας τη σεξουαλική ικανότητα, αλλά και για προβλήματα του ουροποιητικού και του προστάτη. Οι θεραπευτικές ιδιότητες στη σεξουαλική ανικανότητα αποδίδονται στην παρουσία συστατικών στεροειδούς τύπου, τα οποία δρουν ως διεγερτικό της παραγωγής οιστρογόνου επιδρώντας σημαντικά στις ορμόνες.
ΧΡΗΣΗ :πάρτε 1 1/2 κουταλιάς του γλυκού βάμμα με νερό έως και 3 φορές την ημέρα για 6 το πολύ εβδομάδες.
ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: δεν έχουν καταγραφεί
.........................
5)ΒΙΘΑΝΙΑ(withania somnifera)

Η βιθανία ονομάζεται «ινδικό τζίνσενγκ» καθώς χρησιμοποιείται στην Αγιουβέρδα όπως το τζίνσενγκ στην Κινεζική ιατρική: για να βελτιώνει την ενεργητικότητα και να βοηθά στην ανάρρωση μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Κλινικές δοκιμές το 1980 έδειξαν ότι το βότανο βελτιώνει τη σεξουαλική απόδοση.
ΧΡΗΣΗ :πάρτε 2g αποξηραμένης ρίζας, είτε μασώντας την, είτε σε μορφή σκόνης, αναμεμειγμένη με μέλι και νερό, για περίπου 6 βδομάδες.
ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: δεν έχουν καταγραφεί
...................
6)Το YOHIMBE Pausinystalia yohimbe) είναι ένα αειθαλές δέντρο που ενδημεί στη Δυτική Αφρική, στη Νιγηρία, το Καμερούν και το Κονγκό. Το φυτό αυτό έχει ψυχοτρόπο δράση και είναι ευρέως διαδεδομένο ως φυτικό αφροδισιακό.

Ο φλοιός του δέντρου περιέχει δραστικές ενώσεις που ονομάζονται αλκαλοειδή. Το κύριο αλκαλοειδές του φυτού είναι η υοχιμβίνη. Η υοχιμβίνη χρησιμοποιείται ως φάρμακο στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Εκχυλίσματα από το φλοιό του φυτού πωλούνται επίσης στην Ευρώπη και την Αμερική, ως συμπληρώματα διατροφής .

Η υοχιμβίνη έχει βρεθεί ότι διευκολύνει τη λιπόλυση αυξάνοντας την απελευθέρωση της νορεπινεφρίνης στα λιπώδη κύτταρα και μπλοκάροντας τη δράση των άλφα-2 υποδοχέων που δρούν ανασταλτικά στη λειτουργία της λιπόλυσης. Ως συμπλήρωμα διατροφής, ο αποξηραμένος φλοιός του δέντρου μετατρέπεται σε τσάι.

Η δράση της οφείλεται στο οτι προκαλεί χαλαρώση και διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του πέους, με αποτέλεσμα την αυξημένη ροή αίματος και τη στύση. Εξετάζεται επίσης επιστημονικά το ενδεχόμενο να διεγείρει περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη σεξουαλική επιθυμία.

ΧΡΗΣΗ:Χρησιμοποιείστε 30 γραμμάρια απο το φυτό για μισό λίτρο νερό. Βάζετε το φυτό μέσα σε κρύο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 5-10 λεπτά, και έπειτα το σουρώνετε.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:Το Yohimbe ένδέχεται να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση, αύξηση του καρδιακού ρυθμού, κεφαλαλγία, άγχος, ζάλη, ναυτία, αϋπνία εάν λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις ή για μεγάλες χρονικές περιόδους. Δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης (ΜΑΟ inhibitors) καθώς η επίδραση μπορεί να είναι αθροιστική. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή όταν λαμβάνεται με φάρμακα για την υψηλή πίεση του αίματος, τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, ή φαινοθειαζίνες (ψυχοφάρμακα). Οι άνθρωποι με προβλήματα στα νεφρά, τα άτομα με ψυχιατρικές παθήσεις καθώς και οι γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή θηλασμού δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν yohimbe.
.......................

ΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ 

Στην ινδική αγιουρβεδική ιατρική θεωρείται αφροδισιακό. Αυξάνει τον αισθησιασμό. Σε μεγάλες δόσεις είναι παραισθησιογόνο και τοξικό, οπότε αρκεστείτε σε μία πρέζα στο φαγητό. Δεν χρειάζεται περισσότερο για να δώσει τη χαρακτηριστική του γεύση στο φαγητό. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία, το μοσχοκάρυδο φαίνεται ότι όντως έχει αφροδισιακή δράση.
................

«ΦΤΙΑΞΤΕ» ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Απαραίτητο συστατικό μιας ρομαντικής βραδιάς είναι η δημιουργία χαλαρής ατμόσφαιρας. Τα αιθέρια έλαια μπορούν να σας βοηθήσουν. Αρκεί να ρίξετε 4-5 σταγόνες από 1 ή 2 αιθέρια έλαια στον αρωματικό λύχνο. Τα αιθέρια έλαια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το σανδαλόξυλο, που θεωρείται διεγερτικό, το ιλάνγκ-ιλάνγκ, που θεωρείται χαλαρωτικό, ο γλυκάνισος, που έχει τονωτική δράση, το γιασεμί, που είναι ηρεμιστικό, και το τριαντάφυλλο, στο οποίο αποδίδονται χαλαρωτικές ιδιότητες. Μπορείτε να αρωματίσετε με 2-4 σταγόνες τα σεντόνια του κρεβατιού σας ή να ρίξετε 2-4 σταγόνες κάτω από το μαξιλάρι σας. 

(Από τα βιβλία των σπουδών μου)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα