Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ - Ο δεύτερος Νους-θεός δημιουργός Ο Κοσμικός Νους Ο Ανθρώπινος Νους




Ο δεύτερος Νους δημιουργός  κινείται, αλλά και στον ίδιο βρίσκεται και η ακινησία, καθώς η κίνηση της σταθερότητας του παραμένει ακίνητη λόγω του μεγέθους του.
Αυτό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τις αισθήσεις, είναι απέραντο, αμέτρητο και ασύλληπτο, καθώς δεν γίνεται να κρατηθεί ούτε να μεταφερθεί ούτε να εντοπιστεί.
Κανείς δεν μπορεί να αποφανθεί με βεβαιότητα για το που βρίσκεται προς τα που κατευθύνεται, από που προέρχεται, πως και ποιος είναι. 
Γιατί κινείται μέσα στην ανώτατη σταθερότητα και η σταθερότητα κινείται μέσα του. Είτε είναι ο θεός είτε η αιωνιότητα είτε και τα δύο μαζί το ένα μέσα στο άλλο, γι'αυτό η αιωνιότητα δεν έχει χρονικά όρια.

Ο χρόνος όμως είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε εμείς από εδώ να προσδιορίσουμε και να κατανοήσουμε το αιώνιο.
Μέσα από την χρήση των αριθμών είτε με την παρατήρηση της εναλλαγής των εποχών είτε με την επαναφορά των αστεριών στην αρχική τους θέση, θα δούμε ότι όλα περιστρέφονται αιώνια. 

Και τα δύο μας φαίνονται άπειρα και αιώνια γιατί η σταθερότητα έχει σταθεροποιηθεί για να μπορεί να στηρίζει αυτά που βρίσκονται σε κίνηση,λόγω της ευεγερσίας της ίδιας της σταθεροποίησης δικαιολογημένα έχει την πρωτοκαθεδρία η σταθερότητα.

Το σύμπαν κινείται αιώνια μέσα από την σταθερότητα του, όπως ο θεός δεύτερος Νους δημιουργός είναι ακίνητος και μέσα του όλα κινούνται αιώνια.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός  και η αιωνιότητα αποτελούν την αρχή όσων υπάρχουν (στον κόσμο).



Ο κόσμος λόγω της κίνησης του δεν κατέχει την πρωτοκαθεδρία, καθώς η κινητικότητα του υπερέχει της σταθερότητας του, παρόλο που σύμφωνα με τοννόμο της αιώνιας περιφοράς του διαθέτει μια αιώνια σταθερότητα.

Το σύνολο λοιπόν του δεύτερου Νου δημιουργού 
(η αιώνια σταθερότητα, ο κόσμος και όσα κινούνται μέσα σ'αυτόν) μοιάζει με την θεϊκότητα (του δεύτερου Νου δημιουργού-σταθερότητα του Νου) καθώς είναι ακίνητος,(Νους) και ο ίδιος κινείται μέσα στην σταθερότητα του (πνευματικός λόγος).

Ο δεύτερος Νους-θεός  δημιουργός είναι  ιερός, αμόλυντος, αιώνιος και αποτελεί την αιωνιότητα μέσα στην ίδια την αλήθεια του, καθώς είναι γεμάτος από όλα τα αισθητά πράγματα και από την τάξη στο σύνολο της,(Αρμονία),  παραμένει με τον ύψιστο Πατέρα όλων το Θεό Φως (Πανάγαθο Νου Θεό) και Ζωή Υπάρχων (Φωτεινός Λόγος) Ομοούσιος στον Νου.

......
Ο δεύτερος Νους δημιουργός παρέχει με σκοπό την γνώση που μπορεί να προσφερθεί (κατανοηθεί) μέσω των αισθητών πραγμάτων στον άνθρωπο. 
(δίνεται η υλιστική λογική στον άνθρωπο της Γης για να αποκτήσει την γνώση όλων των αισθητών πραγμάτων ανάλογα με την εξέλιξη του).
......


Ο Κοσμικός Νους (πνευματικός λόγος - πνεύμα της φύσης) είναι αυτός που υποδέχεται τις μορφές (οι μορφές του πνεύματος-αισθήσεις συναισθήματα πάθη επιθυμίες) και την τάξη όλων των αισθητών πραγμάτων (όλα τα σώματα, αισθητά-υλικά).


Ο Κοσμικός Νους η ποιότητα του μαζί και η σοφία της φύσης έχει την ικανότητα να βλέπει τα όσα συμβαίνουν πάνω στην Γη όλα τα επίγεια.
....



Ο Ανθρώπινος Νους (άνθρωπος της Γης) είναι εξαρτημένος από την αντίληψη της μνήμης, καθώς θυμάται όλες του τις ενέργειες
Γιατί η θεϊκότητα του Νου κατά την πορεία της καθόδου της στον κατώτερο κύκλο έφτασε στο να γίνει ως το ζωντανό (νους) ανθρώπινο πλάσμα.
("ανθρώπινο πλάσμα" ο άνθρωπος της Γης με το αισθητό σώμα και τις μορφές του πνεύματος-αισθήσεις συναισθήματα πάθη επιθυμίες). Όπου υπάρχουν γεννήσεις των αισθητών ζωντανών πλασμάτων εκεί εμφανίζονται και λάθη.


Καθώς ο Πατέρας όλων Νους Θεός Φως και Ζωή Υπάρχων δεν θέλησε να χαρίσει σε όλα τα έμψυχα το δώρο του Νου (δεν έχουν όλες οι ψυχές τον Νου-Λόγο) έτσι ώστε να μην ντρέπεται με την ανάμειξη του θεϊκού Νου και με άλλες ψυχές που ενώθηκαν όπως ο άνθρωπος Νους με τα αισθητά. (όλα τα αισθητά, μορφές-πνεύματος και σώματα, από πυρ και πνεύμα είναι άλογα δεν φέρουν τον Λόγο, αλλά μια υποτυπώδες λογική σχετικά μόνον με την γνώση των αισθητών πραγμάτων).
(Ο Λόγος αποκτάται μόνον από τους ανθρώπους μέσα από τους λογισμούς που διανοούνται μέσω της νόησης του Λόγου της νοητής ουσίας που φέρουν στον πυρήνα τους οι ανθρώπινες ψυχές).

Η γνώση λοιπόν του ανθρώπινου νου (υλιστική λογική) όση και όποια είναι αυτή, μπορεί να ανιχνευτεί στην μνήμη του παρελθόντος και το επίτευγμα του,το να κυβερνάει δηλαδή την Γη το πέτυχε μέσω της ιδιότητας της μνήμης.



Καταλαβαίνεις τώρα Ασκληπιέ, που βρισκόμαστε, και τι θέματα προσεγγίζουμε, και ποια τολμάμε να αγγίζουμε.
Εσένα όμως Ύψιστε Θεέ, σ'ευχαριστώ που με φώτισες με το φως της ορατής θεϊκότητας.
Κι εσείς Τατ, Ασκληπιέ, και Άμμωνα, κρατήστε μέσα σας τα θεϊκά μυστήρια μυστικά, με την σιωπή σας, και καλύψτε τα με την σιωπή σας.

Αυτός εξάλλου ο Κοσμικός Νους (πνεύμα της φύσης) είναι διαφορετικός από τον ανθρώπινο Νου.
Καθώς ο δικός μας Νους μπορεί να οδηγηθεί μέσω της παρατήρησης στη γνώση και στην αναγνώριση του Κοσμικού Νου.
Ενώ ο Κοσμικός Νους μπορεί να φτάσει μέχρι την αναγνώριση της αιωνιότητας των θεών, που βρίσκονται πάνω από αυτόν, και οι θεοί αναγνωρίζουν την θεϊκότητα του δεύτερου Νου δημιουργού καθώς από την ίδια ουσία προέρχονται.

Και έτσι μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να βλέπουμε αυτά που γίνονται στον ουρανό, σαν να κοιτάμε μέσα από ομίχλη, όσο βέβαια το επιτρέπει η κατάσταση του ανθρώπινου Νου.



morfeas sky

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα