Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ευτυχία ή δυστυχία; Η επιλογή είναι δική σου!



Η ζωή είναι μία! Καλημερίζεις με τον ίδιο ήλιο, καληνυχτίζεις με το ίδιο φεγγάρι, σηκώνεις τα μάτια στον ίδιο ουρανό, προσδιορίζεσαι στο ίδιο χώμα, στους ίδιους δρόμους κι όμως κοιτώντας γύρω σου αισθάνεσαι δύο τις πραγματικότητες!  Άνθρωποι γεννημένοι από μήτρα, πλασμένοι από κύτταρα, δημιουργήματα μιας ιστορία αγάπης, μιας στιγμιαίας αδυναμίας, ενός λάθους, μιας κακιάς στιγμής, μιας επιλογής… Άνθρωποι χαμογελαστοί, χαρούμενοι, αισιόδοξοι και άλλοι στεναχωρημένοι, λυπημένοι, μίζεροι.

Κάποιοι το αποκαλούν στάση ζωής, κάποιοι τρόπο ζωής, εγώ το ονομάζω επιλογή! Η θέση μας απέναντι στη ζωή και στις συνθήκες που αναπνέουμε δεν είναι τίποτε άλλο από μία απόφαση να πορευτείς με φως ή με σκοτάδι, με ευτυχία ή δυστυχία! Η ζωή μας είναι μία! Μετατρέπεται σε δύο όταν αφηνόμαστε στην πραγματικότητα που μας πλασάρουν και σε αυτή που εμείς επιλέγουμε να ζήσουμε!


Ευτυχία ή δυστυχία; Η επιλογή είναι δική σου!


Ποια πραγματικότητα και ποιανού; Η τεχνητή δυστυχία αυτή που χρόνια νουθετείται ως τρόπος ζωής μέσα από ΜΜΕ, σχολείο, πολιτικούς, το παγκόσμιο σύστημα ή η συνειδητή πραγματικότητα αυτή που πηγάζει από την ευτυχία του «είμαι» και η κατάκτησή της συνδέεται με παρατήρηση του εαυτού μας και αυτοβελτίωση; Αν η δική σου πραγματικότητα έχει δυστυχία παρατήρησε τι είναι αυτό που στην προκαλεί και κάνε τις διορθώσεις που χρειάζονται για να έχεις ευτυχία. Είσαι όμως έτοιμος να αποδεχθείς και να συγχωρέσεις τον εαυτό σου; Όσο για των άλλων την πραγματικότητα… Θες να ακολουθήσεις την επιλογή των άλλων στην δυστυχία; Είσαι ελεύθερος!

Είσαι ελεύθερος να βγεις έξω και να κατηγορήσεις τους πάντες και τα πάντα για την κατάσταση στη ζωή σου!

Είσαι ελεύθερος να κατηγορήσεις τους πολιτικούς, το σύστημα, τους Γερμανούς και όποιον νομίζεις υπεύθυνο για την κατάντια του τόπου σου!

Είσαι ελεύθερος να ζεις δυστυχισμένος για όσα δεινά επιλέγεις να βλέπεις γύρω σου!

Ελεύθερος είσαι όμως και να κλείσεις τα αυτιά σου στους ήχους της εικονικής πραγματικότητας, αυτής που σε απομακρύνει από την ίδια σου την υπόσταση, από το συνειδητό «είμαι».

Ελεύθερος είσαι να πετάξεις αυτά που σε στεναχωρούν, σε φυλακίζουν σε δρόμους μακριά από το κέντρο σου, μακριά από την προσωπική σου ευτυχία, το φως μέσα σου!

http://enallaktikidrasi.com/2016/06/eftychia-dystychia-epilogi-einai-diki-sou/


Δεν σου αδειάζουν το πορτοφόλι, άνθρωπε, την ψυχή σου σου αδειάζουν κι όσο επιλέγεις να εθελοτυφλείς θα καταντήσεις ένα μπαλόνι που του το τελείωσε το ήλιον, ζαρωμένο, καθηλωμένο στο έδαφος παλεύοντας να βρει λίγο αέρα να το πετάξει μακριά…

Η ζωή είναι μία! Η δυστυχία και η ευτυχία είναι καταστάσεις που εσύ επιλέγεις να βιώνεις στην ζωή σου! Διώξε την δυστυχία και ζήσε με ευτυχία αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα! Η δική σου συνειδητή επιλογή κανενός άλλου!


Γράφει η συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

enallaktikidrasi

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα