Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Το 'μυστικό' της επιτυχίας στην πνευματική μας μεταμόρφωση



Το 'μυστικό' της επιτυχίας 

Το 'μυστικό' της επιτυχίας  είναι καθημερινή επιμελής άσκηση, επιμονή, υπομονή, αφιέρωση και συνέχεια σκοπών και στόχων.

Δεν μπορούμε να μάθουμε κολύμπι σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, ούτε οδήγηση στο κέντρο μιας μεγαλούπολης.

Ένας αθλητής για να φτάσει να διεκδικήσει ένα παγκόσμιο ή ολυμπιακό μετάλλιο ετοιμάζεται πολλά χρόνια συστηματικά και στερούμενος πολλές διασκεδάσεις και απολαύσεις.

Παρόμοια, δεν μπορούμε να μάθουμε να ελέγχουμε το νου και να κάνουμε διαλογισμό, όταν βρεθούμε αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα και δυστυχίες.

Ούτε μπορούμε να το πετύχουμε ασχολούμενοι περιστασιακά ή ασχολούμενοι με αυτό ως χόμπι μερικές ώρες την εβδομάδα.

‘Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν’, και ‘αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι’ λέει η λαϊκή σοφία.

Και ότι ισχύει για την εξωτερική ζωή ισχύει και για την εσωτερική. 

Πρέπει να εξασκούμαστε καθημερινά με συνέπεια και πρόγραμμα ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι όσο περισσότερο γίνεται να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε.

Ταυτόχρονα πρέπει να περιμένουμε με υπομονή μέχρι να δούμε σημαντικές αλλαγές και να αποκτήσουμε μεγάλο έλεγχο στο νου. Τα αποτελέσματα (και ειδικότερα στην αρχή δεν έρχονται με την ευκολία που φτιάχνουμε τσιχλόφουσκες.

Με την καθημερινή συστηματική άσκηση, μέρα με τη μέρα, στιγμή τη στιγμή μεταμορφωνόμαστε και ξεδιπλώνουμε το δυναμικό μας. Τα αποτελέσματα όμως δεν είναι συνήθως ορατά άμεσα. Οφείλουμε να ασκούμαστε με επιμονή και σταθερότητα και να περιμένουμε με υπομονή να έρθουν τα αποτελέσματα. Αυτά μπορεί να είναι περισσότερο έλεγχος του νου και των αισθήσεων, περισσότερο ηρεμία και συγκέντρωση του νου, λιγότερη ταύτιση με το σώμα, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα αντικείμενα των αισθήσεων, ελευθερία από κάποιες συνήθειες, διάλυση κάποιων εγωικών τάσεων, καλύτερες σχέσεις κ.λπ..

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας την κάθε στιγμή και να διορθώνουμε συνεχώς τα λάθη μας και να ξεπερνάμε τις αδυναμίες μας. Από εκεί και πέρα ας περιμένουμε υπομονετικά μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα και ας αντέχουμε υπομονετικά όλες στις δυσκολίες τις αντιξοότητες και τις δοκιμασίες της ζωής.

Υπομονή δεν σημαίνει να υπομένουμε με κακομοιριά, θυμό, πικρία ή θλίψη, αυτά που περνάμε, αλλά μέχρι οι εξωτερικές συνθήκες να αλλάξουν προς το καλύτερο (κάνοντας και ότι είναι δυνατόν αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα) να παραμένουμε σταθεροί στην άσκηση μας με πίστη και αισιοδοξία και να προσπαθούμε να εξαλείψουμε τις εγωικής τάσεις που μας εμποδίζουν να βρούμε την ειρήνη και την χαρά μέσα μας ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

« Αγρυπνάτε και αδιαλείπτως προσεύχεσθε», «καθώς και στην υπομονή θα κερδίσετε τις ψυχές σας» ~ Ιησούς Χριστός


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα