Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Ο ΤΖΩΝ

Περισσότερα από πενήντα τόσα χρόνια μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με τον δολοφονημένο πρόεδρο της αυτοκρατορίας του καιρού μας, τον Τζων Κένεντυ της ''καλής'' στα χρόνια του Αμερικής. Για κάποιους υπήρχε και η καλή Αμερική. Επειδή δεν αποκλείεται η παντρειά της ισχύος και με το δίκαιο, το ηθικό, το καλό.
Το τι έχει γραφτεί για πάρτη του Τζων Κένεντυ δεν έχει προηγούμενο. Η καλύτερη του εκεί που βρίσκεται βλέποντας τα ραδίκια ανάποδα. Μεγαλύτερη επιτυχία του δεν είναι η εκλογή του ως πλανητάρχης, αλλά η δολοφονία του σα σήμερα, 22 Νοεμβρίου, το 1963.
Όποιος δεν περιορίζεται σ’ αυτά που γράφει η Ιστορία, δεν είναι έξω από την πραγματικότητα αν ισχυρισθεί ότι ο κύριος, κτισμένος από κούνια με το υλικό του αδίστακτου εξουσιαστή, επεδίωξε τη δολοφονία του.
Ισχυρή προσωπικότητα στα όρια του μύθου ο Τζων Κένεντυ, από τρανό ιρλανδέζικο σόι κι ένα πατέρα με βεβαιωμένες σχέσεις με την αμερικάνικη μαφία, ήταν πράγματι αυτό που λέμε «Μεγάλος πρόεδρος» στις ΗΠΑ. Άτομο με βιδωμένη σκέψη να προσφέρει, να επιβάλλει το καλό, αλλά και αιχμάλωτος του τυχοδιωκτικού ρομαντισμού του να τοποθετήσει ο ίδιος τη σφραγίδα στη μοίρα του.
Όλοι μιλάνε για τον Τζων Κένεντυ, τον μοναδικό στην αμερικάνικη Ιστορία καθολικό στο θρήσκευμα πρόεδρο, και στο πακέτο συμπεριλαμβάνουν την χήρα του Τζάκυ που την παντρεύτηκε ο Ωνάσης, αλλά και την γκόμενα του Μερυλιν Μονρώ που αυτοκτόνησε, τον αδελφό του Μπομπ, που τον δολοφόνησαν κι αυτόν. Σεναριακό υλικό που προσφέρεται για θρίλερ ατελείωτο και απίθανες θεωρίες συνωμοσίας.
Όλοι ασχολούνται με τον δολοφονημένο πρόεδρο, ουδείς με την οικογένεια Κένεντυ. Τις ρίζες της που δίνουν περιεχόμενο στην έννοια «Δυναστεία», προϊόν της οποίας ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζών Κένεντυ.

Δολοφονείται ο Τζων Κένεντυ το 1963. Ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά από πέντε χρόνια σκοτώνουν τον αδελφό του, τον από το 1965 γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, ακριβώς την περίοδο που ξεκίνησε εκστρατεία για να πάρει το χρίσμα του δημοκρατικού κόμματος. Να διεκδικήσει την προεδρία κι αυτός.
Ο άλλος αδελφός, ο Τεντ, πήρε το «μήνυμα» κι έκανε πίσω. Ποτέ δεν επιχείρησε να γίνει πρόεδρος, έκανε 50 χρόνια γερουσιαστής, και πέθανε με φυσικό θάνατο, από καρκίνο στο κεφάλι.
Την είπαν, δικαιολογημένα, καταραμένη οικογένεια. Δεν έχουν ξαναγίνει αυτά που τους προέκυψαν. Κατ’ αρχήν, πέραν από τις δολοφονίες, τις αυτοκτονίες, τους θανάτους από ναρκωτικά, αυτό που ορίζει την κατάρα των Κένεντυ είναι τα αεροπορικά δυστυχήματα. Στις 16 Ιουλίου το 1999 ενώ πετούσε στους ουρανούς σκοτώθηκε ο γιος του JFK, του Τζων Φίτζερλαντ Κένεντυ . Τόσοι πολλοί θάνατοι από συντριβή αεροπλάνων σε μία οικογένεια ισοδυναμεί με πιθανότητα να συμβεί το ίδιο σ’ άλλη οικογένεια στο ένα προς τρισεκατομμύριο.
Όλα, λένε, ξεκίνησαν στις 12 Αυγούστου 1944, όταν ο μεγαλύτερος αδελφός των Τζων, Μπομπ, Τεντ, ο Τζόζεφ τζούνιορ Κένεντυ, London School of Economics, Νομική Χάρβαρντ, σκοτώθηκε στη Μάγχη, στη διάρκεια του παγκοσμίου πολέμου. Είχε καταταγεί στο Ναυτικό των ΗΠΑ, πήρε δίπλωμα πιλότου και το 1943 εστάλη στην Αγγλία κι έλαβε μέρος στην απόβαση.
Μετά τη δολοφονία του προέδρου Τζων Κένεντυ πλάκωσαν τα θανατικά. Μέχρι που σκέφθηκαν να μελετήσουν το ζώδιο του πατριάρχη και γεννημένου με κουλτούρα μαφιόζου Τζόζεφ, για να ερμηνεύσουν τα κτυπήματα της μοίρας.
ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΕΝΕΝΤΥ




Πενήντα τρία χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζων Φιτζέρλαντ Κένεντυ. Και σίγουρα θα παραμείνει ανοικτό βιβλίο στα προσεχή 53 χρόνια αυτό που συνέβη το 1963, σα σήμερα, 22 Νοεμβρίου. Που πυροβόλησαν στο Ντάλας του Τέξας τον Κένεντυ, ενώ τον μετέφερε ανοικτό αυτοκίνητο και είχε δίπλα του την σύζυγό του Τζάκυ (φωτο).
Ελλάδα του 1963. Στα ύψη, στην αποκορύφωσή του ο πυρετός της κομματικής αντιπαλότητας, της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ήδη την είχε κοπανήσει στην Γαλλία με το ψευδώνυμο "Τριανταφυλλίδης", και της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, νικητή των εκλογών.
Και όλοι λέγανε, τότε στην Ελλάδα: «Ρε, πράγματι στην Αμερική κυβερνάνε οι γκάγκστερ. Ρε, αυτοί σκοτώνουν ακόμα και τον πρόεδρο τους».
Ο αποδυτηριάκιας σήμερα θα γράψει κάποια πραγματάκια για τη δολοφονία του Τζων Κένεντυ, που πέρασε στην Ιστορία ως ο καλός πρόεδρος. Ο Χάρυ Τρούμαν ήταν ο κακός, που έριξε τις μπόμπες στην Ιαπωνία. Ο Ρίτσαρντ Νίξον ο λίγος, το κορόιδο, που τον κάνανε τσακωτό στο σκάνδαλο. Ουωτεργκαίητ. Ο Μπίλ Κλίντον ο εραστής, ο Τζωρτζ Μπους ο χάλιας.
Ο Κένεντυ κτύπησε τις φυλετικές διακρίσεις που ακόμα έκαναν παιχνίδι, ήθελε το διάλογο με την Σοβιετική Ένωση, όμως στην κρίση της Κούβας είπε Εγώ είμαι το αφεντικό στον πλανήτη, αν το παρατραβήξετε, παληοκομούνια, πατάω το κουμπί.
Όχι, δεν θα πούμε, δεν θα επαναλάβουμε τα γνωστά, τα πολυμεταχειρισμένα για τον Κένεντυ και τη δολοφονία του. Στα συρτάρια μας υπάρχουν κι άλλα πράγματα που αξίζει να αναφερθούν.
Όποια κι αν είναι η αλήθεια στη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ Τζων Κένεντυ, δεν πρόκειται να «επιβληθει» αυτή δίχως σκιές και ερωτηματικά. Έχουν τόσα πολλά «φωτιστεί», τόσες πολλές εκδοχές έχουν παρουσιαστεί, που το παιχνίδι της ιστορικής αλήθειας έχει χαθεί. Οριστικά.
Καμία αποκάλυψη με κύρος αναμφισβήτητο, ακόμα με τα πιο ακλόνητα στοιχεία, δεν πρόκειται πλέον να χωρέσει στην Ιστορία. Το σκοτάδι θα παραμένει. Στους αιώνες. Εάν, άλλωστε, λυνόταν το μυστήριο, δηλαδή ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του «Τζακ», έτσι αποκαλούσαν τον Τζων οι κολλητοί του, και για ποιο λόγο τον καθάρισαν, τότε το έργο θα έχανε τη γοητεία του. Θα έπαυε να απασχολεί. Θα ήταν απλά ένα επεισόδιο, ξεχασμένο.
Αλήθεια, η οικογένεια Κένεντυ το επιθυμεί; Να μάθει ο κόσμος τι διάολο συνέβη. Μήπως, από την άλλη, και το βαθύ κράτος της Αμερικής έχει την ίδια αγωνία, να μη γίνει ποτέ γνωστό το μυστικό, το πιο σπουδαίο στη μικρή Ιστορία των ΗΠΑ.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα