Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

1 – 7 Ιανουαρίου: Ιδανική περίοδος για Κατασκευή Πραγματικότητας!


Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε όλες τις αρχαίες θρησκείες και παραδόσεις δινόταν ιδιαίτερο βάρος στην περίοδο περί την 21η Δεκεμβρίου, με την καθιέρωση ποικίλων ιεροπραξιών και εορταστικών δρώμενων. Ειδικά στην αρχαία Ελλάδα, η συγκεκριμένη περίοδος σηματοδοτεί -μεταξύ πολλών άλλων- τη γέννηση του Διονύσου, του Αδώνιδος και του ημίθεου Ηρακλέους, τη συμβολική αναχώρηση του Απόλλωνος προς την Υπερβορεία και την αναγέννηση του Φωτοδότου Ηλίου, με το «Τριέσπερον» να δεσπόζει ως εορτή που ξεκινούσε στις 22 Δεκεμβρίου και κορυφωνόταν τη νύχτα της 24ης προς 25η Δεκεμβρίου.
Ο λόγος για αυτήν τη «συσσώρευση» εορτών σε παγκόσμιο επίπεδο περί της 21ης Δεκεμβρίου είναι το ότι η εν λόγω ημερομηνία ταυτίζεται με το χειμερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή την ημέρα εκείνη του έτους κατά την οποία έχουμε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια νύχτα και τη μικρότερη -επομένως- ημέρα. Ο φυσικός ετήσιος κύκλος της περιφοράς της Γαίας περί τον Ήλιο φτάνει γύρω στις 21 Δεκεμβρίου στο ναδίρ του, για να ακολουθήσει ένας νέος κύκλος κατά τον οποίο το ηλιακό φως θα αρχίσει να αυξάνει, μέχρι να κορυφωθεί κατά το θερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Ιουνίου.
Συνεπώς, συμβολικά -και όχι μόνο- το χειμερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί μία περίοδο όπου η κυριαρχία των χθόνιων δυνάμεων και του σκότους έχει φτάσει στο απόγειό της, οπότε, ακολουθεί στο εξής μία αντίστροφη πορεία, κατά την οποία το φως και το κοσμικό καλό αναγεννάται και αρχίζει να αυξάνει την επιρροή του, μέχρις ότου «πάρει κεφάλι» μετά την εαρινή ισημερία (21/3), οπότε και η ημέρα γίνεται μεγαλύτερη από τη νύχτα. Να γιατί έχει επιλεγεί να γιορτάζουμε γύρω στο χειμερινό ηλιοστάσιο τη γέννηση όλων των ηλιακών/φωτεινών θεοτήτων παγκοσμίως.
Να, λοιπόν, γιατί καθιερώθηκε τελικά ο εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αυτές τις μέρες…  

Φέτος η ιδανική περίοδος για ευχές υλοποίησης!
Πέρα όμως από το συμβολικό βάρος του χειμερινού ηλιοστασίου, υπάρχει και ένα καθαρά πρακτικό θέμα που αφορά στην τέχνη της Κατασκευής Πραγματικότητας και της Υλοποίησης Στόχων με τη δύναμη των αόρατων ψυχικών και κοσμικών δυνάμεων. Εδώ ισχύει ο «άγραφος» παγκόσμιος νόμος που λέει ότι για να προσελκύσει κανείς οποιαδήποτε θετική αλλαγή/εξέλιξη/γεγονός στη ζωή του ή στο εαυτό του, πρέπει να ξεκινήσει τη συνειδητή διαδικασία προσέλκυσης αυτής της θετικής αλλαγής -μέσω προσευχής, θετικών βεβαιώσεων, διαλογισμού, οραματισμού κ.λπ.- κατά τη φάση που οι φυσικοί κύκλοι του φωτός αρχίζουν να αποκτούν ανοδική πορεία! Δηλαδή, στο ξεκίνημα των δύο βασικών κύκλων: του ηλιακού και του σεληνιακού. Δηλαδή, πρακτικά, αμέσως μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο και, ταυτοχρόνως, αμέσως μετά τη νέα σελήνη.
Ειδικά για φέτος, η νέα σελήνη «πέφτει» στις 29/12. Άρα, η πρωτοχρονιά συμπίπτει με την 3η ημέρα σελήνης. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μία τέλεια περίοδο, από την παραμονή πρωτοχρονιάς μέχρι και των Φώτων, όπου και οι δύο βασικοί κύκλοι -ηλιακός και σεληνιακός- ξεκινούν, αναγεννώμενοι, την ανοδική τους πορεία. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για το ξεκίνημα υλοποίησης κάθε θετικής αλλαγής στη ζωή μας, αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη.
Ας είμαστε, λοιπόν, ειδικά αυτές τις μέρες, συνειδητά εστιασμένοι στο καλό, στο φως, στην αγάπη, στη συμπόνια, στην αφθονία, στη δημιουργικότητα, στην αληθινή γνώση, στην αφύπνιση όλων των όντων, γιατί η σπορά των ευχών και των θετικών μας σκέψεων θα «πιάσει τόπο» περισσότερο από κάθε άλλη φορά!!!
του Στάμου Στίνη

padisy

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα