Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

7 προειδοποιητικά σημάδια της νεφρικής νόσου

Πολλές φορές δεν συνδέονται μεταξύ τους αλλά αν αντιμετωπίζετε αρκετά από αυτά τα συμπτώματα, καλό είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν πάσχετε από τη νεφρική νόσο.

nefriki nosos

Τα νεφρά σας βρίσκονται πίσω από την κοιλιακή σας χώρα, παράλληλα με τη σπονδυλική σας στήλη.
Η σωστή λειτουργία τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία καθώς διατηρούν υπό έλεγχο τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών, των σωματικών υγρών και την πίεση του αίματος.
Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα συστήματα του σώματος, τα νεφρά σας διατρέχουν συνεχώς τον κίνδυνο εμφάνισης λοίμωξης και νεφρικής νόσου.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των πρόωρων σταδίων της νεφρικής νόσου δεν υπάρχουν συμπτώματα με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να διαγνωστεί.
Ο μοναδικός τρόπος που μπορείτε να την εντοπίσετε με ακρίβεια είναι μέσω αναλυτικών εξετάσεων αίματος και ούρων.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημάδια του σώματος που μπορούν να επιστήσουν την προσοχή σας σχετικά με την ανάπτυξη μιας ανωμαλίας.
Παρακάτω, περιγράφουμε επτά από τα πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια της νεφρικής νόσου, επομένως μη διστάσετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν αντιμετωπίζετε μερικά από αυτά.

1. Υπερκόπωση ως σημάδι της νεφρικής νόσου
uperkoposi
Η χρόνια κόπωση εμφανίζεται όταν το σώμα δυσκολεύεται να μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρά σας μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και μπορεί να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά σας.
Τα νεφρά σας παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και όταν επιδεινώνονται δεν παράγουν αρκετά.
2. Φαγούρα στο δέρμα
Τα νεφρά σας εξαλείφουν πολλές από τις τοξίνες που βρίσκονται στο κυκλοφορικό μέσω των ούρων.
Όταν δυσλειτουργούν, άχρηστα προϊόντα συσσωρεύονται στους ιστούς και είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε φαγούρα ή μυρμήγκιασμα κάτω από το δέρμα.
3. Οίδημα
oidima
Η κατακράτηση υγρών ή οίδημα είναι ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημάδια της νεφρικής νόσου.
Αν και η εμφάνισή της μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διάφορους παράγοντες, η νεφρική ανεπάρκεια είναι ο κυριότερος.
Τα νεφρά ελέγχουν τα επίπεδα του νερού και του νατρίου στο σώμα σας και μια δυσλειτουργία τα εμποδίζει να παραμένουν σε ισορροπία.
Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να παρουσιαστεί επίσης αν έχετε κάποια επιφανειακή απώλεια πρωτεϊνών στα ούρα, μια πάθηση γνωστή ως νεφρωσικό σύνδρομο.
Η φλεγμονή συσσωρεύεται συνήθως στα πόδια και στους αστραγάλους αλλά μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί στα χέρια, το πρόσωπο αλλά και σε άλλα μέλη του σώματος.
4. Αναιμία
Τα συμπτώματα αναιμίας σε ασθενείς μπορεί να υποδεικνύουν ότι η νεφρική νόσος αρχίζει να εισέρχεται σε ακόμη πιο σοβαρά στάδια.
Τα νεφρά σας είναι υπεύθυνα για την παραγωγή μιας ορμόνης γνωστής ως ερυθροποιητίνη που δίνει εντολή στο μυελό των οστών σας να παράγει αιμοσφαίρια.
Επειδή η λειτουργία τους μπορεί να μειωθεί σε σοβαρές περιπτώσεις νεφρικής ανεπάρκειας, τα ερυθρά σας αιμοσφαίρια θα μειωθούν δραματικά, προκαλώντας χρόνια αναιμία.
5. Πόνος στη μέση
ponos sti mesi
Ο πόνος στη μέση ή στα πλευρά μπορεί να σηματοδοτεί πιθανή νεφρική νόσο και ειδικά στους γηραιότερους ασθενείς.
Αν και δεν είναι ιδιαίτερα κοινό σύμπτωμα, μπορεί να παρουσιαστεί όταν υπάρχουν πέτρες στα νεφρά ή κάποια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η νόσος βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως δυσκολία ούρησης ή αίσθημα καύσου.
Είναι σημαντικό να διακρίνετε αυτό το σύμπτωμα από τους μυϊκούς πόνους καθώς μπορεί να είναι το κλειδί για την έγκαιρη ανίχνευση μιας σοβαρής ασθένειας.
6. Αλλαγές στα ούρα
Είναι βασικό να γνωρίζετε πώς να διακρίνετε τα ούρα των υγειών νεφρών προκειμένου να αναγνωρίζετε τα προειδοποιητικά σημάδια των νεφρικών προβλημάτων.
Όταν τα νεφρά σας αρχίζουν να εμφανίζουν προβλήματα, μπορεί να συμβούν τα ακόλουθα:
  • Πιο έντονη τάση ούρησης τα μεσάνυχτα.
  • Τα ούρα σας έχουν αφρώδη εμφάνιση.
  • Τα ούρα σας έχουν σκούρο χρώμα και δυσάρεστη οσμή.
  • Παράγετε περισσότερα ούρα με πολύ ανοιχτό χρώμα.
  • Δυσκολεύεστε να ουρήσετε πάνω από τέσσερις φορές την ημέρα.
  • Ακράτεια ούρων.
  • Παρατηρείτε αίμα στα ούρα σας.
7. Δυσάρεστη αναπνοή
disaresti anapnoi
Η δυσάρεστη αναπνοή αμμωνίας και η μεταλλική γεύση στο στόμα μπορεί να εμφανιστεί λόγω της συσσώρευσης τοξινών στο κυκλοφορικό σας όταν παρουσιάζετε νεφρική ανεπάρκεια.
Αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα είναι δύσκολο να ελεγχθεί ακόμη και όταν ακολουθείτε καλές συνήθειες στοματικής υγιεινής.
Αν και τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να επιταχυνθούν για διάφορους λόγους, αξίζει να ελέγξετε αν η προέλευση τους οφείλεται στη νεφρική νόσο.
Μιλήστε στο γιατρό σας αν ανησυχείτε και ζητήστε του να κάνετε τις εξετάσεις που απαιτούνται για να επιβεβαιώσετε ότι όλα είναι καλά.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα