Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Το BBC απαντά γιατί πέθαναν τόσοι διάσημοι το 2016



Άλαν Ρίκμαν, Ντέιβιντ Μπόουι, Prince, Λέοναρντ Κοέν και πολλοί πολλοί άλλοι…Αυτές είναι οι μεγάλες απώλειες μέσα στο 2016, κάτι που προκάλεσε το ενδιαφέρον του συντάκτη του BBC Νικ Serpellο οποίος προσπαθεί να δώσει μια εξήγηση για το «βαρύ θανατικό».
Όπως σημειώνει, ο αριθμός των σημαντικών θανάτων φέτος υπήρξε «πρωτοφανής».
Εξετάζοντας τα βασικά στατιστικά στοιχεία, τονίζει ότι υπάρχει μια πολύ σαφήςανοδική τάση σε αυτές τις απώλειες, καθώς οι θάνατοι διασήμων ήταν το 2012 μόλις 5 μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ στο ίδιο διάστημα του 2016 έχουν φτάσει τις 24.
wennermedia
Το ερώτημα που προκύπτει είναι «γιατί;». Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι, απαντά ο Serpell.
1. «Οι άνθρωποι που έγιναν διάσημοι στη δεκαετία του 1960 εισέρχονται πλέον στην δεκαετία των ’70 και αρχίζουν να πεθαίνουν»
2. «Υπάρχουν περισσότεροι διάσημοι από το παρελθόν, όταν οι μόνοι πραγματικά διάσημοι ήταν από το σινεμά»

3. Αυτοί που τώρα πεθαίνουν ανήκουν στη γενιά του baby-boom, που γεννήθηκαν μεταξύ του 1946 και του 1964, όταν υπήρξε μια τεράστια αύξηση του πληθυσμού. Περισσότερα μωρά στη γενιά του baby-boom, σημαίνει περισσότερους διάσημους στη συνέχεια. Τώρα, αυτά τα διάσημα πρώην βρέφη, είναι μεταξύ 52 και 70 και πεθαίνουν.
wennermedia
4. Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλει στην εντύπωση ότι περισσότερες διασημότητες πεθαίνουν είναι ότι έχουμε περισσότερες διασημότητες από ό, τι πριν, λόγω και των social media.
Σύμφωνα με τον συντάκτη, το «θανατικό» θα συνεχιστεί.
«Κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 ετών, αυτοί οι άνθρωποι θα μπαίνουν στα 80 τους και θα αυξηθούν οι θάνατοι», γράφει ο Nick Serpell, προσθέτοντας ότι στους θανάτους αυτούς, «δεν μετράμε και τις δυσάρεστες εκπλήξεις, όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν νωρίς».


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα