Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΪΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΪΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ

Οι 7 νόμοι του Σύμπαντος
«Το Παν είναι ο Λόγος. Το σύμπαν είναι Νοητικό». 

(Πρώτη Αρχή)



Ο Ερμής Τρισμέγιστος χιλιάδες χρόνια πριν μας είπε:
Υπάρχει ο Νους και το πνεύμα.
Αρχή δε όλων είναι ή διανοητική ουσία, που είναι η μόνη σε επαφή με τον Λόγο.
Ο Λόγος της είναι σαν σύμβουλος.

Ψυχή λοιπόν είναι ουσία αυτοτελής, είναι η νόηση, ο διανοητικός Λόγος της ουσίας, είναι η γνώση των λογισμών που κάνουμε, διαμέσου της ουσίας της ψυχής του Λόγου, και παρέχουν στο άλογο μέρος της ψυχής την ηχώ ως φωνή σε εμάς.

Υπάρχει λοιπόν η ουσία και ο Λόγος, και η νόηση και η διανόηση.
Προς την διανόηση μας οδηγεί η εικασία και η αίσθηση.
Ο Λόγος οδηγείται προς την ουσία, και δι αυτού άγεται.
Ή νόηση επιπλέκεται με τον λογισμό και όλα μαζί μία μορφή αποκτούν, και αυτή είναι η μορφή της ψυχής.

Νιώθουμε την ηχώ της ψυχής να μας μιλά, αλλά οι περισσότεροι δεν της δίνουμε σημασία και αυτό είναι το μεγαλύτερο μας λάθος.

Όλα είναι νοητά ο κόσμος είναι νοητός.





ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ
Όσον αφορά για το τι ακριβώς είναι το πνεύμα που ενυπάρχει σε ολόκληρο το σύμπαν και είναι πανταχού παρόν και τα πάντα πληρών, είναι η διττή πληροφορία που ενυπάρχει παντού γύρω μας, οι δύο αντίθετοι πόλοι, όπου το καθετί έχει και το αντίθετο του, είναι οι μορφές του πνεύματος οι οποίες ενώνονται με την ψυχή όταν ενσαρκώνεται, και συγκροτούν όλες τις καθολικές διττές ενέργειες που σχηματίζουν το σώμα, και δημιουργείται η "κτιστή" ζωή, όπου εκδηλώνεται το πνεύμα με το σώμα, και γι'αυτό ονομάζεται αισθητό σώμα, και ο κόσμος αισθητός κόσμος των σωμάτων από πυρ και πνεύμα.

                                       



ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΘΕΪΚΗ ΨΥΧΗ
Η θεϊκή ανθρώπινη ψυχή είναι ο Λόγος, βρίσκεται στον πυρήνα της ψυχής, είναι κλεισμένος στον εαυτό του από τις όμοιες δικές του ουσίες, δεν επηρεάζεται καθόλου από τις ενέργειες και τις μορφές του σύμπαντος, (ενέργειες του σύμπαντος είναι το πυρ και μορφές το πνεύμα).

Ούτε μπαίνουν στον πυρήνα της θεϊκής ψυχής το πυρ και το πνεύμα, ούτε βγαίνουν από τον πυρήνα της ψυχής οι όμοιες με τον Φωτεινό Λόγο ουσίες.
Ο Φωτεινός Λόγος ζει κλεισμένος στον δικό του κόσμο.

Έλκονται από έρωτα προς τον Φωτεινό Λόγο της ανθρώπινης θεϊκής ψυχής οι τέλειες ενέργειες του σύμπαντος, που είναι οι δυνάμεις της Αρμονίας.

Δυνάμεις της Αρμονίας είναι ο πνευματικός Λόγος, η νοητική ουσία που φέρει σε αρμονία και εξουσιάζει όλες τις διττές ενέργειες και όλες τις διττές μορφές του σύμπαντος το οποίο περιβάλλουν εσωτερικά.
Είναι το διττό διπολικό πυρ και πνεύμα που βρίσκεται πανταχού παρών και τα πάντα πληρών μέσα στο κλειστό πεπερασμένο σύμπαν των επτά κύκλων, και εξουσιάζεται μόνον από τον πνευματικό Λόγο.

Ο Φωτεινός Λόγος που βρίσκεται στον πυρήνα της ανθρώπινης ψυχής έλκεται μόνον από τις δυνάμεις της Αρμονίας, τον πνευματικό Λόγο, ή αλλιώς τον Αιθέρα, ο οποίος προσκολλείται πάνω και εξωτερικά στον πυρήνα της ανθρώπινης θεϊκής ψυχής, μαζί έρχονται και οι τέλειες ενέργειες της Αρμονίας από έρωτα προς τον Φωτεινό Λόγο.
Και έτσι επιφέρουν την κίνηση στον Φωτεινό Λόγο ο οποίος κινεί την ψυχή που ενώθηκαν μαζί της ο πνευματικός Λόγος και οι τέλειες ενέργειες της Αρμονίας, και περιφέρεται στο σύμπαν.

Όταν ενσαρκώνεται η ανθρώπινη θεϊκή ψυχή έρχονται και ενώνονται πάνω στην ψυχή και όλες οι διττές διπολικές μορφές του πνεύματος που σωματοποιούν και συγκροτούν όλες τις καθολικές καθοδικές διττές ενέργειες, και στον δικό μας κόσμο από την ένωση αυτή γεννιέται το αισθητό σώμα, ο άνθρωπος της Γης, με διπλή φύση, που φέρει στην ψυχή του τον πνευματικό Λόγο και στον πυρήνα της ψυχής τον Φωτεινό Λόγο, και από την άλλη αποκτά το αισθητό σώμα από πυρ και πνεύμα.
Ο πνευματικός λόγος της ψυχής δίνει όλες τις ενέργειες της γνώσης του αισθητού κόσμου, την λογική του αισθητού κόσμου.


morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα