Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ; (Μέρος Α)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.
Ανακάλυψε πώς μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου αλλάζοντας την ιστορία σου.
Όπως είναι φυσικό, όλοι λέμε ιστορίες για τη ζωή μας, αλλά λίγοι από εμάς συνειδητοποιούν ότι η ζωή ξετυλίγεται σύμφωνα με τις ιστορίες που λέμε, και, στην πραγματικότητα, τη στιγμή που εσείς προβάλλετε νόημα σε μια εμπειρία, η ιστορία ξεδιπλώνεται, όπως εσείς την λέτε - και αυτός είναι ο τρόπος που δημιουργείτε την πραγματικότητά σας!
Αυτή η αόρατη διαδικασία της δημιουργίας της πραγματικότητας είναι τόσο ομαλή και απρόσκοπτη που λίγοι από εμάς κάποτε συνειδητοποιούμε ότι το κάνουμε, αλλά παρ' όλα αυτά, συνειδητά ή ασυνείδητα, όλοι δημιουργούμε τη ζωή μας με βάση το νόημα που δίνουμε κυριολεκτικά στα πάντα.
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δημιουργική δύναμη για το ανώτερο καλό σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι υπάρχει μια συνεχής αμφίδρομη επικοινωνία ανάμεσα σε εσάς και τη ζωή σας και επειδή η ζωή σας είναι πραγματικά ζωντανή συνειδητότητα, με την θέληση της δίνει μορφή και σχηματίζει, σύμφωνα με τις σκέψεις και τα πιστεύω σας. Ως εκ τούτου, κάθε φορά που εσείς δίνετε νόημα ή λέτε μια ιστορία για εμπειρία στο παρελθόν ή στο παρόν, χωρίς να το θέλετε δίνετε οδηγίες στη ζωή σας, και αυτή υπακούει πιστά, προσφέροντάς σας περισσότερες εμπειρίες στην πραγματική ζωή που αντικατοπτρίζουν την ιστορία που λέτε, και, ως εκ τούτου, εσείς καθορίζετε το μέλλον σας.
Έτσι, αν συχνά ανησυχείτε, ψάχνετε για πιθανά προβλήματα ή φοβάστε το χειρότερο, μπορεί να σαμποτάρετε τη ζωή σας, και ασυνείδητα επιλέγετε την πραγματικότητα που επιθυμείτε λιγότερο, και αυτό μπορεί να εξηγεί τα δυσάρεστα μοτίβα των ανεπιθύμητων συμβάντων.
Αν και μπορεί να βιαστούμε να κρίνουμε μια ανεπιθύμητη εμπειρία ως «κακή» καμία εμπειρία δεν είναι πραγματικά κακή μέχρι εμείς να την καταραστούμε με την κρίση μας, και, στην πραγματικότητα, όταν κάτι «κακό» συμβαίνει, τη στιγμή που εσείς του δίνετε νόημα, εσείς αποφασίζετε το αποτέλεσμα . Ακόμα και όταν μια κατάσταση, γεγονός ή σχέση είναι προκαθορισμένα, το αποτέλεσμα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εσάς και προσδιορίζεται από την ιστορία που εσείς λέτε και το νόημα που εσείς αποδίδετε.
Αν και το μέλλον φαίνεται απρόβλεπτο, μπορούμε να το προβλέψουμε με ακρίβεια σύμφωνα με τις τρέχουσες και τις παλαιότερες ιστορίες μας, οπότε γιατί να προβλέψετε ένα δύσκολο μέλλον, όταν μπορείτε να φέρετε στο προσκήνιο μια υπέροχη ζωή;
Τι γίνεται με την αντιμετώπιση της πραγματικότητας;

Μερικοί «ρεαλιστές» θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζετε πάντα την πραγματικότητα, διότι το να αγνοείτε την πραγματικότητα είναι αφελές, αλλά γιατί είστε ρεαλιστής, που πρέπει πάντα να αντιδρά στην πραγματικότητα (από τη φύση του να είσαι ρεαλιστής), όταν μπορείτε να καλέσετε στο προσκήνιο μια επιθυμητή πραγματικότητα συνειδητά ευθυγραμμίζοντας τις σκέψεις σας και τις πεποιθήσεις; Εκείνοι που μας δίδαξαν να είμαστε «ρεαλιστές» ποτέ δεν γνώρισαν την Δύναμη του Νου, αλλά ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα αυτό, απλά με την αφήγηση μιας καλύτερης ιστορίας.
Ας είμαστε ξεκάθαροι, αυτό δεν σημαίνει να «προσπαθείτε να είστε θετικοί» ή πάντα να ψάχνετε για το θετικό, και, στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να αντιληφθείτε ή να βιώσετε κάτι θετικό από μια αρνητική οπτική γωνία ή «ρεαλιστική νοοτροπία». Έτσι, αντί να προσποιείστε ότι είστε γεμάτοι αισιοδοξία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να είστε ανοιχτοί σε κάθε ενδεχόμενο!
Της Nanice Ellis


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα