Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑ



Νταηλίκι έγινε αυτοκράτορας. Άσε τι γράφουν στην επίσημη Ιστορία. Ότι ο Νικηφόρος ήταν ευσεβής χριστιανός, ότι φορούσε ράσα κάτω από τα ρούχα του, ότι ήθελε να γίνει καλόγερος, τέτοιες μαλακίες. Ο άνθρωπος ήταν πολεμιστής, στρατηγός, κι όταν πέθανε ο αυτοκράτορας, ο Ρωμανός Β', την έπεσε στη χήρα του την Θεανώ. Ή με παντρεύεσαι και γίνομαι αυτοκράτορας εγώ ή δεν θα μπορώ να σε προστατεύσω εσένα και τα παιδιά σου.
Προηγουμένως ο Νικηφόρος, γιος του Βάρδα Φωκά, ονομαστή οικογένεια στρατιωτική της Καπαδοκίας, απελευθέρωσε την Κρήτη από τους Σαρακηνούς. Τους έσφαξε όλους. Δεν άφησε ρουθούνι. Άλλη παπαριά. Ότι οι Άραβες που είχαν έρθει από την Ισπανία ήταν του σχοινιού και του παλουκιού, φάτσες πειρατικές και μαχαιροβγάλτες.
Η αλήθεια είναι ότι οι μουσουλμάνοι, που είχαν εγκατασταθεί δεκαετίες στην Κρήτη, ήταν πολιτισμένοι, αξιοπρεπείς, αλλά εκτός τόξου βυζαντινής αυτοκρατορίας. Εννέα μήνες τους πολιόρκησε ο Αρμένης, λέω για τον Νικηφόρο Φωκά, κι όταν κέρδισε δεν λυπήθηκε ούτε κουνούπι. Μαζί του στην εκστρατεία στην Κρήτη είχε ένα φιλαράκι, κάποιον Αθανάσιο Αθωνίτη, με τον οποίον μοιράστηκε τα λάφυρα.Έτσι κτίστηκε η πρώτη Μονή, αυτή της Μεγίστης Λαύρας, στο Άγιον Όρος. Από τον Αθωνίτη και με λεφτά από τις αρπαγές των ηττημένων Κρητικών Αράβων.

Στον τάφο του Νικηφόρου υπάρχει η επιγραφή “Τους νίκησε όλους εκτός από μια γυναίκα”. Αυτή ήταν η σύζυγος του Θεανώ που συνωμότησε με τον ανηψιό του Ιωάννη Τσιμισκή και τον καθάρισαν σαν τραγί την ώρα που κοιμόταν. Φοβερά πράγματα. Και την Θεανώ υποψιάζονταν και τον Τσιμισκή, όμως ο αφελής, πρώτον, δεν έπαιρνε αξιόπιστα μέτρα ασφαλείας και, δεύτερον, είχε αυστηρά έμπιστους κάποιους που δεν τον χώνευαν και πρώτοι αυτοί τον πούλησαν.
Ικανός στρατηγός, καλός κυβερνήτης, όμως και κορόιδο. Ίσως αλλαζών, φοβόταν λιγώτερο απ' όσο όφειλε. Τη νύχτα, λοιπόν, στις 10 προς 11 Δεκεμβρίου σα σήμερα, το 969, κοιμήθηκε για τελευταία φορά στο παλάτι μετά από έξι χρόνια αυτοκράτορας.
Η Θεανώ πέρασε στο παλάτι τους φονιάδες ντυμένους γυναικεία κι όταν ο πιο πιστός του 57χρονου Φωκά τους οδήγησε στο υπνοδωμάτιο του, οι εισβολείς τα χρειάστηκαν. Είδαν άδειο το κρεβάτι του αυτοκράτορα. “Εδώ είναι!...” τους είπε ο ρουφιάνος, “...κοιμάται πάντα στο πάτωμα, σα να είναι στη σκηνή, στο στρατόπεδο”. Του πήραν το κεφάλι και πέταξαν από το παράθυρο το κουφάρι του.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα