Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Άμμα

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Άμμα
"Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν μιλούν για τα Χριστούγεννα αναφέρονται στις στιγμές που πέρασαν με την οικογένεια τους, στα υπέροχα γεύματα και τα γλυκά που ετοίμασαν και στα δώρα που πήραν. Σχεδόν κανείς δεν μιλά για την προσευχή που έκανε, την πνευματική του άσκηση ή τις προσπάθειες που κατέβαλλε για να εφαρμόσει στην πράξη τις διδασκαλίες του Ιησού.

Στην πραγματικότητα, όμως, αυτά περιλαμβάνει ο πραγματικός εορτασμός των Χριστουγέννων. Η Άμμα δεν ισχυρίζεται ότι οι άλλοι τρόποι εορτασμού δεν χρειάζονται, αλλά εννοεί ότι τα Χριστούγεννα αποκτούν το πραγματικό τους νόημα όταν τα χρησιμοποιούμε για να στοχαζόμαστε πάνω στη ζωή και τις διδασκαλίες του Χριστού και να αξιολογούμε την πνευματική μας πρόοδο. 
Αληθινή αγάπη για τον Κύριο έχουμε όταν αφομοιώνουμε τα ιδανικά που δίδαξε, γιατί αυτά μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε τη Βασιλεία των Ουρανών μέσα μας και να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας σε μια προσφορά υπηρεσίας προς την ανθρωπότητα.

Ο Κρίσνα, ο Ράμα και ο Ιησούς Χριστός αντιμετώπισαν πολλές προκλήσεις στη ζωή τους. Τις αντιμετώπισαν όμως όλες με θάρρος χωρίς να κλονιστούν ποτέ. Επιπλέον, μετέτρεπαν το κάθε εμπόδιο που συναντούσαν σε σκαλοπάτι για να προχωρούν μπροστά. Τέτοιο ήταν το μεγαλείο τους. Μας έδειξαν με τη ζωή τους ότι αν καταβάλλουμε ειλικρινή προσπάθεια για να πετύχουμε έναν υψηλό στόχο, καμιά δύναμη σ’ αυτό τον κόσμο δεν μπορεί να μας σταματήσει.

Ακόμα και μετά από χιλιάδες χρόνια, οι ζωές τους μας εμπνέουν και μας γεμίζουν δύναμη. Γιορτές όπως τα Χριστούγεννα μας δίνουν την ευκαιρία να εφαρμόζουμε τα ιδανικά του μοιράσματος και της φροντίδας για τους άλλους. Οι ευλογίες που έχουμε λάβει στη ζωή μας δεν οφείλονται μόνο στις δικές μας δυνάμεις. Η επιτυχία μας οφείλεται επίσης στη βοήθεια, τις προσευχές και τις ευλογίες που μας χαρίζουν όλοι εκείνοι που μας αγαπούν.

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε το χρέος μας απέναντί τους. Τα Χριστούγεννα είναι μια καλή ευκαιρία για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Καθώς προχωράμε στο πνευματικό μονοπάτι, θα πρέπει τακτικά να θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη όλους εκείνους που μας βοήθησαν στο ταξίδι μας. Αν υπάρχουν άνθρωποι που μας στεναχώρησαν, θα πρέπει να αναπτύσσουμε την ικανότητα να συγχωρούμε και να ξεχνάμε. Μια τέτοια στάση είναι σαν το καύσιμο που μας επιτρέπει να προχωράμε μπροστά.


Το χριστουγεννιάτικο δέντρο συμβολίζει το δέντρο της ζωής. Όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι γεμάτο στολίδια, έτσι και η ανθρώπινη ζωή είναι ευλογημένη με πολλά δώρα, όπως η ικανότητα της διάκρισης, η αγάπη, η συμπόνια και η συγχώρεση. Είναι δική μας ευθύνη να αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δώρα αυτά. Το αστέρι συμβολίζει τον σκοπό της ανθρώπινης ζωής, ο οποίος είναι η συνειδητοποίηση της ενότητάς μας με το Θεό.

Χρησιμοποιώντας τις ικανότητες με τις οποίες μας προίκισε ο Θεός, οφείλουμε να προσπαθούμε να πετύχουμε το στόχο αυτό. Οι σπόροι της πνευματικότητας που βρίσκονται μέσα μας, αρχίζουν να βλασταίνουν όταν τους ποτίζουμε με το νερό της συμπόνιας. Παιδιά μου, θα πρέπει πάντα να κάνουμε χώρο στην καρδιά μας για τους άλλους. Είθε όλοι να αποκτήσουμε την ικανότητα αυτή. Η Άμμα εύχεται σε όλα τα παιδιά της πολύ ευτυχισμένα Χριστούγεννα!"

Ομ λοκά σαμαστά σουκινό μπαβαντού
(Είθε όλα τα όντα σε όλους τους κόσμους να είναι ευτυχισμένα)



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα