Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ω-μέγκας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου…

15439738_1808355996070477_5583265184657998727_n


…με λίγη βοήθεια από τους χειραγωγούς του καιρού…

-Τι καιρό κάνει;

-“Βαρετοκαιρία” τύπου Ω.

Ουχί, δεν τρελάθηκα. Λέω αυτά που διάβασα κι επιμορφώθηκα από τη σελίδα του αγαπητού φίλου Σάκη Αρναούτογλου.
Καλό παιδί, σας τα λέω με ειλικρίνεια, τα έχουμε πει και πριβέ. Καλό παιδί και καλός μετεωρολόγος. Ένα μικρό άγχος για επιβεβαίωση το έχει, αλλά πως να επιβεβαιωθεί ο έρμος όταν οι άλλοι αλλάζουν τα πρέκια στον καιρό, μου λες; Κι εκεί είναι που τα χαλάμε με το φίλο Σάκη, αλλιώς θα πηγαίναμε και για καφέ. Λέει αυτός, λέω εγώ και τελικά… “βαρετοκαιρία”.
Σόρρυ Σάκης, αλλά μου θυμίζει τα “μαλακοσημεία” του Γκμοχ. Όταν είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα και ανέλαβε την ΠΑΣ Γιάννενα (νομίζω;), θυμάμαι που τον ρώτησαν πως πάει η ομάδα κι εκείνος απάντησε, με τα λίγα Ελληνικά που είχε μάθει, ότι η ομάδα πάει καλά, εκτός από μερικά “μαλακοσημεία” που έχει ακόμα.
Για να μην πολυλογώ, ο καιρός κατά το Αρναούτογλου ευαγγέλιο έχει ως ακολούθως:

15439738_1808355996070477_5583265184657998727_n
ΣΠΑΝΙΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟ “ΚΑΙΡΙΚΟ ΚΟΛΛΗΜΑ” ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.
ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΜΕΤΕΟ-ΟΡΙΖΟΝΤΑ!
Το εξαιρετικά σπάνιο καιρικό “κόλλημα” των τελευταίων εβδομάδων για μήνα Δεκέμβρη δείχνει τελικά να διατηρείται στην Ευρώπη αλλά και στην χώρα μας και την ερχόμενη εβδομάδα!
Η απουσία αξιόλογων βροχών και χιονοπτώσεων για τα χιονοδρομικά καθώς και η προγνωστική “βαρετοκαιρία” παραμένουν και θα παραμείνουν δυστυχώς τα κύρια χαρακτηριστικά του μήνα για τις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης καθώς ένας αντικυκλώνας εμποδισμού (ένας στην ουσία αέρινος τοίχος- φρούριο) ή Ωμέγα μπλοκ όπως ονομάζεται διεθνώς λόγω του σχήματος που παίρνει στους προγνωστικούς χάρτες θυμίζοντας το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφάβητου, έχει στρογγυλοκαθήσει πάνω από την γηραιά ήπειρο εμποδίζοντας οποιαδήποτε αξιόλογη βροχοφόρα ατμοσφαιρική διαταραχή από τον Ατλαντικό να κινηθεί προς το εσωτερικό της και ανατολικότερα χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη προοπτική για κάποια αξιόλογη αλλαγή και στο άμεσο μέλλον.
Εμείς βρισκόμενοι στα νοτιοανατολικά κράσπεδά του το μόνο που λαμβάνουμε είναι τα κατά διαστήματα κρύα ξεροβόρια από την ανατολική Ευρώπη! Κι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα μέχρι την περασμένη Παρασκευή όλα τα προγνωστικά στοιχεία παρέπεμπαν σε μια αλλαγή αυτής της διάταξης -τουλάχιστον για την περιοχή μας- με αξιόλογες βροχές στις περισσότερες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, από χθες Σάββατο αλλά και σήμερα Κυριακή αυτά έχουν αλλάξει δραματικά διατηρώντας την καιρική κατάσταση στην οποία μας έχει συνηθίσει τις τελευταίες ημέρες ο φετινός Δεκέμβρης για αρκετές ακόμα ημέρες..:
Απουσία δηλαδή αξιόλογων βροχών και χιονοπτώσεων στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας με κρύα ξεροβόρια κατά περιόδους και επιλεκτικά φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα στα ανατολικά και νότια.
Λεπτομέρειες για τον καιρό της εβδομάδας αλλά και των Χριστουγέννων απόψε το βράδυ από εδώ!
Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου
Αυτό το Ω μπλογκ, μήπως να τους πεις Σάκη να το ονομάσουν Ω3 μπλογκ καλύτερα; Για το 3 μπορείτε να ανατρέξετε σε ό,τι σας έρχεται πρώτο στο μυαλό: από την Αγία Τριάδα, μέχρι τρία πουλάκια κάθονταν και ό,τι άλλο θέλετε – α βολοντέ!
Τώρα πάμε και στο κατά AllNewz ευαγγέλιο, γιατί του Σάκη μας τα προγνωστικά για ήπιο Δεκέμβρη τα έφαγαν τα Ω3.
Το δικό μας ευαγγέλιο, λέει και ξαναλέει τα εξής:
Μια φορά κι ένα καιρό, και πιο συγκεκριμένα τον 19ο αιώνα, ήταν ένας “πεφωτισμένος” άνδρας, ονόματι Ιούλιος Βερν. Ο Βερν είχε μια φαντασία συγγραφέα και οραματιστή για τα μελλούμενα επιτεύγματα του ανθρώπου. Ο Βερν συνέγραψε πολλά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας τα οποία σήμερα είναι επιστημονικής πραγματικότητας. Όλα του τα έργα έγιναν διάσημα και μεταφράστηκαν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, έγιναν ταινίες, σήριαλ, θεατρικά… εκτός από ένα!
Αυτό το ένα, έχει μείνει κάπως στο σκοτάδι κι ακόμα κι αν ρωτήσεις, Σάκη μου, αυτούς που έχουν διαβάσει όλα τα βιβλία του Βερν, θα σου πουν ότι το συγκεκριμένο δεν το ξέρουν ή δεν το θυμούνται, παρότι στην Ελλάδα εκδόθηκε από τον Αστέρα σε μετάφραση Νίκου Καζαντάκη.
Αυτό το βιβλίο, λοιπόν Σάκη, δεν είναι άλλο από το Άνω κάτω (Sans dessus-dessous, 1889) το οποίο έγραψε σε αρκετά ώριμη και (εκτός από “πεφωτισμένη”) καλά πληροφορημένη ηλικία. Και αυτό το βιβλίο που “πέρασε απαρατήρητο” και δεν έγινε τόσο διάσημο, αναφέρεται στην αποτυχημένη (τότε) προσπάθεια κάποιων επιστημόνων να καταργήσουν τις εποχές του έτους και ο κάθε τόπος να έχει τις ίδιες μέσες θερμοκρασίες όλο τον χρόνο. Το ενδιαφέρον ξεκινούσε από μια Αμερικάνικη εταιρεία που είχε αγοράσει τεράστιες εκτάσεις του Βόρειου Πόλου από τους Ρώσους και ήθελαν τη μετατόπιση του γήινου άξονα, ώστε τα τεράστια αποθέματα γαιανθράκων που αναμενόταν να υπάρχουν κάτω από τους πάγους της Αρκτικής να μπορούσαν να εξορυχθούν εύκολα και να πωληθούν.
Δες τώρα Σάκη μας: Κομμάτι του Βορρά όντως πουλήθηκε από τον Τσάρο στους Αμερικάνους. Ο Βόρειος Πόλος όντως έχει μεγάλο πλούτο. Η άτιμη η ‘Κλιματική Αλλαγή’ όντως λειώνει τους πάγους στο Βόρειο Πόλο, αλλά όχι στο Νότιο – εκεί αυξάνουν, κατά έναν περίεργο τρόπο. Ο γήινος άξονας όντως μετατοπίζεται πολύ γρηγορότερα από την αναμενόμενη φυσιολογική μετατόπιση. Η υποτιθέμενη Κλιματική Αλλαγή, όντως προσφέρεται για συντομότερα ταξίδια στο Βορρά και για την εξόρυξη του πετρελαίου από όλες τις εμπλεκόμενες στην περιοχή χώρες – ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, Νορβηγία κ.λ.π.
Μην είναι το θαύμα της Φύσης που επιβεβαίωσε τον Βερν; Μην είναι η ‘ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή’ που τα έφερε στα μέτρα των δικαιούχων του πλούτου του Βορρά;
Μην είναι ο Τέσλα;
n-tesla
Ο Ιούλιος Βερν ήταν θαυμαστής του Τέσλα. Το βιβλίο του Άνω Κάτω γράφτηκε το 1889. Ήταν η περίοδος που ο Τέσλα πειραματιζόταν στο θέμα της ενέργειας και των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, εφευρέσεις που αρπάχτηκαν από τα χέρια του Τέσλα για να χρησιμοποιηθούν όποτε ήθελαν οι κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης.
Όπως αναφέρει το ελληνικό βικιπαιδεια:
Το 1892 έως το 1903 ο Τέσλα αγωνιζόταν να αποδείξει ότι η εκπομπή και λήψη ραδιοκυμάτων ήταν δική του εφεύρεση καθώς στηριζόταν σε 13 δικές του πατέντες και όχι του ΙταλούΜαρκόνι. Τελικά ο Τέσλα δικαιώθηκε το 1943, ενώ αναγνωρίστηκε ως ο εφευρέτης του ραδιοφώνου το 1955.
Παράλληλα τη νύχτα της 1η Μαΐου του έτους 1893 στη Διεθνή Έκθεση του Σικάγο, ο Γκρόβερ Κλήβελαντ, ο 24ος πρόεδρος των Η.Π.Α., φωταγώγησε την πόλη του Σικάγου με λάμπες που λειτουργούσαν με εναλλασσόμενο ρεύμα. Στο περίπτερο του Τέσλα και του Γουέστινχαουζ στην έκθεση επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα. Το 1895 ο Ρέντγκεν με τη βοήθεια του Τέσλα μπορούσε να παινευτεί ότι εφεύρε τις ακτίνες Χ και έτσι η φήμη του Τέσλα εκτοξεύτηκε. […] Το 1898 ισχυρίστηκε, δημιουργώντας και χρησιμοποιώντας μια συσκευή τηλεγεωδυναμικής, ότι ήταν υπεύθυνος για μικρό σεισμό που συνέβη στη Νέα Υόρκη.
Σήμερα γνωρίζουμε πως η πρόκληση σεισμών με ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς (EMP ή ΗΜΠ) είναι όντως εφικτή. Εκείνη την περίοδο, η φήμη του Τέσλα στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλου εφευρέτη ή επιστήμονα στη λαϊκή συνείδηση, αλλά λόγω της εκκεντρικότητας του και των περίεργων και θεωρούμενων ως εξωφρενικών ισχυρισμών του για τις δυνατότητες της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης να βοηθήσουν την εκτόξευση του ανθρώπινου πολιτισμού σε άλλη κλίμακα, τελικά εξοστρακίστηκε σαν τρελός επιστήμονας.
Έτσι που λες Σάκη, τρελός ο Τέσλα, τρελός ο Βερν, τρελή η AllNewz, ο καιρός τρελάθηκε, οι μόνοι που έχουν σώας τας φρένας είναι αυτοί που κατέχουν την τεχνογνωσία και τεχνολογία και διαφεντεύουν τον κόσμο, ναι;

















“αν κανένας μεγαλοφυής μηχανικός… αν κανένας μεγάλος ηλεκτρολόγος… αν κανένας έξοχος υδραυλικός… αν… αν… αν… Δεν έχει ΑΝ, έχει ΌΤΑΝ. Έχει Ω-μέγκας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα των επιστημόνων σου βρίσκονται που σε λάθος χέρια.
Κατάλαβες, Σάκη μου…; ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο του Βερν που διαδραματίζεται στις μέρες μας, προσαρμοσμένο στη σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη, βεβαίως βεβαίως…

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα