Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Τσίπρας ή Μητσοτάκης στην Ιταλία για να περάσει το Μνημόνιο στους Ιταλούς

Μετά την ήττα του Ματέο Ρέντσι στο δημοψήφισμα και την παραίτησή του από τη θέση του πρωθυπουργού, η Ιταλία βρίσκεται φάτσα με το Μνημόνιο, όπως θα βρισκόταν και αν είχε νικήσει το ΝΑΙ.
Η Ιταλία θα πρέπει να διασώσει τις τράπεζές της, γιατί οι τράπεζες είναι ιερές, αφού, όπως λέει και το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, «υπερασπίσου τις τράπεζες γιατί, αν γλιτώσουν οι τράπεζες, υπάρχει ελπίδα».
Οι Ιταλοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και το παίζουν ανυποψίαστοι για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Έτσι κάναμε κι εμείς το 2010 που φωνάζαμε αγωνιστικά «την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές» αλλά τελικά τα πληρώνουμε εμείς όλα -και θα τα πληρώνουμε μέχρι να τα τινάξουμε και να ησυχάσουμε-, γιατί μάλλον εμείς ήμασταν οι καπιταλιστές και το παίζαμε προλετάριοι.
Επειδή οι Ιταλοί δεν έχουν την μνημονιακή τεχνογνωσία που έχουμε εμείς οι Έλληνες, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας ζήτησε τη βοήθεια της Ελλάδας.
Οι Ιταλοί πολιτικοί είναι άμαθοι με τα Μνημόνια, ενώ δεν θέλουν να λερώσουν και τα χέρια τους, οπότε καλό είναι να πάει ένας Έλληνας να περάσει το Μνημόνιο στην Ιταλία, αφού αυτός είναι ήδη εντελώς λασπωμένος, οπότε τι ένα Μνημόνιο, τι δυο· είναι να μη σου βγει το όνομα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρόθυμος να πάει στην Ιταλία να περάσει αυτός το πρώτο ιταλικό Μνημόνιο αλλά δεν θέλει να αφήσει στη μέση το ελληνικό Μνημόνιο.
Υπάρχει η σκέψη να γίνουν σύντομα εκλογές στην Ελλάδα, ώστε ο νικητής να αναλάβει το τέταρτο ελληνικό Μνημόνιο και ο ηττημένος να πάει στην Ιταλία για να αναλάβει το πρώτο ιταλικό Μνημόνιο.
Αν νικήσει ο Τσίπρας στις εκλογές θα πάει ο Μητσοτάκης στην Ιταλία, και, αν νικήσει ο Μητσοτάκης, θα πάει ο Τσίπρας στην Ιταλία.
Επειδή ο Μητσοτάκης δεν έχει περάσει ακόμα Μνημόνιο στην Ελλάδα και δεν έχει μεγάλη εμπειρία -ενώ είναι και τόσο άχρηστος που ούτε Μνημόνιο δεν θα μπορεί να περάσει-, υπάρχει η σκέψη, αν ηττηθεί η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, να πάει ο Αντώνης Σαμαράς στην Ιταλία, για να περάσει το Μνημόνιο.
Βέβαια, τον Αντώνη Σαμαρά τον έχουν πιάσει πάλι τώρα τα αντιμνημονιακά του -όπως το 2011 που ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση και ήταν πολύ φανατικά κατά του Μνημονίου- αλλά πιστεύουν πως θα καταφέρουν να τον πείσουν να πάει στην Ιταλία να τους ρίξει κι εκεί ένα Μνημόνιο.
Η συνεννόηση για τα Μνημόνια ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα αποδεικνύει πως υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσα στις δυο χώρες και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού σύντομα όλες οι χώρες θα έχουν Μνημόνιο και θα πρέπει να βοηθάει η μία την άλλη να το εφαρμόσει σωστά το Μνημόνιο, γιατί, αν δεν το εφαρμόσεις σωστά το Μνημόνιο, θα σε στενεύει και θα πονάς.
Τελικά, τους Ευρωπαίους θα τους ενώσουν τα Μνημόνια.
Μνημόνια μέχρι να κόψουν οι Ιταλοί τα μακαρόνια.
(Τώρα καταλαβαίνουν οι Ιταλοί τι σήμαινε το ψηφοδέλτιο της συμμαχίας «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» – L’ Altra Europa con Tsipras, που κατέβηκε στις ευρωεκλογές του 2014 στην Ιταλία και έβγαλε και τρεις ευρωβουλευτές. Σήμαινε Μνημόνια και στην Ελλάδα, και στην Ιταλία. Πρώτα οι άνθρωποι, όμως. Πάντα.)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα