Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Πού πηγαίνουν οι σκέψεις μας και πώς να τις χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τη δόνηση της ανθρωπότητας

poy-phgainoyn-oi-skepseis-mas
Ο νους μας σκέφτεται όλη την ώρα και κάνει χιλιάδες σκέψεις μέσα στην ημέρα. Κάποιες τις δημιουργούμε εμείς με βάση τις εμπειρίες και τη φαντασία μας και κάποιες άλλες δεν είναι δικές μας. Τις έλκουμε και αυτές προσαρμόζονται στη ζωή μας, σκουντώντας κρυμμένους φόβους, ανασφάλειες, το εγώ, επιθυμίες… Όταν κοιμόμαστε – δηλαδή πιστεύουμε πως αυτό που ζει το σώμα μας είναι αληθινό – οι σκέψεις μας σχεδόν πάντα εκφράζονται αρνητικά. Ενώ όταν αρχίζουμε να ξυπνάμε από τη λήθη της ανθρώπινης εμπειρίας, δηλαδή να αφυπνιζόμαστε, οι σκέψεις γίνονται ανάλαφρες και εκπέμπουν αισιοδοξία και φως.
Όταν σκεφτόμαστε, εκπέμπουμε σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Οι θετικές και όμορφες σκέψεις εκφράζουν λεπτοφυή συχνότητα ενώ οι αρνητικές και άσχημες σκέψεις, εκφράζουν χονδροειδή συχνότητα. Η συχνότητα που εκπέμπουμε έλκει και αντίστοιχες συχνότητες, έλκει δηλαδή και αντίστοιχες σκέψεις. Και φυσικά, δημιουργούνται και τα αντίστοιχα συναισθήματα, αρνητικά ή θετικά, λεπτοφυή ή χονδροειδή.
Όλες οι σκέψεις που παράγονται συγκεντρώνονται σε αυτό που ονομάζεται ανθρώπινος συλλογικός νους. Ο Eckhart Tolle έχει πει μια πολύ όμορφη περιγραφή για τις σκέψεις και τον ανθρώπινο συλλογικό νου: «Οι σκέψεις εμφανίζονται στον ανθρώπινο συλλογικό νου σαν ενεργειακές φούσκες οι οποίες όταν βρουν μια συχνότητα σε κάποιον άνθρωπο που ταιριάζει στη δική τους συχνότητα, αναδύονται στο νου του».
Οι σκέψεις είναι συχνότητες οι οποίες δημιουργούν τον ανθρώπινο συλλογικό νου. Κάποιες σκέψεις παράγονται από εμάς και κάποιες τις έλκουμε μέσα από εκεί. Αν ενισχύσουμε τον συλλογικό νου με σκέψεις αγάπης, ευγνωμοσύνης και χαράς και θα επηρεάσουμε όλο τον κόσμο.

Δεν πρέπει να παίρνουμε τις σκέψεις μας προσωπικά ούτε και τα συναισθήματά μας, γιατί Δεν είμαστε ούτε το ένα αλλά ούτε και το άλλο. Και τα δύο είναι παρενέργειες της λήθης της ανθρώπινης εμπειρίας, δηλαδή του ύπνου που ονειρευόμαστε πως είμαστε περιορισμένοι άνθρωποι… κι εμείς πιστεύουμε αυτόν τον ύπνο. Όταν έχουμε μια αρνητική σκέψη ή ένα αρνητικό συναίσθημα, ας τα παρατηρήσουμε για να μη προσκολληθούμε σε αυτά. Ακόμη και τα θετικά που είναι γεμάτα προσδοκίες. Ας τα αφήσουμε ελεύθερα να φύγουν όπως ακριβώς ήρθαν, χωρίς να τα καταπιέσουμε. Έτσι, δε θα εκπέμπουμε στην χονδροειδή συχνότητα και δε θα έλκουμε αντίστοιχες σκέψεις και συναισθήματα.
Είμαστε το Ένα Πνευματικό Ον σε πολλά ανθρώπινα ταξίδια. Είμαστε ο Θεός, το Σύμπαν, το Όλα Όσα Είναι που εκφράζεται μέσα από την διάσταση της ύλης, δηλαδή μέσα από τα σώματα των κατοίκων της Γης.
Πολλές φορές σκεφτόμαστε ένα άσχημο σενάριο, π.χ. φοβάμαι τα παιδιά μου μη μπλέξουν με τα ναρκωτικά. Και τότε η σκέψη της μάνας πηγαίνει σε διάφορα άσχημα σενάρια τα οποία τα έλκει από τον ανθρώπινο συλλογικό νου, δηλαδή σκέψεις άλλων που ταΐζουν τη δική της σκέψη. Και ούτε που καταλαβαίνει ότι περνάει ώρες και ώρες θρέφοντας μέσα της τον φόβο τον οποίο έπειτα προβάλλει στα παιδιά της. Και με τη σειρά της, στέλνει στον ανθρώπινο συλλογικό νου αρνητικές σκέψεις για να τις «τσιμπήσει» άθελά της ένας άλλος νους.
Όταν μοιράζουμε στο internet άρθρα που μιλούν για την αδικία των φόρων, την οργή της μάζας προς την κυβέρνηση, την οργή για τον έλεγχο των λίγων προς τους πολλούς, τη δίψα για εκδίκηση, για το τάδε άσχημο γεγονός που προέκυψε, για το τάδε γεγονός που συνέβη σε αυτόν ή τον άλλον… δεν βοηθάμε καθόλου την αλλαγή της ανθρωπότητας προς ένα καλύτερο επίπεδο. Με την καμία. Αντιθέτως, ταΐζουμε τον ανθρώπινο συλλογικό νου με συναισθήματα οργής, θυμού, θλίψης, αδικίας και φυσικά με αρνητικές σκέψεις για να τις «τσιμπήσουν» οι νόες των ανθρώπων.
Όταν μοιράζεστε στο FB ή μιλάτε για γεγονότα που δημιουργούν θυμό, αγανάκτηση, θλίψη και οργή, ενισχύετε τον ανθρώπινο συλλογικό νου με αρνητικό τρόπο. Για να σταματήσουν να υπάρχουν οι πράξεις που ενεργοποιούν τέτοια συναισθήματα, χρειάζεται να ενισχυθεί ο ανθρώπινος συλλογικός νους με φως. Να εστιάζεστε στην ομορφιά της ζωής και να μοιράζετε μόνο θετική πληροφόρηση.
Ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει η ανθρωπότητα και να υιοθετήσει τη συμπόνια και την αγάπη, ο μοναδικός τρόπος για να πέσουν οι κυβερνήσεις, να φύγουν οι άδικοι φόροι και να ζήσουμε όλοι μας πολύ καλύτερα βλέποντας ο ένας τον εαυτό του στον άλλον, είναι να ταΐζουμε τον ανθρώπινο συλλογικό νου με θετικές σκέψεις και συναισθήματα. Αν θέλετε μια αλλαγή, μόνο έτσι μπορεί να γίνει.
Ξέρω, φαίνεται σχεδόν ακατόρθωτο και πολύ πολύ μακρινό. Και ίσως να φαντάζει και ουτοπικό. Δεν είναι όμως έτσι. Ένα αναμμένο κερί αντιστοιχεί σε χίλια σβησμένα κεριά. Το φως έχει πολλαπλάσια δύναμη από το σκοτάδι. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που γεμίζουν τον ανθρώπινο συλλογικό νου με όμορφες σκέψεις αλλά και γαλήνη και φως, καθώς επίσης η απουσία σκέψεων που οδηγεί στην υπέρτατη ευδαιμονία από ανθρώπους που έχουν αφυπνιστεί, επηρεάζει με ασύλληπτο τρόπο τον ανθρώπινο συλλογικό νου. Για παράδειγμα, όσοι διαλογίζονται ή προσεύχονται για την ειρήνη στη Γη, άνθρωποι π.χ. που βρίσκονται σε Θιβετιανά μοναστήρια ή στο Άγιον Όρος, ενισχύουν τον ανθρώπινο συλλογικό νου στο πολλαπλάσιο.
Το φως που απλώνεται δε φαίνεται γιατί δεν έχει αρχηγό. Αν είχε αρχηγό, τότε δεν είναι φως.
Επί του πρακτέου: Δεν χρειάζεται να πάτε να μείνετε σε μοναστήρι ή σε Άσραμ ή σε οτιδήποτε απομονωμένο για να επηρεάσετε τον ανθρώπινο συλλογικό νου με θετικό τρόπο. Απλά νιώστε ευγνωμοσύνη και για τα πιο μικρά πράγματα που έχετε σήμερα, αγκαλιάστε έναν αγαπημένο, συγχωρήστε, κάντε υπομονή με το γκρινιάρικο αφεντικό ή την απαιτητική μαμά, δείτε την ομορφιά της ψυχής στον μουτρωμένο σύζυγο, δείτε την ομορφιά στην ασχήμια, τα ταλέντα και την ομορφιά σε έναν ανάπηρο άνθρωπο, ανακαλύψτε τη συμπόνια για όσους χρειάστηκε να αφήσουν την πατρίδα τους, βοηθήστε κάποιον με ένα πιάτο φαγητό, δείτε τις κρυμμένες ευλογίες στις δυσκολίες της ζωής, έχετε υπομονή με τον εαυτό σας όταν εκφράζει αρνητισμό χωρίς να προσκολλάστε…. Όλες αυτές οι πράξεις θα γεμίσουν τον ανθρώπινο συλλογικό νου με όμορφες, χαρούμενες φούσκες σκέψεων και συναισθημάτων οι οποίες θα επηρεάσουν τη συλλογική ενέργεια.
Το σκοτάδι δεν αντέχει το φως, δεν αντέχει τη θετικότητα. Με ένα θαυμάσιο τρόπο, κάποια στιγμή θα αρχίσει να καταρρέει το σύστημα που βασίστηκε στο φόβο. Ήδη έχει ξεκινήσει και φαίνεται με τον τρόπο που προσπαθεί ο φόβος να απλωθεί και να ελέγξει τις νόες των ανθρώπων. Όμως τη ζωή την οδηγεί η καρδιά και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν.
Η ένδειξη πως το φως απλώνεται βρίσκεται στον τρόπο που αντιδράει το σκοτάδι.
Τι να φοβηθεί κάποιος όταν βρίσκει ευλογίες σε κάθε δυσκολία; Όταν έχει πάρει απόφαση πως η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και εστιάζεται στο να απλώσει την αγάπη, κάνοντας το καλύτερο που μπορεί;
Μην πιστεύετε τις σκέψεις σας. Μην πιστεύετε τα συναισθήματά σας. Το μόνο αληθινό συναίσθημα που μοιράζεται ο άνθρωπος και το Σύμπαν είναι η αγάπη. Σε αυτό να πιστεύετε. Είναι παντού γύρω σας μέσα από πολλές μορφές. Μάθετε να το ανακαλύπτετε. Μάθετε να βρίσκετε την αγάπη σε κάθε γεγονός της ζωής. Ακόμη κι όταν ένας αγαπημένος φεύγει από τη ζωή, υπάρχει πολλή αγάπη και θετικότητα στη διαδικασία του θρήνου και της απώλειας. Ακόμη κι όταν χάνετε τη δουλειά σας ή διαλύεται η σχέση σας, πάλι εκεί θα βρείτε αγάπη και θετικότητα. Ψάξτε, είναι εκεί.
Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο από αγάπη. Δημιούργησε την δυαδικότητα από αγάπη. Στο σκοτάδι υπάρχει κρυμμένη αγάπη και ονομάζεται φως. Θα το δείτε με τα μάτια της καρδιάς.
Με αγάπη
Έλενα Έρα
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα