Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ..Δεν οδηγάμε εμείς, άλλος κρατάει το τιμόνι, Αράξτε στις κουπαστές και στα παράθυρα!

Αποτέλεσμα εικόνας για bill hicks it's just a ride

*Μια μακρινή σειρά από τελειωμένες υποψίες Μια αλλιώτικη διαδρομή προς το εκεί κάτω Την ώρα που γιορτάζουν τα μοσχολούλουδα κι ο θάνατος Ανοιγοκλείνει σαν τριαντάφυλλο την άνοιξη..
*Όλα στο τέλος γίνονται ωραία Και όλα ομολογούν την ύστατη αλήθεια Ο χρόνος των ανθρώπων είναι μονάχα ένας αριθμός Η ζωή έχει περισσότερα φώτα από τα κεριά της θλίψης Κι αυτό που πιο πάνω ονομάσαμε θάνατο είναι μια πόρτα Που την βρήκαμε ανοιχτή σαν φτάσαμε εδώ κάτω μια ορισμένη ημέρα Και περνάμε από μέσα της, ποτέ δεν κλείνει.
*Αυτό είναι το στημένο λάθος των Ιερατείων, Έναν απλό σταθμό τόνε βαφτίσανε Τέλος Για να αρμέξουνε το φόβο των ανειδοποίητων.
*Όμως κάποτε μέσα στο κύλισμα των πραγμάτων Θα κοπιάσει και μια ξεχωριστή στιγμή για τον καθένα Που θα κατανοήσει την προσωπική του αλήθεια Και θα επινοήσει τότε και το δικό του δρόμο Γιατί η μοίρα δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα μερδικό Μια μερίδα ανατολής και μια γλυκιά όψη της ανάσας μας..
*Μα γιατί τώρα να σας λέω τέτοια πράγματα, Τέσσερις η ώρα της νυκτός υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος Πέρα απ το ότι είμαι ποιητής Και πρέπει να ρίχνω στο χαρτί τις απορίες μου Μαζί με τις εικονογραφημένες μου υποψίες Πως όλο ετούτο το πανηγύρι έχει κιόλας παιχτεί Απ’ την αρχή που ξεκινήσανε τα πράγματα Μα πρέπει να το ζήσουμε σαν καινούργιο τάχαμου και δήθεν Για να βαφτίσουμε τις υπάρξεις μας από μια ξεχωριστή μεριά..

*Εκείνη της αποτρόπαια πανέμορφης φενάκης Ότι ζούμε συνεχώς μέχρι την επικίνδυνη στροφή Ενώ η αλήθεια είναι πως μήτε ζούμε, μήτε πεθαίνουμε, Αλλά υπάρχουμε απ’ την αρχή και για πάντα Από την μαγική εκείνη στιγμή Που αποφασίστηκε να ξεκινήσει το Παν τη δουλειά του Και μετά να γίνει Σύμπαν και τα λοιπά και τα λοιπά..
*Οπότε, μην βασανίζεστε καλοί κι αγαπημένοι μου συμπαίκτες Όλα γίνονται όπως πρέπει, ας κατεβούμε από τις μηχανές, Δεν οδηγάμε εμείς, άλλος κρατάει το τιμόνι, Αράξτε στις κουπαστές και στα παράθυρα, Είναι όμορφο το ταξίδι κι έχουμε βγάλει εισιτήριο Πληρωμένο με ιδρώτα, αίμα, πόνο, πίκρα, μίσος κι αγάπη, Ελπίδες και αποτυχίες, τόσα πράγματα πολλά και ιδιαίτερα..
*Μην ξεπουλάμε το παιχνίδι, το εγώ μας είναι μια μπίλια Που γυρίζει σε μια ρουλέτα δίχως αριθμούς Που δεν κερδίζει κανένας, είναι μονάχα ο κύκλος που γυρίζει..
*Ο κύκλος που γυρίζει, και τίποτε άλλο..

ΙατροπουλοςΑ Δημητρης

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα