Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Στροφή της ρωσικής πολιτικής για Συρία: Ο Άσαντ θα αντικατασταθεί




 Ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης με τρεις ζώνες επιρροής μεταξύ της Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν προβλέπεται για τη Συρία, βάσει μιας συμφωνίας των τριών μερών

Δεκέμβριος 29, 2016. 08:41

Μόσχα.

Η Συρία ενδέχεται να διαιρεθεί σε έναν άτυπο αριθμό ζωνών επιρροής σε μια συμφωνία μεταξύ 



της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν, αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το Ria Novosti αναφερόμενο στο πρακτορείο Reuters.


Χθες,  το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα συμφώνησαν να επεκτείνουν την κατάπαυση πυρός σε όλη την επικράτεια της Συρίας από τις 00:00 της 29ηςΔεκεμβρίου.


Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκοφ, δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν διαθέτει επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία των μερών.


Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ θα διατηρήσει τη θέση του, τουλάχιστον, μέχρι τις επόμενες εκλογές. Μετά από αυτές, την προεδρία θα αναλάβει ένας άλλος υποψήφιος. Για τον Άσαντ και την  οικογένειά του θα υπάρξει εγγύηση για την ασφάλειά τους.


Η συμφωνία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης και είναι απαραίτητος ο συντονισμός με τις συριακές αρχές, τους αντάρτες, τις χώρες του Κόλπου και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε πηγή που είναι γνώστης της θέσης της Ρωσίας.


Η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει αυτονομία σε μια ομοσπονδιακή δομή, η οποία θα ελέγχεται από τον Άσαντ.


«Η επίτευξη  μιας τελικής συμφωνίας είναι δύσκολη, αλλά η θέση (μας) έχει αλλάξει» αναφέρει ο γενικός διευθυντής του ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων Αντρέι Κορτούνοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί υποψήφιοι  έχουν συζητηθεί για την αντικατάσταση του Άσαντ, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα