Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Η ΠΡΟΝΟΙΑ Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ



Α' ΜΕΡΟΣ 

Όλα γίνονται σύμφωνα με τη φύση και τη μοίρα και δεν υπάρχει τόπος χωρίς την Πρόνοια, και Πρόνοια είναι ο αυτοτελής Λόγος του επουράνιου Θεού.
Δύο είναι οι δυνάμεις που πηγάζουν απ'αυτόν: η ανάγκη και η μοίρα.
Η μοίρα υπηρετεί την ανάγκη και την πρόνοια, και την μοίρα υπηρετούν οι αστέρες.
Γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα ούτε
να προφυλάξει τον εαυτό του από τη δύναμη της, και γιατί όπλο της μοίρας είναι οι αστέρες οι οποίοι, σύμφωνα με αυτήν φέρνουν σε πέρας ότι αφορά τη φύση και τους ανθρώπους.

Ανάλυση
Η Πρόνοια είναι ο Θεός που προνοεί την θνητότητα της διπολικής φύσης και για τον λόγο της επιφέρει κάποιους απαράβατους νόμους ώστε να λειτουργεί η διττή και διπολική φύση σύμφωνα με τους νόμους της τάξης δηλαδή της Αρμονίας.

Η διπολική φύση ειδικά στον δικό μας κατωφερή υλικό κόσμο, είναι γεμάτη από ανάγκες, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο η Πρόνοια του Θεού προνοεί τις ανάγκες αυτού του κόσμου για την σωστή λειτουργία του και επιφέρει την Τάξη και την Αρμονία μέσω της μοίρας, η οποία με τη σειρά της εξουσιάζει τους αστέρες που είναι συμβολικά οι δυνάμεις της φύσης ή αλλιώς οι διάφορες θεότητες οι οποίες ενεργούν στο σύμπαν αλλά και στους ανθρώπους επιφέροντας την τάξη και Αρμονία χωρίς να έχουν δική τους ελεύθερη επιλογή, και απλά να επιβάλλουν την Τάξη στην δίχως λογική φύση, υπακούοντας στην μοίρα που εξουσιάζεται από την Πρόνοια του Θεού.

Οι ανθρώπινες ψυχές όμως, λόγο της ελεύθερης επιλογής που έχουν, αρέσκονται να ενσαρκώνονται σε σώματα, όταν  όμως ενσαρκώνονται πέφτουν σε πολλά λάθη, και για τον λόγο αυτόν επιβάλλεται στις ενσαρκώμενες ανθρώπινες ψυχές η μοίρα.
"Ότι δώσουμε αυτό θα πάρουμε."
"Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν"
"Μην πας κόντρα στο θέλημα της μοίρας σου απλά πήγαινε με τα νερά της, ζήσε την ζωή σου με αρμονία, μην επαναλαμβάνεις λάθη που σου φέρνουν αρνητικά συναισθήματα..morfeas sky

Στοβαίος 1, 4, 7
Από τους λόγους του Ερμή προς τον Άμμωνα
H ανάγκη είναι σταθερή απόφαση και αμετάβλητη δύναμη της Πρόνοιας.
σημ: η διπολική φύση χωρίς την ανάγκη είναι αδύνατον να γεννήσει την ζωή, αλλά και να συγκροτηθεί ο κόσμος της, διότι είναι τέτοια η φύση της που εξαρτάται συνεχώς από τις ανάγκες, για τον λόγο αυτόν είναι σταθερή η απόφαση της Πρόνοιας να υπάρχει πάντοτε η ανάγκη στη διπολική φύση για να υπάρχει η ζωή.
Και επειδή πρέπει να επιφέρεται η τάξη και η Αρμονία για τη σωστή λειτουργία της,  της επιβάλλεται η Μοίρα, η μόνη δύναμη του σύμπαντος που είναι αμετάβλητη. 



Στοβαίος 1, 5, 16
Για την καθολική Πρόνοια.
Αυτή που κρατά γερά το σύμπαν είναι η Πρόνοια, ενώ αυτή που το συγκρατεί και το περιέχει είναι η Ανάγκη, και η Μοίρα οδηγεί και περιφέρει τα πάντα, αναγκαστικά, διότι ο εξαναγκασμός είναι η φύση της, και είναι αιτία της γένεσης και της φθοράς της ζωής.

Το σύμπαν λοιπόν πρώτο έχει την Πρόνοια (διότι δέχεται την επίδραση της) η δε Πρόνοια απλώνεται στον ουρανό, διότι και οι θεοί με ακούραστη και ακατάπαυστη κίνηση στρέφονται και κινούνται σ'αυτόν, και η Μοίρα επειδή συνδέεται με την Ανάγκη.
Και η μεν Πρόνοια προνοεί, ενώ η Μοίρα είναι η αιτία της κατάστασης των άστρων.
Αυτός είναι νόμος αναπόφευκτος σύμφωνα με τον οποίο όλα έχουν τακτοποιηθεί.

Ανάλυση:
Η Πρόνοια δηλαδή ο Νους Θεός, περικλείει το σύμπαν, δηλαδή την διπολική φύση, είναι ο Νους, το κεφάλι  που κρατά μέσα του εσωτερικά το σύμπαν, μέσα στον κύκλο, μέσα στο Νου, το διπολικό σύμπαν την διττή φύση.
Εσωτερικά του κύκλου, μέσα στο σύμπαν, όλη η φύση περιέχεται από την Ανάγκη, διότι η ουσία της από την οποία γεννήθηκε είναι τέτοια που είναι γεμάτη από ανάγκες, για τον λόγο αυτόν υπάρχει η γέννηση και ο θάνατος, τα πάντα που έχουν και το αντίθετο τους, η αέναη εναλλαγή των αντιθέτων πόλων, διότι της είναι αδύνατον να διατηρήσει την ζωή για πάντα αθάνατη.
(σημ: Αναφέρεται στο δικό μας κατωφερή σύμπαν, τον υλικό τρισδιάστατο κόσμο).

Το σύμπαν λοιπόν έχει ως πρώτη και κυρίαρχη ουσία καθώς εξαρτάται από αυτή την Πρόνοια, το Νου Θεό.
Η δε Πρόνοια εισέρχεται μέσα στο σύμπαν εσωτερικά του για να επιβάλλει την Αρμονία, την Τάξη, την σωστή λειτουργία του σύμπαντος, με τους θεούς,  δηλαδή τις δυνάμεις εκείνες που ακατάπαυστα κινούνται και διατηρούν την Αρμονία  επιφέροντας την Μοίρα σε ολόκληρη την διπολική φύση που είναι γεμάτη από ανάγκες, αλλά και σε όλα τα έμβια ενσαρκώμενα όντα, όπως είναι και οι άνθρωποι.

morfeas sky

Η συνέχεια στην επόμενη ανάρτηση..όπου μας αναφέρει αναλυτικά ποια είναι η σύσταση του σύμπαντος, πως δημιουργήθηκε το πνεύμα που περιβάλλει τα πάντα τι είναι ο πνευματικός Λόγος αλλά και τι είναι οι ψυχές τι οι ανθρώπινες ψυχές, και ποια η σύσταση τους.

ΣΤ' ΜΕΡΟΣ: ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ε' ΜΕΡΟΣ Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ - ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ Η ΘΝΗΤΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ

Δ' ΜΕΡΟΣ: Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ

Γ' ΜΕΡΟΣ: Η ΨΥΧΗ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Β' ΜΕΡΟΣ: Η ΨΥΧΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ

Α' ΜΕΡΟΣ: Η ΠΡΟΝΟΙΑ Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα