Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Προσέξτε, αν παίρνετε αντιόξινα




Γεια σας φίλες και φίλοι
Πολλοί ανάμεσά σας χρησιμοποιούν φάρμακα για το στομάχι, τα γνωστά «αντιόξινα», για πολύ καιρό, σχεδόν ασταμάτητα. Σας είχα ενημερώσει παλαιότερα για τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί.

Δεν είναι τα φάρμακα καραμέλες και δεν είναι δυνατόν να παίρνει κάποιος ένα χάπι και στη συνέχεια να τρώει τροφές που ενοχλούν το στομάχι του, μένοντας ήσυχος πως το χάπι θα τον γλυτώσει από τις συνέπειες…

Πολλές έρευνες έχουν συνδέσει αυτά τα φάρμακα, και ιδιαίτερα τα τελευταίας γενιάς από αυτά, όπως είναι αυτά που λέγονται «ανταγωνιστές της αντλίας πρωτονίων» ( nexium,losec) με βλάβες κυρίως από το καρδιαγγειακό σύστημα, μυϊκούς σπασμούς, υπασβεστιαιμία και κατάγματα οστών, όπως παλαιότερα σας είχα επισημάνει.

Σε πρόσφατη έρευνα, η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί επίσημα, διαπιστώθηκε για πρώτη φορά, πως τα πιο πάνω φάρμακα συνδέονται επίσης και με αύξηση της εμφάνισης ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων.

Οι ερευνητές συστήνουν να χορηγούνται τα φάρμακα αυτά με προσοχή και μόνον σε όσους είναι τελείως απαραίτητο.  Να μην γίνεται η γνωστή κατάχρηση συνταγογράφησής τους από τους γιατρούς, μέχρι νεότερες έρευνες να ξεκαθαρίσουν  τελείως το τοπίο αυτό των παρενεργειών τους.

Προσέξτε λοιπόν φίλες και φίλοι. Δεν πρέπει να παίρνετε τα φάρμακα αυτά συνεχώς για πολύ καιρό. Συζητήστε το με το γιατρό σας.

Αν τα παίρνετε μόνον για συμπτώματα που δημιουργούνται από την υπεροξύτητα του στομάχου σας, όπως καούρα στο στομάχι ή στον οισοφάγο, δοκιμάστε να βοηθηθείτε με μία κουταλιά  μέλι με αρκετή κανέλα (Κεϋλάνης, κατά προτίμηση) το πρωί  με άδειο στομάχι, και το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, χωρίς να πιείτε ή να φάτε τίποτα μετά.

Μην επαναπαύεστε στα φάρμακα! Φροντίστε τη διατροφή και γενικότερα τον τρόπο ζωής και σκέψης σας.

Με αγάπη



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα