Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Οι καλύτερες συνταγές με αυγά

Δεν χρειάζεται τα αυγά να υπάρχουν μόνο στο πρωινό σας… Έχουμε μερικές ιδέες για να τα αξιοποιήσετε με δημιουργικούς και πρωτότυπους τρόπους!


Οι καλύτερες συνταγές με αυγά

Τι έχει μείνει να πούμε για τα αυγά που δεν έχουμε ήδη πει; Είναι ένας διατροφικός θησαυρός, μας γεμίζει με πρωτεΐνη και πολλά ακόμα συστατικά που ο οργανισμός μας έχει ανάγκη, και την ίδια στιγμή είναι από τους καλύτερους συμμάχους στον αγώνα μας να χάσουμε τα περιττά κιλά. Και επειδή τις περισσότερες φορές τα προτείνουμε σαν μια ιδανική και γρήγορη λύση για το πρωινό μας, αποφασίσαμε να ανακαλύψουμε και άλλες τους χρήσεις… πιο δημιουργικές, και ακόμα πιο νόστιμες!

Σαλάτα με αυγό και ρύζι

Για 1 μερίδα, με 388 θερμίδες
Θα χρειαστούμε:
½ της κούπας μαγειρεμένο καστανό ρύζι
1 κούπα μαγειρεμένα φασολάκια, κομμένα
1 ώριμο δαμάσκηνο, σε φέτες
2 κ.σ. κομμένα καρύδια
1 αυγό, βρασμένο σφιχτό, σε φέτες
1 κ.γ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό από λάιμ
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Ανακατεύουμε το ρύζι, τα φασολάκια, το δαμάσκηνο, τα καρύδια και το αυγό σε ένα μπολ, και έπειτα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε απαλά. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και δύο ημέρες.

Ισπανικά deviled eggs

Για 6 άτομα, με 126 θερμίδες ανά μερίδα
Θα χρειαστούμε:
6 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. μαγιονέζα χωρίς λιπαρά
1 κ.γ. μηλόξυδο
Αλατοπίπερο
Πάπρικα
2 κ.σ. ψιλοκομμένη πιπεριά
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Βράστε τα αυγά. Αφήστε τα να κρυώσουν, και έπειτα βουτήξτε τα σε παγωμένο νερό, και έπειτα καθαρίστε τα και κόψτε τα στην μέση κάθετα. Βγάλτε με προσοχή τους κρόκους με ένα κουτάλι και τοποθετήστε τους σε ένα μπολ. Προσθέστε μαγιονέζα, ξύδι, αλατοπίπερο και πάπρικα, και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι. Έπειτα, προσθέστε την πιπεριά. Γεμίστε τα αυγά με το μείγμα, γαρνίροντας με σχοινόπρασο.

Φλαν με μέλι

Βγάζει 6 μερίδες, με 224 θερμίδες ανά μερίδα
Θα χρειαστούμε:
10 κ.σ. μέλι
2 ¼ κούπες γάλα
5 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. βανίλια
Πολύ λίγο αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Σε έξι κουπάκια για τάρτα, τοποθετούμε από μία κουταλιά της σούπας μέλι, και καταψύχουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, την βανίλια, το αλάτι και τις υπόλοιπες 4 κουταλιές μελιού σε ένα μπολ, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Έπειτα, βγάζουμε τα κουπάκια από την κατάψυξη και μοιράζουμε μέσα τους το μείγμα. Τοποθετούμε τα κουπάκια σε ένα ταψί, στο οποίο ρίχνουμε λίγο βραστό νερό. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, τα αφήνουμε να κρυώσουν για άλλα 30 λεπτά, και έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Αυγά ποσέ με καπνιστό σολομό και dressing αβοκάντο

Βγάζει 2 μερίδες
Θα χρειαστούμε:
Λίγο ελαιόλαδο
2 μεσαίου μεγέθους μανιτάρια Portobello
Αλατοπίπερο
½ αβοκάντο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. βραστό νερό
1 κ.γ. μέλι
Λίγο πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. ξύδι
2 μεγάλα αυγά
Λίγο καπνιστό σολομό
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από το κοτσάνι και τους σπόρους τους, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με ελαφρώς λαδωμένο αλουμινόχαρτο, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, τοποθετούμε το αβοκάντο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, νερό, μέλι και καγιέν στο μπλέντερ και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε σταδιακά το βραστό νερό μέχρι το dressing να έχει την επιθυμητή πυκνότητα.
Μαγειρεύουμε τα αυγά ποσέ. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, σπάμε κάθε αυγό σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε ξύδι στο νερό και έπειτα ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο νερό που σιγοβράζει—χρειάζονται 3-4 λεπτά για να σφίξει το ασπράδι, αλλά να είναι ακόμα μελάτος ο κρόκος. Βγάζουμε τα μανιτάρια από τον φούρνο, και απλώνουμε πάνω τους τον καπνιστό σολομό, και τοποθετούμε τα αυγά από πάνω, γαρνίροντας με το dressing αβοκάντο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα