Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Το μυστηριώδες Στόουνχεντς του Αμαζονίου (βίντεο)

Ένας άγνωστος πολιτισμός κατασκεύασε πριν από 1000 χρόνια στη Βραζιλία ένα μεγαλιθικό μνημείο παρόμοιο με το Στόουνχεντς.
Είχε ο Αμαζόνιος τον δικό του μεγαλιθικό πολιτισμό; Πηγή: Youtube
Η ΑΠΟΨΗ ότι ο Αμαζόνιος δεν φιλοξένησε ποτέ κάποιον μεγάλο πολιτισμό και ότι όλες αυτές τις χιλιετίες έμεινε ανέγγιχτος από τον άνθρωπο, εκτός από κάποιες ολιγάριθμες νομαδικές φυλές, ανατράπηκε στη δεκαετία του 1960 όταν ένας επιστάτης ράντσου, ονόματι Lailson Camelo da Silva, ανακάλυψε εκεί στη δεκαετία του ’60 τα απομεινάρια ενός μεγαλιθικού πολιτισμού.
Ο da Silva κράτησε το εύρημα κρυφό μέχρι τη δεκαετία του 1990. «Ο τόπος αυτός είναι ιερός και από την αρχή αισθάνθηκα ότι εμείς δεν ανήκουμε σ’ αυτόν», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times. «Ήταν όμως μοιραίο να αποκαλυφθεί, όταν οι εταιρείες άρχισαν να αποψιλώνουν το δάσος του Αμαζονίου, κόβοντας τα δέντρα στη δεκαετία του ’90».
Περαιτέρω έρευνες, από αρχαιολόγους αυτή τη φορά, έφεραν στο φως γλυπτά, οχυρωμένους οικισμούς και ένα σύνθετο οδικό δίκτυο, από το οποίο οι αρχαιολόγοι συμπέραναν ότι στην περιοχή διέμεναν κάποτε δέκα εκατομμύρια άνθρωποι.
Ο πολιτισμός αυτός είναι άγνωστος, δεν προσομοιάζει με τους προκολομβιανούς λαούς, όπως οι Ίνκα, και έμενε στην περιοχή αιώνες πριν εμφανιστούν οι Ευρωπαίοι στον Αμαζόνιο.
«Αρχίζουμε τώρα να συναρμολογούμε το παζλ της ανθρώπινης ιστορίας της Λεκάνης του Αμαζονίου, και το εύρημα στην Αμάπα είναι φοβερά συναρπαστικό», δήλωσε η αρχαιολόγος Μαριάνα Καμπράλ.
Οι αρχαιολόγοι, όπως η Μαριάνα Καμπράλ, από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Βραζιλίας στην πολιτεία Μίνας Ζεράις έχουν βρει στην περιοχή θραύσματα αγγείων και τεφροδόχους. Εντόπισαν επίσης μια τοποθεσία σε έναν κοντινό ποταμό, απ’ όπου προέρχονται οι λίθοι του Στόουνχεντς του Αμαζονίου.

Όσο για το ίδιο το κτίσμα, η Καμπράλ πιστεύει ότι χρησίμευε ως ένα είδος ημερολογίου και αστρονομικού παρατηρητήριου, όπως ακριβώς το Στόουνχεντς της Αγγλίας. Αυτό το παρατηρητήριο λειτουργούσε κάπου 1.000 χρόνια πριν οι πρώτοι Ευρωπαίοι αρχίσουν να φθάνουν στις ακτές της Νότιας Αμερικής.
Φυσικά, η ίδια η ύπαρξη των μεγαλιθικών κτισμάτων θέτει ένα άλλο ερώτημα, το οποίο ο Camelo da Silva, ο οποίος τώρα είναι ο φύλακας του χώρου, το εκφράζει με τον τρόπο του προστάτη μιας αρχαίας κληρονομιάς: «Μου κάνει κατάπληξη! Άραγε ποια άλλα μυστικά για το παρελθόν μας είναι ακόμα κρυμμένα στις ζούγκλες της Βραζιλίας;»
Amazon Stonehenge: Brazil’s 1,000-year-old calendar



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα