Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ - ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ Η ΘΝΗΤΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ






Ε' ΜΕΡΟΣ


Ο πυρήνας της ψυχής είναι ο Λόγος, Λόγος είναι ο Άνθρωπος Ουσιωδώς όμοιος με το Άπλετο Φως, και ο άνθρωπος της Γης είναι το είδος του ανθρώπου. στο κτιστό σύμπαν των επτά κύκλων.

....

Ερμητικά κείμενα: Ερμής Τρισμέγιστος..Ανάλυση κειμένου


Η ψυχή είναι αθάνατη νοητική ουσία έχοντας ως νόημα τον δικό της λόγο, όσο βρίσκεται μαζί με το ανθρώπινο σώμα έλκεται από τη σκέψη της Αρμονίας.


Αλλά όταν απαλλαγεί από το φυσικό σώμα μένει μόνη, ορίζοντας τον εαυτό της μέσα στο νοητό κόσμο.
Εξουσιάζει το λόγο της φέροντας σε ό, τι έρχεται στη ζωή, όμοια με τη νόηση της κίνηση και αυτό ονομάζεται ζωή.
Διότι αυτό είναι το χαρακτηριστικό της ψυχής, δηλαδή να δίνει σε άλλους κάτι παρόμοιο με την ιδιότητα της.

....
σημ: θα σας δώσω ένα παράδειγμα:
Η αυτοβελτίωση του εαυτού μας συμβαίνει μόνον όταν μπορούμε να ταξιδεύουμε παντού με τον νου κάνοντας όμορφα όνειρα ψυχής..όνειρα αληθινά..
Αν ο νους είναι πάντα προσγειωμένος στην υλική εδώ πραγματικότητα της καθημερινότητας μας, είναι φυσικό να κάνει πάντα αρνητικές σκέψεις ανούσιες χωρίς νόημα στη ζωή.

Ο νους δίνει ζωή στα συναισθήματα, και τα συναισθήματα δίνουν ζωή στο σώμα.

Αν το σώμα που είναι δίχως λογική (σώμα είναι ο εγκέφαλος, ο ρεαλιστής θνητός νους, ο δίχως λογική εγκέφαλος, που τον οδηγούν οι ανάγκες του σώματος, και οδηγός στην ζωή του γίνονται οι ανάγκες του σώματος). 
Αν το σώμα που είναι δίχως λογική και γεμάτο από ανάγκες ελέγχει τις σκέψεις και τα όνειρα μας για την ζωή, τότε είναι επόμενο να ζήσουμε μια αρνητική ζωή γεμάτη από ανάγκες, με θνητά διττά συναισθήματα που πάντα καταλήγουν σε αρνητικές αισθήσεις και σκέψεις.

Αν όμως ο νους της ψυχής είναι αυτός που θα μας οδηγεί στη ζωή μας, τότε είναι επόμενο πάντα να κάνουμε όμορφες σκέψεις αγάπης και Αρμονίας, όμορφα όνειρα, θα αντιμετωπίζουμε την ζωή με τα όνειρα ψυχής μας, και θα είναι οδηγός στη ζωή μας, όπου θα ζήσουμε μία όμορφη ζωή. Διότι ο νους γεννά την ζωή και τον κόσμο γύρω μας και όχι το σώμα. Επιλογή!

Έτσι λειτουργεί η ψυχή όταν βρίσκεται μέσα, ή έξω από το σώμα, διότι είναι νοητική ουσία.
Εξουσιάζει το λόγο της φέροντας σε ό, τι έρχεται στη ζωή, όπως τα σώματα που είναι όμως γεμάτα από ανάγκες..και αυτό ονομάζεται θνητή ζωή.

Διότι αυτό είναι το χαρακτηριστικό της ψυχής, η ζωή, δηλαδή να δίνει σε άλλους κάτι παρόμοιο με την ιδιότητα της.
Αλλά όταν απαλλαγεί από το φυσικό σώμα μένει μόνη, ορίζοντας τον εαυτό της μέσα στο νοητό κόσμο χωρίς τα υλικά σάρκινα σώματα 

....
Συνέχεια..

Λοιπόν, υπάρχουν δύο ζωές και δύο κινήσεις Μία κατά την ουσία της ψυχής, και άλλη κατά την φύση του σώματος.
Η μεν πρώτη είναι η γενικότερη η μεν δεύτερη η μερικότερη.

Αυτή τώρα που είναι κατ'ουσία (η ψυχή) είναι αυτεξούσια.
Ενώ η άλλη είναι αναγκαστική. (η ζωή και κίνηση του σώματος).

Διότι, κάθε τι που κινείται υπόκειται στον εξαναγκασμό αυτού που το κινεί. 
......
σημ: Επιλογή! ο ρεαλιστής θνητός νους, ή η ψυχή οδηγεί το σώμα..ο μεν ρεαλιστής νους παίρνει την νοερή ζωή από την ψυχή, η μεν ψυχή εξουσιάζει και δίνει ζωή σε όλα.
Αν τώρα εξουσιάζεται η ψυχή από τον θνητό ρεαλιστή νου, τότε γίνεται δούλος του σώματος και υπομένει όλα τα θνητά.
......

Η κίνηση που κινεί την ψυχή που κινεί την ψυχή έχει εξοικιωθεί με τον έρωτα της νοητής ουσίας.
....
σημ: οι τέλειες ενέργειες της Αρμονίας του σύμπαντος που κινούν τα πάντα μέσα στο σύμπαν, έλκονται από  μεγάλο έρωτα προς την νοητή ουσία της ψυχής, και γίνεται η ψυχή αυτεξούσια, με αποτέλεσμα η ψυχή να δίνει τη νοερή ζωή και κίνηση και σε όλα τα άλλα.

Οι τέλειες ενέργειες που κινούν το σύμπαν μέσα και έξω, επειδή όλα είναι νοητά, είναι ο πνευματικός Λόγος, ή αλλιώς ο Αιθέρας, ο Νους και Λόγος Αδιαίρετος των δυνάμεων της Αρμονίας.
....

Η ψυχή λοιπόν, είναι ασώματη, ούσα αμέτοχη του φυσικού σώματος (σάρκα). 
Διότι αν έχει σώμα δεν έχει ούτε λόγο ούτε νόηση. Διότι κάθε σώμα είναι δίχως νόηση.
σημ: κάθε σώμα από μόνο του δεν έχει τον πνευματικό λόγο της ψυχής.

σημ: Το κατανοήσατε; η ψυχή όταν ενσαρκώνεται έρχονται όλες οι καθοδικές καθολικές ενέργειες που σχηματίζουν-γεννούν το σώμα, και μαζί με αυτές έρχονται και όλες οι μορφές του πνεύματος οι οποίες σωματοποιούνται στο σώμα, όπως είναι οι αισθήσεις του σώματος και τα συναισθήματα, και η ψυχή που ενώθηκε μαζί τους και τα έδωσε την διανοητική κίνηση στο σώμα και την νοερή ζωή στο πνεύμα-θνητή λογική, γίνεται κάτι άλλο, γίνεται ο άνθρωπος της Γης.
....

Συμμετέχοντας δε στην ουσία πετυχαίνει η ψυχή να είναι έμβιο ον με πνεύμα. 
Και το μεν πνεύμα ανήκει στο σώμα. 
Ο δε λόγος στην νοητή ουσία της ψυχής.

σημ: η ψυχή στον πυρήνα της υποδέχτηκε τον Λόγο, άρα συμμετέχει στην ουσία του Λόγου, και γίνεται η ψυχή νοητή ουσία.

Όταν η ψυχή ενσαρκώνεται το σώμα, έρχεται το πνεύμα και ενώνεται πάνω στην ψυχή παίρνει την νοερή ζωή, και έτσι το πνεύμα εκδηλώνει όλες τις μορφές του στο σώμα που γεννιέται από τις καθολικές ενέργειες που ενώθηκαν και αυτές πάνω στην ψυχή. 
....

και ο λόγος διακρίνει το ύψιστο αγαθό, 
ενώ το αισθητικό πνεύμα κρίνει τα φαινόμενα.

σημ: ο λόγος είναι η νοητή ουσία της ψυχής στον ενσαρκώμενο άνθρωπο, όπου μπορούμε όλοι εμείς οι άνθρωποι εδώ στην Γη που φέρουμε τον λόγο στην ψυχή μας, να διακρίνουμε με την διανόηση μας το ύψιστο αγαθό της ψυχής το Αγαθό..

Ενώ σε αντιπαράθεση, οι αισθήσεις μας και τα συναισθήματα μας είναι το πνεύμα, το οποίο με την δική του ρεαλιστική και θνητή λογική κρίνει τα φαινόμενα ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

....

Διαιρείται δε στις οργανικές αισθήσεις, που κάποιο μέρος τους είναι η πνευματική όραση, και το πνεύμα το ακουστικό, το οσφρητικό, το γνωστικό, και το απτικό.(οπτικό).

Αυτό το πνεύμα το αισθητικό, γενόμενο ανάλογο της διάνοιας κρίνει ή φαντάζεται μόνο. Διότιανήκει στο σώμα και δέχεται τα πάντα.

σημ: Το πνεύμα λοιπόν, είναι όλες οι μορφές του σώματος, όπως οι πέντε αισθήσεις, και τα συναισθήματα. 
Διακρίνεται το πνεύμα από το αισθητικό πνεύμα, το οποίο είναι η λογική της γνώσης του υλικού κόσμου, και ανάλογο σε αντιδιαστολή με τον Λόγο της ψυχής από την οποία ψυχή πήρε το πνεύμα την νοερή ζωή.

Το πνεύμα λοιπόν ανήκει στο σώμα, είναι η ρεαλιστική λογική μας, που κρίνει όλες τις γνώσεις του υλικού κόσμου, του κόσμου του σάρκινου σώματος μας.

....

Ο λόγος τώρα της ψυχής, ανήκει στην ουσία (ο λόγος της ψυχής έχει έρωτα προς τον πυρήνα την ουσία της ψυχής τον Λόγο) και είναι η φρόνηση.
(ο λόγος της ψυχής η φρόνηση, προσπαθεί να ομοιάσει με τον πυρήνα την ουσία, τον Λόγο).

Συνυπάρχει δε με τον λόγο η γνώση των πολύτιμων πραγμάτων,
(επίσης η ψυχή διαθέτει την γνώση των πολύτιμων πραγμάτων του υλικού σύμπαντος).
ενώ με το πνεύμα η εικασία.
(ενώ το πνεύμα απλά υποθέτει..μένει στη..θεωρία).

Διότι, αυτό μεν (το πνεύμα) έχει την ενέργεια του από το σύμπαν που το περιέχει, 
(το πνεύμα δέχεται όλες τις καθολικές διττές ενέργειες του υλικού σύμπαντος)
ενώ η ψυχή από τον εαυτό της.
(ενώ ο λόγος της ψυχής δέχεται τα πάντα από τον πυρήνα της τον Λόγο που δεν ανήκει στο υλικό σύμπαν).
....

σημ: είπαμε ότι πυρήνας της ψυχής είναι ο Λόγος, ο οποίος όταν εισέρχεται  από τις πύλεςστο υλικό σύμπαν, έλκονται από έρωτα προς τον Λόγο οι τέλειες ενέργειες της Αρμονίας αυτού του υλικού σύμπαντος, δηλαδή ο πνευματικός λόγος του υλικού σύμπαντος, ενώνονται με τον Λόγο και γεννιέται η ψυχή.

Και η ψυχή εξουσιάζεται από τον Λόγο, και η  οποία ψυχή κινείται μέσα στο υλικό σύμπαν από τις τέλειες ενέργειες της Αρμονίας αυτού του υλικού σύμπαντος που ενώθηκαν μαζί της από έρωτα προς την ουσία του Λόγου.

Και όταν η θεϊκή ψυχή που είναι Ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο επιλέγει να ενσαρκωθεί τα σώματα, έρχονται όλες οι καθολικές μορφές του πνεύματος αυτού του υλικού σύμπαντος, μαζί με όλες τις καθολικές ενέργειες του σώματος, και γεννιέται ο άνθρωπος της Γης.  

Ο πυρήνας της ψυχής είναι ο Λόγος, Λόγος είναι ο Άνθρωπος Ουσιωδώς όμοιος με το Άπλετο Φως, και ο άνθρωπος της Γης είναι το είδος του ανθρώπου. στο κτιστό σύμπαν των επτά κύκλων.



EIMAΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ

«Δεν πρέπει να καταστρέφουμε αυτά που έχουμε και να επιθυμούμε αυτά που δεν έχουμε, αλλά να θυμόμαστε πως ό,τι έχουμε ήταν αυτό που κάποτε ευχόμασταν.» Επίκουρος

«Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε»
Επικεντρώσου στην αρρώστια, στη φτώχια και στη δυστυχία και θα έχεις αυτόματα ανάλογες συνθήκες στη ζωή σου.

Άλλαξε τον προσανατολισμό σου και εστιάσου στις χαρές της ζωής, και σε όσα ήδη έχεις, στα οφέλη της ζωής, στην καλή σου υγεία και στην αφθονία του σύμπαντος – και αμέσως όλα αυτά θα εμφανιστούν στη ζωή σου.»

morfeas sky



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα