Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί ο σκύλος σας συμπεριφέρεται άσχημα;

dognoise.jpg

Πριν κατηγορήσετε τον σκύλο σας ως απείθαρχο ή για κακότροπο και πριν ετοιμαστείτε να προσλάβετε κάποιον εκπαιδευτή σκύλου, καλό είναι να έχετε υπόψη σας ότι το 90% των σκύλων επιδεικνύουν κακή συμπεριφορά και το 50% δεν φέρονται τόσο καλά, όσο τα αφεντικά τους θα ήθελαν να φέρονται. Σε ένα πρώτο βήμα, θα σας προτείναμε να προσπαθήσετε να εντοπίσετε την αιτία της κακής συμπεριφοράς του τετράποδου φίλου σας, εξετάζοντας τις παρακάτω πιθανότητες:
Μήπως τον ενοχλεί κάποιος ήχος;
Τα σκυλιά έχουν πολύ ευαίσθητη ακοή, μπορούν να ακούσουν και πολύ οξείς ήχους (στα 45000Hz έναντι 23000Hz που πιάνει το ανθρώπινο αυτί), αλλά και πολύ χαμηλούς ήχους- π.χ. έναν θόρυβο που βρίσκεται 4 φορές πιο μακριά από αυτό που μπορεί να ακούσει ένας άνθρωπος. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά ακούει πολλά περισσότερα από έναν άνθρωπο, και αυτό –μοιραία- τον εκνευρίζει.
Mήπως φοβάται;
Τα σκυλιά συμπεριφέρονται επίσης άσχημα όταν βρίσκονται σε περιβάλλοντα με ήχους που τους προκαλούν φόβο και στρες, όπως π.χ. έξω στον δρόμο, όταν υπάρχουν γάτες και άλλα ζώα, στην αίθουσα αναμονής του κτηνιάτρου, όταν στο σπίτι γίνεται πάρτι ή ένας τσακωμός.
Τα σκυλιά είναι ευαίσθητα π.χ. σε ένα γαύγισμα, σε μια άγρια φωνή ή σε μια κραυγή, και βιώνουν στρες όταν ακούνε τέτοιους ήχους, πολύ περισσότερο από ό,τι στον ήχο των βεγγαλικών ή στον θόρυβο από μια ηλεκτρική σκούπα- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι τελευταίοι ήχοι δεν του προκαλούν στρες.

Προστατέψτε το από τους δυνατούς ήχους για καλύτερη συμπεριφορά
Για να μην αντιδρά ο σκύλος σας άσχημα στους δυνατούς ήχους, θα πρέπει να φροντίσετε να το εξοικειώσετε με αυτούς, εκθέτοντάς το από κουτάβι σε μια ποικιλία από θορύβους.
Προσέξτε τη συναισθηματική κατάσταση του σκύλου σας σε θορυβώδη περιβάλλοντα, όπως σε περιβάλλοντα με θόρυβο, σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, σε αίθουσες αναμονής κτηνιατρείων ή όταν είναι γύρω παιδιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι σύνηθες η συμπεριφορά των σκύλων να επηρεαστεί από τον φόβο προς τον θόρυβο. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι θόρυβοι που το ενοχλούν, θα πρέπει να λάβετε μέτρα.
Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τον σκύλο σας για κακή συμπεριφορά. Τα σκυλιά είναι ευαίσθητα πλάσματα. Αν προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στον εγκέφαλό τους, μπορούμε να συμβάλουμε σε μια πιο αρμονική συνεργασία σκύλου- ανθρώπου.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα