Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Το σεναριο του αναποφευκτου

Αποτέλεσμα εικόνας για Το σεναριο του αναποφευκτου
Αυτό ειναι το σεναριο που θα παιξει ο κυβερνητικος θιασος το προσεχες διαστημα. Ο λογος ειναι οτι ουτε αξιολογηση κλεινει και τεταρτο- η στα ΤΣΥΡΙΖΑικα- 3+ μνημονιο ειναι ΗΔΗ εδω. Εχουμε πει απο το Σεπτεμβριο οτι αξιολογηση ΔΕΝ προκειται να κλεισει τουλαχιστον οπως ειναι το σωστο να κλεισει απο θεμα ορων. Τωρα τι θεωρει κλεισιμο η κυβερνηση ειναι αλλη ιστορια: αν παω σε ενα πελατη μου να του πουλησω και καταληξω να δινω τα προιοντα μου κατω του κοστους, μπορει να το πω πωληση. Μπορει να πω οτι εκανα και τζιρο. Αν ομως μου εχουν κοστισει 100,000 και τα δωσω 80,000 το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν τη λεω δουλεια αλλα καταστροφη.
Αναλογα εχω γραψει πολλες φορες οτι παμε σε νεο μνημονιο, κατι που μπορει ο καθενας να μη το παραδεχεται αλλα οταν ζητας 4,5ΔΙΣ νεα μετρα επιπλεον, εγω (και ολος ο κοσμος) το λεει ΝΕΟ μνημονιο. Τωρα θελετε να ειναι το τεταρτο, το 3+ το 2 και ¾ ? Θελετε να ειναι προγραμμα και οχι μνημονιο? Να μας το ζηταει το ΔΝΤ και οχι οι νυν θεσμοι-πρωην τροικα? Πειτε τα οπως θελετε, το μαγαζι Ελλας υπεγραψε αλλα 4,5 δις εξτρα μετρα και αυτο μετραει.
Προχτες σε μια κινηση πανικου ο μικρος Αλιεξης βγηκε για ψηφοθηρια μοιραζωντας 618εκκ ευρω στα γεροντακια. Εκτος οτι το μετρο ειναι εντελως ηλιθιο, για αλλη μια φορα δημιουργει κατηγοριες ανθρωπων: ο παππους που παιρνει 800 ευρω θα παρει το 300αρακι του, η γιαγια που παιρνει 880 δε παιρνει τιποτα. Θεωρεισαι πλουσιος με 860 ευρω και φτωχος με 840! Ετσι, οπως και σε ολα, η λογικη ειναι αυτοι και εμεις. Οι ανθρωποι ειναι απλα ανικανοι και δεν μπορουν αυτο που ελεγαν οι πιο παλιοι: να μοιρασουν 2 γαιδαρων αχυρα. Ακομη και αυτο το ΧΑΖΟ μετρο δεν μπορουν να υλοποιησουν σωστα. Δεν ζει καποιος που παιρνει 860 ευρω πλουσια αλλα καποιος που παιρνει +3000. Οχι και πλουσιος αυτος που παιρνει κατω απο χιλιαρικο ΜΗ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!  Σε ολους πιο κατω κανε οτι κανει ο ΟΠΑΠ μιας και εισαι τοσο ανικανος ακομη και να μοιρασεις λεφτα. Βαζεις ορια ανα κατηγορια και δινεις σε ολους ενα fix ποσο. Βαζεις π.χ το 50% του ποσου που θες να μοιρασεις μεχρι τα 600 ευρω, το αλλο 30 μεχρι τα 800 και το αλλο 20% μεχρι τα 1000, η κατι αναλογο.
Βεβαια επειδη ακριβως κανουμε ψηφοθηρια και δεν εχουμε καμμια ορεξη να κυβερνησουμε, το παιζουμε προυχωντες με ημερομηνια ληξης. ΔΥΟ μερες κρατησε η τρελλη παροχη των 618εκκ και το Σαββατο μεσα σε γελακια ψηφιστηκε ο προυπολογισμος που θα παρει 1,5ΔΙΣ απο τις συνταξεις. 48 ωρες κρατησε το πανυγηρι του παρε 1 και δωσε μου 3 πισω. Γιατι εκτος των αμμεσων 1,5Δις βαλαμε και φορο 20% μεχρι και στο καφε!
Τι κανεις αμα εισαι σοβαρος και οχι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ? Βγαζεις ενα προγραμμα για 61,800 ανεργους επιδοτουμενο απο το κρατος προς 10,000 ευρω το ατομο. 10κ για 12 μηνες ειναι 833 ευρω το μηνα μισθος. Ριχνεις στην αγορα 61,800 ανεργους  για ενα ετος με τη μονη υποχρεωση της επιχειρησης να πληρωνει το ταμειο τους. Εννοειται οτι αν για ενα ετος ενας υπαλληλος μου κοστιζει 200-250 ευρω το μηνα θα τον προσλαβω! Αρα μειωνεις την ανεργια- που εσπασε ΡΕΚΟΡ ολων των εποχων τον Νοεμβριο- εισπραττεις λεφτα στα ταμεια  (με ενα μεσο ορο 300 ευρω/ατομο ειναι 222εκκ ευρω), κοσμος εχει δουλεια αρα δημιουργεις και καταναλωτες αρα ΞΑΝΑ εισπραττεις απο υπηρεσιες, ΦΠΑ, ογκο συνναλλαγων κλπ. Δηλαδη day one το project σου στοιχιζει 618-222=396 εκκ ευρω, εχεις 61,800 κοσμο χαρουμενο και κανεις και δουλεια με εξτρα εσοδα.
ΠΟΙΟΣ θα τα σκεφτει αυτα? Το τσακαλωτο? Ο Σταθακης? Η μηπως ο Αλιεξης που το εχει ριξει στα ταξιδακια? Αυτα για να τα σκεφτεις πρεπει να εχεις 2 βασικα πραγματα:
  • Να σκεφτεσαι…
  • Να εχεις δουλεψει και να αναζητας συνεχεια τροπους να παραγεις και οχι να ταιζεις κομματοσκυλα και ψηφοφορους
Η σκεψη του τσακαλωτο σταματαει σε μια λεξη: φοροι. Οι ανθρωποι ΩΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ, δε ξερουν να κανουν τιποτε αλλο. Φορους στους ιδιωτες να κραταμε τα δημοσια κοπροσκυλα ανεπαφα να εχουμε πελατεια να μας κραταει στη καρεκλα.
Ο Τομσεν ηταν ξεκαθαρος: ειναι ΕΠΙΛΟΓΗ της Ελλαδας να βαζει φορους, ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. Εμεις ζηταμε να ειστε συνεπεις στις υποχρεωσεις σας. Αν νομιζετε οτι θα το κανετε με φορους καντε το με φορους. Αν νομιζετε οτι θα το κανετε με θεσεις εργασιας, με χαμηλοτερη φορολογια που θα φερει και 5 σοβαρους επενδυτες (και οχι του Συρους των 250,000 που ελεγε ο αλλος ο ΒΛΑΚΑΣ) καντε το. Αν νομιζετε οτι πρεπει να κανετε οτι ξεκινησε ο Σαμαρας που τον βριζατε οταν εφερνε την HP, τη COSCO, το Ελληνικο, τη Fraport κλπ καντε το. Εμεις απλα σας λεμε οτι ΔΕΝ γινεται να ξοδευετε παραπανω απο οσα βγαζετε σε ενα πελατειακο κρατος ΔΥ και συνταξιουχων 50αρηδων.
Τα πραγματα κυριοι ειναι απλα: ΚΑΝΕΝΑΣ ξενος δεν ειναι ο κακος και ο μπαμπουλας που μας παρουσιαζουν. Δεν τους αγιοποιω και εχουν κανει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ που ειναι υπολογοι. Το θεμα ειναι το εξης: Με το PSI εχασαν αρκετα λεφτα. Οπως φυσικα εχασαν και μικρο-ομολογιουχοι: κανενα κουρεμα δεν ειναι μονοπαντο ποσο μαλλο δικαιο. Αμα δειτε τι εγινε στη Κυπρο, το δικο μας PSI ειναι ψιχουλα. Επισης η χωρα δανειζεται με εξαιρετικα μικρο τοκο. Γυρω στο 1% υπο νορμαλ συνθηκες. Το προβλημα εχει δημιουργηθει γιατι απλα ΔΕΝ μας δινουν κεφαλαια πλεον, οχι γιατι ειναι υψηλο το κοστος δανεισμου. ΑΝ ποτε βγει σε ‘αγορες’ τα επιτοκια ειναι πολυ πιο υψηλα, αρκει κανεις να δει τα spreads των ομολογων: σημερα το δεκαετες ειναι στο 6,68% αλλα εχεις τη δυνατοτητα να αντλησεις χρημα αναλογα απο οσα ριξεις στην αγορα. Αποφασιζεις μεν εσυ τη χρηματοδοτηση αλλα τη πληρωνεις πολυ πιο ακριβα.
Αυτος και μονο ειναι ο λογος που εχει λυσσαξει ο μπουφος να κλεισει η αξιολογηση, μαζι με τη ποσοτικη χαλαρωση το Ντραγκι που ειμαστε η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΙ που δεν εχει λαβει σεντ. Ο Αλιεξης θελει να μας βγαλει στο δανεισμο των ομολογων για να δανειστει χωρις αυριο οσα χρειαστει να τον κρατησουν στη καρεκλα. Σε 10 χρονια που θα σκασουν οι πληρωμες ποιος ζει ποιος πεθαινει. ΑΥΤΗ αλλωστε ηταν και η πολιτικη της Ελλαδας τοσα χρονια (Τσοβολα δωστα ολα) γι αυτο και φτασαμε εδω που φτασαμε.
Αυτη τη στιγμη ο κακος Σοιμπλε, για εσωτερικους λογους εκλογων, ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ αθελα του η μαλλον μη μπορωντας (και θελωντας) να κανει αλλιως. Ξερει πολυ καλα οτι αμα ανοιξει τη κανουλα χωρις να γινει ουδεμια αλλαγη στο κρατος, ο Αλιεξης θα τα φορτωσει το κοκκορα- οπως ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ- και οτι λεφτα και αν δωθουν θα πανε σε Καρανικες και γραφεια πρωθυπουργου στη Θεσσαλονικη. Ξερει επισης οτι ο τυπος ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ και αλλα λεει μεσα αλλα εξω και αλλα τελικα κανει: δεν ειναι μακρια η μερα που απο τη Κουβα ΕΒΡΙΖΕ τους νεοφιλευθερους και τις πολιτικες τους, εχωντας αφησει παραλληλα τα τσιρακια του να τους γλυφουν για λεφτα.. Ουτε ειναι πολυ παλια η μερα που εστελνε τοι ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΙ να τους σπαει τα νευρα, να τους ηχογραφει!!! και να τους κανει διαλεξεις παιζωντας το μαγκας και δαγκας. Οταν του ελεγε του Αλιεξη οτι ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ουτε διαπραγματευσης αλλα ουτε ΚΑΝ συμπεριφορας, ο Αλιεξης τους απανταγε οτι ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ ειναι asset. Μετα απο 4-5 μηνες- που μας εκλεισε τις τραπεζες και μας εβαλε στο κουβα- ειπε οτι τελικα δεν ειναι asset αλλα ΑΝΟΗΤΟΣ  και οτι ο ιδιος ειχε αυταπατες! Ειναι ποτε δυνατον να παρεις στα σοβαρα τετοιο τυπο που στα 42 του πρωθυπουργος ομολογει οτι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ?
Ουτε ειναι πολλες μερες (ουτε καν εβδομαδα) που ο μικρος ΓΥΦΤΟΣ βγηκε και μοιρασε λεφτα, χωρις να ρωτησει κανενα. Λεφτα που ΔΕΝ ξερουμε αν υπαρχουν καν μιας και το πλεονασμα ετους ακομη δεν εχει κλεισει, τελευταια φορα που κοιταξα ακομη 2016 εχουμε, οπως δεν εχει πιστοποιηθει απο την Ευρωπη. Μη παμε στο γεγονος οτι ο Αλιεξης εχει κυρηξει ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. Τα χρεη προς τους ιδιωτες ειναι στα 6,1ΔΙΣ  ευρω : έχει παγώσει επιστροφές φόρου 1,439 δισ. ευρώ, στερώντας ρευστότητα κυρίως από επιχειρήσεις άλλα και από νοικοκυριά και αφετέρου άφησε απλήρωτους προμηθευτές με συσσωρευόμενα χρέη 4,77 δισ. ευρώ.
Με το μνημονιο να εχει διαταξη ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ για τοκους 250εκκ ευρω (περιπου 8%)  Η οδηγία προβλέπει οτι θα πρέπει η κυβέρνηση να καταβάλει τόκους  προς επιχειρήσεις στις οποίες χρωστάει χρήματα. Ετσι, με το αφηνω φεσωμενους τους παντες, βγαζω και εγω οχι πλεονασμα αλλα σκεφτωμαι να αγορασω τη Liverpool μεχρι το τελος της χρονιας..
Το παιχνιδι ειναι τελειωμενο, ο ΤΣΥΡΙΖΑ καθε μηνα χανει απο μια μοναδα, χτες ηταν στο 15% και παει ΦΟΥΛ για μονοψηφιο και τριτο κομμα. Θα γινει μαχη με τη Χ.Α και το ΠΑΣΟΚ, γι αυτο και οι ξαφνικες αγαπες με τους ΝΑΖΙ. Οχι οτι οι κουμμουνιστες εχουν και καμμια ιδεολογικη διαφορα με τους φασιστες ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. Αλλωστε μετα τη βολτα αγκαλιστα με το Κασιδιαρη και τις δηλωσεις οτι η ΧΑ ειναι κατα βαθος καλα παιδια απλα τα παρεγηξησαμε, χτες και ο επισημος ΤΣΥΡΙΖΑ τα εβαλε με την ΕΣΗΕΑ (το προπυργιο του δηλαδη) επειδη λεει διαμαρτυρηθηκε για τη μπουκα… Πανικος και συγχηση: αυτα παθαινεις απο τη πολυ ιδεολογια και τη ΜΠΑΡΟΥΦΑ.
Ο μικρος χαζος ΞΕΡΕΙ οτι εχει πεσει γι αυτο αλλωστε και ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ να κανει εκλογες. Οσο αντεχει πουλαει τρελλιτσα και με το νεο ετος και τους νεους φορους τα ποσοστα του θα παμε μονοψηφια. Καπου εκει θα κανουμε και την ηρωικη εξοδο, φωναζωντας οτι εγω πηγα να κανω παροχες- ασχετα αν εχω υπογραψει τα εντελως αντιθετα- αλλα το κεφαλαιο δε με αφησε. Οταν δε βγει ο αλλος, θα κανει και αντιπολιτευση γιατι π.χ θα αυξηθει το ΦΠΑ στα νησια ενω εγω ο καλος ειπα οχι..
Καμμενο χαρτι ειναι κα αυτος και ο χοντρος φιλος του με το τρενακι, απο τη στιγμη που ακους το τσακαλωτο να λεει οτι θα ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ να γυρισουμε στα επιπεδα του 2014!!! Εκει που ριξαμε το κακο Σαμαρα δηλαδη. Θα βαλουμε λεει νερο στο κρασι μας. Μεγαλε κοιτα μπας και βαλεις λιγο κρασι στο νερο. Γιατι οπως το πατε με νερακι ανευ θα τη βγαλετε..
ΥΓ Μέσα στους πανηγυρισμούς για τη… 13η σύνταξη που θα πάρουν οι συνταξιούχοι, φεσώνοντας τα παιδιά και τα εγγόνια τους, παραβλέψαμε μία παράγραφο του τσιπρικού διαγγέλματος μεγάλου (ψυχιατρικού, προφανώς) ενδιαφέροντος:
“Σήμερα, άλλωστε, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι χάρη στην Ελλάδα θα αποκατασταθεί από το Μάρτη η κανονικότητα και θα ξαναμπεί σε εφαρμογή η συμφωνία του Δουβλίνου, γιατί σταμάτησαν πλέον οι ροές προς την Ευρώπη.”
Και μόλις το είπε, μπούκαραν 200 Αφρικανοί. Προσέξτε την πόρνη τη γλώσσα: “θα αποκατασταθεί η κανονικότητα”. Αρα, μέχρι τώρα συνέβαινε κάτι αντικανονικό και με τις προσπάθειες του εθνικού μας σταρ, τα πράγματα θα ξαναγίνουν κανονικά. Είδατε, σανοφάγοι; Όλα τα φέρνει σε λογαριασμό σιγά σιγά η εθνοσωτήριος! Της το αναγνωρίζουν και οι Ευρωπαίοι. Να, θα ξαναμπεί σε εφαρμογή η συμφωνία του Δουβλίνου!
Αυτη ντε που ειχε ο κακος Σαμαρας, πριν κανουμε τη χωρα χωρις συνορα…
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα